Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A helyi roma vezetők rasszista támadásra gyanakodnak
2008-11-20 10:56
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A helyi roma vezetők rasszista támadásra gyanakodnakRasszista indítékot gyanítanak helyi roma kisebbségi vezetők a pécsi, kedd éjjel történt kézigránátos kettős gyilkosság hátterében - Hegedűs István a baranyai, Kosztics István a pécsi és Kovács István, a mohácsi roma kisebbségi önkormányzat elnöke erről sajtótájékoztatón beszélt Pécsett.

 

 

 

Bár a rendőrség hamar kijelentette, hogy nem etnikai jellegű bűncselekmény történt, idén tavasz óta húsz helyen ért támadás cigányokat Magyarországon, ezért veszem magamnak a bátorságot, hogy összefüggést lássak a történtek között - mondta Kosztics István. Véleménye szerint "ezek az esetek mostanra Baranyába is begyűrűztek", és fennáll a veszély, hogy egyre gyakoribbá válnak. Ezért az elkövetők elfogásához, a hasonló bűncselekmények megelőzéséhez szorosabb együttműködést tart szükségesnek a rendőrséggel.

Kovács István arról szólt, hogy kétkedve fogadja azokat a pletykákat, amelyek szerint a robbanásban meghalt férfi uzsorakölcsönzéssel és - egyebek mellett - prostituáltak futtatásával foglalkozott volna. Azt mondta: járt a családi háznál, azt tapasztalta, hogy az ott élők szerény körülmények között élnek. Túl sok a véletlen, minden bizonnyal van összefüggés a romákat ért támadások között, amelyek megelőzéséhez társadalmi összefogásra van szükség - jelentette ki.

Hegedűs István szavai szerint furcsa, hogy "mindig cigány emberekkel történnek ilyen esetek", amelyek miatt a roma társadalom úgy érezheti, nincs biztonságban. Hangoztatta ugyanakkor, meg van győződve arról, hogy a többségi társadalom nem a támadókhoz hasonlóan gondolkodik, nem azonosul a rasszista csoportok szellemiségével, és szolidáris a cigánysággal. Hegedűs István szólt arról, hogy a kisebbségi önkormányzatok anyagi támogatást nyújtanak az árván maradt gyermekek ellátásához, és tudomásuk szerint erre készül a pécsi önkormányzat is.

Pécsett, a Fejlődés utcai, romák által lakott családi házba kedd éjjel, 22 óra 45 perckor - az MR1-Kossuth Rádió hírműsora szerint jugoszláv típusú - kézigránátot dobtak ismeretlenek. A támadásban a két szülő a helyszínen meghalt, három gyermekük - a legfiatalabb kétéves, a legidősebb ötéves - is otthon volt, közülük ketten könnyebben megsérültek, sokkos állapotban vitték kórházba őket.

Zsobrák Péter, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kora reggel az MTI-nek azt mondta, hogy a rendőrség külön nyomozó csoportot állított fel az ügy kivizsgálására. Kitért arra, hogy az áldozatok romák, de a vizsgálat eddigi adatai szerint nem etnikai jellegű támadásról van szó; az elhunyt férfi ismert személy volt rendőrségi körökben.
 

C-PRESS - Népszava Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Tarot: a komoly változás hete előtt állunk
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. A lapokon található képek mindegyike egy-egy archetípus, azaz ősi kép, mely a tudatalattira hat.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2019.július 21-től 27-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-07-21
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.július 20-tól 26-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-07-20
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek