Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kézigránátot dobtak egy roma család házára - két ember meghalt
2008-11-19 10:10
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kézigránátot dobtak egy roma család házára - két ember meghaltKét ember meghalt, amikor kedd éjjel kézigránátot dobtak egy pécsi családi házra. Az áldozatok cigányok, a rendőrség ennek ellenére kizárja, hogy etnikai indítéka lenne a gyilkosságnak. A környékbeliek a maffiát okolják. A megyei rendőrség milliós nagyságrendű nyomravezetői díjat szeretne felajánlani. Helyszíni jelentésünk

 

 

 

Kézigránátot dobtak egy roma család házára - két ember meghalt

Az ablakon át dobták be a kézigránátot az alvó családra
 

Kedden éjjel, háromnegyed tizenegykor kézigránátot dobtak Pécs meszesi városrészében egy családi házra. A robbanószerkezetet a ház utcafrontján, az ablakon keresztül dobták be az egyik szobába, ahol két felnőtt és az ő három gyermekük aludt.

 

A két szülő életét vesztette, a gyerekek közül ketten könnyebben megsérültek.

 

Minderről Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta tudósítónkat.

 

A főkapitányság az esetet követően lezárta a Pécsről kivezető utakat, és egy külön nyomozócsoportot hozott létre a brutális bűncselekmény kivizsgálására.

 

Kézigránátot dobtak egy roma család házára - két ember meghalt 

Rendőrségi helyszínelés a pécsi Fejlődés utcában

 

A szóvivő a tettesek számáról és a bűntett okáról  még nem tudott információt adni, de határozottan kijelentette, hogy a nyomozók szerint a gyilkosságnak nem lehettek etnikai indítékai.

 

Zsobrák nem cáfolta azt a helyszínen szerzett információnkat, hogy egy cigány családot ért támadás. A szóvivő annyit mondott még, hogy az áldozatokat a rendőrség ismerte. Arra a kérdésre, hogy ez azt jelenti, az áldozatok korábban voltak már büntetve, a szóvivő nem kívánt válaszolni.

 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában szerda reggel  azt mondta az MTI beszámolója szerint: "Valószínűleg bosszú volt". Hangsúlyozta, hogy eddig nem találtak összefüggésre az eset és a múlt heti nagycsécsi támadás között. Se cáfolni, se megerősíteni nem kívánta azt a sajtóinformációt, hogy az áldozatul esett családfő autókereskedő volt, közlése szerint ugyanis a férfi foglalkozása "nem releváns az ügy megítélése szempontjából".

 

A Fejlődés utca lakói jól ismerték az áldozatokat, mint tőlük megtudtuk, a férfi, P. Zoltán 37, felesége, Mónika 31 éves volt.

 

Az egyik utcabeli - aki rokonságban áll a megtámadott családdal – elmondta, hogy a párnak három közös gyermeke született, ők  hét, öt és három évesek, a férfinek azonban az első házasságából van egy 12 esztendős lánya, aki a robbanás idején a ház másik szobájában tartózkodott, s őt nem érte sérülés.

 

A környékbeliek arról nem akartak beszélni, hogy P. Zoltán mivel foglalkozott és miből élt, röviden csak annyit mondtak: üzletelt. Egyikük hozzátette, hogy „arab partnere is volt a bizniszben”. Arra a kérdésre, hogy voltak-e ellenségei a családfőnek, többen igennel válaszoltak, arról viszont, hogy kik ezek az ellenségek, és a férfit megfenyegette-e valaki, senki sem akart beszélni. A férfi nővére csak annyit mondott: "A maffia, az tehet minderről."

 

Hogy azonban az áldozatoknak milyen kapcsolata lehetett a maffiával, s egyáltalán milyen bűncselekményekben utazó maffiózókról van szó, azt a nővér nem árulta el, sőt megtiltotta a körülötte állóknak, hogy bármit is mondjanak.

 

Az egyik rokon asszony még hozzátette: "Féltjük magunkat és a gyerekeinket. Már az én autómra is dobtak kézigránátot, de én megúsztam." A kérdésre, hogy miért dobtak rá is gránátot, az asszony ennyit felelt: "Mert volt nekik."

 

Dakos József, Baranya Megyei Rendőr-főkapitány tudósítónknak elmondta: milliós nagyságrendű nyomravezetői díjat kívánnak felajálani annak, aki segíti a nyomozást.

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-07-17
  Ma megfontoltan látunk hozzá a feladatokhoz, hihetetlen munkabírással rendelkezünk. Lelkiismeretesen dolgozunk, nem lehet kivetnivalót találni a munkánkban. Még akkor is tökéletességre törekszünk, ha ezért a saját igényeinkről kell lemondanunk. Ma ne várjunk romantikus gesztusokat párunktól, hiszen az érzelmek kissé "fagyosabbak" lehetnek. Visszafogottabb a szerelmi életünk, viszont nagyon komolyan vesszük a párkapcsolatot.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.július 17-től 23-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-07-16
  Ma energikusan intézzük a teendőinket, talán több is az erőnk, mint kellene. Ha nem tudjuk levezetni a feszült erőket, akkor könnyen torkollik a nap veszekedésbe. Különösen a válságban lévő kapcsolatokban élők figyeljenek! Ma a fejfájás kellemetlen tünete jelentkezhet. Sokat tehetünk magunkért, ha nem idegeskedünk, és tudatosan kerüljük a stresszes helyzeteket. Igyunk ma nyugtató teákat. A cigaretta és a túlzásba vitt édességfogyasztás kerülendő a mai napon!
 • Heti általános horoszkóp 2019.július 16-tól 22-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Heti Tarot: az új lehetőség hete következik
  A Tarot kártya egy rendkívül ősi és hihetetlenül precíz sorselelzmő módszer. Évszázadokon keresztül emberek milliói használták. KaLily cikkeiben és személyesen hetente emberek tucatjainak segít döntések meghozatalában és az elkövetkezendő események kifürkészésében.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek