Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Wahorn: Én is cigány vagyok, csak nem járok lopni
2008-11-18 12:23
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Wahorn: Én is cigány vagyok, csak nem járok lopniWahorn András jókora feltűnést keltett az elmúlt hetekben nyilatkozataival, hogy ő bizony felfegyverkezett, és jól lelövi, aki bemegy az ő házába. Mi is meglátogattuk mezőszemerei magányában a művészt, aki mára feladta társadalmi aktivizmusát, és örül, hogy nem kell járőrbe mennie meg karate edzésre, és marad ideje festeni és szobrászkodni.

 

 

 

Három nappal a Gyurcsány Ferenc kezdeményezésére létrejött Magyar Demokratikus Charta rasszizmus elleni demonstrációja, illetve az adrenalindzsanki utcai harcosok azt követő, még a cigánybűnözést emlegető Jobbik szerint is kártékony randalírozása után szeptember 23-án a Klub rádió Beszéljük meg című műsorából Bakács Tibor Settenkedő felhívta vidéki magányában Wahorn Andrást, mit szól a dolgokhoz.

Wahorn azt válaszolta, biztosan elkeseredett emberek. Egyébként meg ő is el van keseredve. Épített is egy nagy kerítést, vett egy pisztolyt, és ha valaki bemegy a házába, akkor azt lelövi. Most nagyon ideges, mert a szomszéd nénit a héten már harmadszor rabolták ki; és akik elviszik a néni csirkéjét meg krumpliját, azoknak parabolaantenna van a házuk tetején, meg nagy lyuk, budijuk viszont nincsen. Földjük ugyanakkora, mint a néninek, akit meglopnak, csak nem művelik. Éppen azon gondolkodik, mesélte, hogy elmegy a falugyűlésre, találják már ki, mit lehetne tenni a bűnözés ellen. A törvényre ugyanis nem lehet számítani, a rendőrök nem tesznek semmit a 20 ezer forint alatti lopásokkal. 

 

Azonnal tódulni kezdtek a romák által elkövetett bűnökre fogékony médiumok Mezőszemerére. Mondott nekik is még pár jó mondatot. A kedvencem: "Chartázni meg az Andrássy úton vonulgatni? Mégis, mi ott a probléma? Túl sok a presszó? Miért nem ide jöttek? Itt tényleg van gond a tarka magyarokkal". A szélsőjobboldal egyenesen hőst csinált belőle, és közben röhögött a markába, hogy a liberálisnak elkönyvelt, urbánus művész úgy felbosszantotta magát egy vidéken mindenkinek ismerős problémán, hogy akár önbíráskodni is kész lenne.

"Hát ez vót, így vót"


"Azért vettem ezt a helyet, mert olyan tágas, itt van a falu szélén, és szabadon látom a síkot, az autópályát, a hegyeket. De kellett építenem egy ilyen betonoszlopos szögesdrót kerítést, hogy úgy érezhessem, nem jönnek be ide - mutat körbe földjén, melyen jelenleg nem terem semmi, csak Bátor kutya száguldoz rajta boldogan. - Amikor ide jöttem, úgy éreztem magam, mintha előbújt volna belőlem egy paraszt. Olyan érzésem lett, mintha visszatértem volna valahova. Elkezdtek érdekelni a népviseletek, a népi beszédmód, a fordulatok." Ez utóbbi illusztrálására következzen tőle magától a történet.

"Szinte minden nap vannak lopások. Betörés kevesebb, de ha elindulnak, akkor mennek sorba. Érdekes, a sorozatbetörők, a fővállalkozók nem romák, legalábbis itt ez derült k. Az egyik egy fehér gyerek, a Szabó gyerek, akinek a felesége cigány, annak az anyja meg a Dzsuvás Piroska. Addig mindenki azt mondta, a cigányok. Mondom, te, izé bácsi, hát a Szabó gyerek vót. Igen? A Szabó gyerek? Hát baszd meg, mert a Dzsuvás Piroska ráuszította a lányát, azt most ráveszik, hogy törjön be.

Vagy a szomszéd néni. A cigányok voltak. Mondom, mi volt, meséljen. Hát a Piroska itt volt a vejével, azt a veje átugrott a kerítésen. És a veje az kicsoda? Hát a Szabó gyerek. Mondom, de az nem cigány. Hát az nem cigány, persze. És mi volt? Nem mertem neked megmondani, de az volt, hogy hát észrevettem, hiányzik a lavórom. Kimegyek, azt mondom nekik, adjátok vissza a lavóromat. Erre azt mondja a Piroska a Szabó gyereknek, add má' vissza az öregasszonynak a lavórt. Azt visszaadta. Erre megyek be, hát látom, a kamrából hiányzik két zsák krumpli. De akkor már elmentek. Elmegyek utánuk a falu végire, mondom, adjátok már vissza a krumplimat, szegény öregasszony vagyok. Hát aszongyák, nekünk nincsen krumplink semmi se. Mondtam nekik, hogy akkor kihívom a rendőröket. Aszongyák, ne merje kihívni a rendőröket, mert agyonütjük.

 

Wahorn: Én is cigány vagyok, csak nem járok lopni

 

Erre hazamegy a néni. Akkor még nem szólt nekem. Másnap megjelenik nála a Dzsuvás Piroska egy nejlonzacskó krumplival. Kérdezi, megveszi ötszáz forintért? Aszongya, hát nincs nekem pénzem. Adok egy tyúkot, de akkor ne gyertek soha többet. Jó van, odaadta a tyúkot. Másnap kivágták a kerítést, és elvittek még kettőt. Akkor jött oda hozzám sírva, hogy tegnap nem mertem szólni. Akkor, mondom, most már hívjuk fel a rendőröket. Fölhívtuk őket, kijöttek. Mondom nekik, hogy én hívtam ki őket, de hozzám nem is szóltak. Pedig itt négy házba is betörtek. És akkor hívott a Bakács. Hát ez vót, így vót."

Őt magát is kirabolták, amikor leköltözött. A láncfűrészétől szabadították meg. Kitűnő berendezés fát lopni az erdőben. De nem ezért rágott be. Aki belekóstol a föld művelésébe, annak valahogy mélyebb az empátiája az ilyen két zsák krumpli plusz három tyúk típusú cselekmények áldozatai iránt, és jobban kiakad az elkövetőkre, mint egy nagyvárosi ember, aki csak képernyőn látott vidéki putrit, és benne romát, aki inkább lop, mint a földet túrná, ahogy a paraszt magyarok. (Mielőtt bárki fajgyűlölettel vádolna, szeretném hangsúlyozni, a vonatkozó tagmondat 'Van olyan x, hogy x roma és x lop', nem pedig 'Minden x-re igaz, hogy ha x roma, akkor x lop' szerkezetű.)

Wahorn és a bukolika

"Nagyon jól éreztem magam, jót tett a kerti munka - meséli a képzőművész. - Megismertem a mezőgazdaságot. Nagyon kegyetlen és rendkívül bonyolult munka. A kertészet nem ilyen békés, idilli dolog. Ha én répát szeretnék, akkor több élőlényt kell megölnöm egy nap alatt, mint egy hentesnek egész életében, mert a természet mindent szeretne ott termelni, csak répát nem. Ott minden bújik elő a földből nap mint nap, én meg húzhatom ki. És mindenféle állat megtámadja az én répámat. Tehát ez nagyon komoly harc a természet ellen.

És van egy hatalmas különbség, amit nem értünk meg mi, városi emberek. A nem mezőgazdasági munkának vannak terminusai és biztos eredményei. Ha reggel bemész, bekapcsolod a gépet, és a normát betartva megcsinálsz negyven csavart, akkor ezért kapsz valamennyi pénzt. Itt három hétig kapálsz, és egy reggel arra ébredsz, hogy elfagyott minden. Ez a világ egészen más, nem olyan, hogy ha ..., akkor.... Hanem csináld, csináld, aztán majd meglátjuk. Nekem ez egy nagyon fontos iskola. Egész életemben elkeserített a kiszámíthatatlanság. Életem legnagyobb részét azzal töltöttem, ha valamit akartam, akkor azt elérhetem. Mindennek megvan a módja, csak meg kell találni, és el kell érni. Azt, hogy csináld, csináld, aztán majd meglátjuk, soha nem bírtam elviselni."

 

Wahorn: Én is cigány vagyok, csak nem járok lopni

 

Idén Wahorn már nem művelte a kertjét, de szeretettel emlékezik meg az első esztendőre. "Akkor nagy élmény volt, hogy kimegyek, és - mivel a derekam rossz - négykézláb állok, és legelek, eszem a borsót. Megdöbbentő a természet e harc közben minden pillanatban. Ez olyan kincs, amit nem tudok a városi életemhez mérni. Ezt korábban nem láttam, amikor Pomázon laktam a feleségemmel, nem tudtam, mi van a kertben, csak azt tudtam, mi van a műhelyemben és a kocsmában."

"Én is cigány vagyok, csak nem járok lopni"

Wahorn a kulturális különbségekkel magyarázza meg magának a helyi romák viselt dolgait. "Olyan a kultúrájuk, hogy számukra érték csak belül van. Menj el, nézd meg, hogyan élnek? Úgy néznek ki, mint én, az én házam, meg az én kertem. Nincs megművelve, a ház fele le van szakadva, ki van törve az ablak. Miért? Mert nem ismerik a külső értéket. Maguknak se, meg a tiedet se. Hanem kell, és már viszik is. Én megértem a romákat, mert valahol én is az vagyok. Én is inkább hegedülök, mint kapálok, engem sem érdekel, hogy nejlonnal van betömve az ablak. Engem más, belső értékek érdekelnek. Csak az a különbség, hogy én nem megyek el lopni. És nem panaszkodok, hogy te, nincs munka baszd meg, adjál már egy kis pénzt. Te, nem adnád mán ezt oda?

Ha tehát azt kérdezed, meg lehet-e érteni őket, akkor igen, meg lehet, csak nem lehet elviselni. Mit lehet ilyenkor tenni? Hát azt, hogy nem engedem meg, hogy tőlem lopjanak, engem megcsaljanak."

"Hát csak megyünk"

Ennek jegyében bele is vetette magát önmaga védelmébe és a helyi polgárőrség reformjába.

"Még az elején - meséli -, hogy ne beszéljek a levegőbe, elkértem a polgárőrség szabályzatát, ami valahonnan előkerült. És ugye megbeszéltem velük, hogy újjászervezzük meg minden. Na, erről aztán semmi szó, hanem egyszer csak bedobnak egy papírt, hogy holnap estére menjek polgárőrségbe. Nem is vagyok tagja! És menjek járőrözni? Fölhívom a polgárőrség vezetőjét. Sanyikám, de nagy öröm ért, megtiszteltetés, hát hogy menjek járőrözni. Aszongya, jól van Bandikám, baszd meg, hát menjél. De mondom, hát hova. Én aztat nem tudom. És hányra menjek? Én azt nem mondom meg én teneked, hát beszélj azokkal. Tudod te, kivel mész? Nézz utána má', azt majd megbeszélitek, mikor mentek meg hova.

 

Wahorn: Én is cigány vagyok, csak nem járok lopni 

 

Erre megnézem a szabályzatot, mindjárt az elején ott van, polgárőr csak az lehet, akinek igazolványa van, azt meg akkor kapja meg, ha leteszi a polgárőri vizsgát. Fölhívom erre a polgármestert. Te, mondom, baj van. Nem járőrözhetek, és azt se tudják, hova... Tudod mit, baszd meg, majd én elmegyek helyetted.

Akkor elmegyek ahhoz, aki a társam lett volna. Kérdem tőle, te letetted a vizsgát. Le. Igazolványod van? Hát az nincsen, de mondták, hogy majd lesz. De hát ha te nem jössz, majd elmegyek a fiammal. És, kérdem, tudod, mit kell csinálni? Hát csak megyünk, mondja.

Tehát valójában arról van szó, hogy nincsen polgárőrség, és három falura van egy megbízott rendőr" - vonja le Wahorn polgárőrös anekdotájának tanulságát.

Ennyit az aktivizmusról, vissza a kert ápolásához

De nemcsak ő elégedetlenkedett a közbiztonsággal. A Mezőszemeréért Civil Egyesület is kezdeményezte, tegyenek már végre valamit, mert a rendőrség, a körzeti megbízott és a polgárőrség tevékenysége nem igazán hozott megoldást a kisebb, 20 ezer forint alatti lopások megfékezésére.

Wahorn médiaszereplése gyorsan termőre fordult. A rendőrök két nap alatt elkapták a tetteseket, akik végigrabolták az utcát.

Sőt!

"Az elmúlt hónapok eredményes felderítő munkája elismeréseként a minap a mezőszemerei önkormányzat és a polgárőrség oklevelét vehette át Szabó Krisztián rendőr zászlós és Román Bertold rendőr törzszászlós, a területre kijelölt nyomozók - írta október 24-én a megyei lap. - Bukta Gábor mezőszemerei polgármestertől és dr. Kohári Péter füzesabonyi rendőrkapitánytól megtudtuk: az utóbbi időben a településen elszaporodott lopások, betöréses lopások, rablások ügyében vizsgálódtak a kitüntetettek. Tevékenységük igen sikeresnek mondható, hiszen huszonegy gyanúsítottat állítottak elő, s közülük öten előzetes letartóztatásba kerültek."

Wahorn reformterveiből viszont nem lett semmi, pedig egy pillanatra már úgy érezte, látja a megoldást, és "a falu fölvirágzik, mi leszünk a polgárőrség továbbfejlesztésének központja, és az összes többi falu itt fog tolongani".

A falugyűlésen elmondta javaslatait, de senki nem állt mellé. "A polgármester megrótt, hogy rájuk hozom a rendőrséget, a rendőrség megrótt, hogy rájuk hozom a médiát. Ezek után én ezt befejeztem - meséli kissé csalódottan. - Amikor fölvetettem a gyűlésen, mindenki bólogatott, majd utána semmi nem történt.

Egy rendőrkapitány, aki itt kapálgatott a szomszéd telken, mesélte, hogy ő is tud arról, hogy a rendőrök szeretik azt mondani, hogy a kis értékű lopásokkal nem tudnak mit kezdeni. Ennek két oka van, az egyik, hogy nincs elég rendőr, aki eljárna. A másik meg az, hogy így jobb a statisztika, a mi falunkban csak szabálysértések vannak. Cserébe egy körzeti jegyző hetente kap olyan papírokat, hogy menjen ki a falu szélére, és hajtson be 15 ezer forint bírságot egy tízgyerekes családtól. Ki se megy. De mint megtudtam, az Országos Rendőrkapitányság bűnügyi főosztályvezetője felülvizsgálatot rendelt el az idén beadott szabálysértési ügyekben. Ha úgy vesszük, eredményesnek érezhetem, amit csináltam."

 

Wahorn: Én is cigány vagyok, csak nem járok lopni

 

A falubeliek és a média

A faluba tódultak az újságírók, az emberek viszont mélyen hallgattak. "Kihirdettem a postással, hogy fognak jönni a tévések. Jöjjenek elő, emberek, és mondják el, mi történt velük, mert hallom, sokan nem mernek szólni, akikhez bemennek és a szemük láttára elveszik a pénzüket. És senki nem jelentkezett" - meséli keserűen.

Két éve a Magyar Narancsnak így jellemezte a magyarokat. "A magyar ember túlnéz mindenen, az egóját mindenek fölé helyezi. Nem ismeri a lojalitást, és képtelen az együttműködésre. Cserébe a fantáziája végtelen. De a teremtésben már megakad, aminek panaszkodás vagy berúgás lesz a vége, aztán másnap folytatódik a szerencsétlenkedés." Megkérdeztem tőle, a kétéves vidéki tartózkodás mennyit változott a képen.

"Ez csak megcombosodott azóta."

"Új elemek jelentek meg benne?"

"Új elemek? Új színes elemek? Jelentek meg, így van. Ez is az volt. Csak itt most elöntött az emóció, és hirtelen gondoltam, na jó, akkor tegyünk valamit. Ők meg mondták, igen, de jó, hogy itt tetszik lakni. Mondom, akkor tessenek szólni a többieknek is, mert ugye oda is betörtek. Persze, oda is, meg a mútkor amoda is. Akkor tessenek nekik szólni. Jó, jó, szólunk. Hát nem vót senki, senki se akart, tudja, mi mán ilyenek vagyunk.

Ez vicces is, meg nem is. Végül is nekik így jó, ha nem így lenne, akkor mellém álltak volna. Ezt választják. De nem baj, mert így meg legalább tudok festeni meg szobrászkodni. Nem kell karate edzésre járni meg járőrbe se."

"Barátai nem szóltak be a fegyverkezésre?"

"Nincsenek barátaim, úgy különösebben. Egy-kettő van, de ők nem. De elég sok reakció érkezett. Hirtelen mindenki azt hitte, én is annak a híve vagyok, aminek ő. Jelentkezett a Magyar Gárda is, hogy jönne. De vártam, hogy a Demokratikus Charta is jöjjön vagy a Tarka Magyarok."

"Liberális ismerősei?"


"Ha egy társaságban lennénk, és ilyet mondanék, akkor sem válaszolnának. Nem akarnak erről beszélni. A liberális barátok egy része azt mondja, hallom ám, miket csinálsz. Viszont van, aki azt mondja, örülök, hogy legalább te szóvá teszed. Na de mit tettem szóvá? Ez sem világos. Bármit is mondtam, mindenki mást képzelt bele. Elkezdtem beszélni valamiről, amiről nem beszélnek az emberek, egy bizonyos körben."

 

Wahorn: Én is cigány vagyok, csak nem járok lopni

 

Már megfordult a fejében, hogy keres egy nyugisabb helyet, ahol jobban lehet hódolni a bukolikus életformának. "De mindenütt van valami baj, azért azt meg kell tanulni, hogy jó sose lesz sehol. Nincs a dolgoknak megoldása, csak egy darabig. És jobb itt, mint bárhol másutt."

Egy kis tárlatvezetés

Wahorn András az elmúlt két évben szinte teljesen lejött a számítógépről. Már csak a szórakozásra és a kapcsolattartásra használja: "15 évig azt hittem, én leszek a számítógép királya, és hogy ez a dolog a legjobb a világon, mert omnipotens vagyok, és mindent tudok. De persze nagy pofára esés lett az egész. Egyértelműen bebizonyosodott, hogy egy vésőnyom többet ér, mint a legbonyolultabb 3D-s komputeralkotás. Nekem kell az anyag."

"Mindig azt festem, ami van meg foglalkoztat, mondja miközben belépünk műhelyébe. - Ennek az a címe, hogy 'Védjük a házat'. Aztán itt van a 'Halott lángoló szívvel', egy szép faszobor, különleges trópusi fákból. Ez meg egy Petőfi-szobor, látszik, hogy Petőfi ravaszán igazából egy nő tartja a lábát, és amikor megnyomja, Petőfi azt mondja, hogy talpra, magyar. Csak ez a fasz nem jött össze." 

Benn a házban a falakon újabb festményei: "Feri bácsi már sírban van, Gólya Géza búcsúztatja. De nem mindegyik ilyen halódó. Itt van például a 'Terepjáró kéne már', ekkor merült fel a gondolat. Itt pedig 'A szorgalmas nyuszinak szorgalmas kutató keresztezi az útját'. Ez még egy amerikai téma, de itt bejön a szemerei nyuszi a traktorral. Itt pedig 'Kálmán bácsinak pálmafa nőtt az ágyában, nem gyakori'. Ez pedig egy személyes probléma: 'Misit teljesen kikészíti Ica a hisztijével', látszik, hogy Misi abszolút elkezd gondolkodni, hogy van ennek értelme. Itt pedig 'Mezőségi ufógyerek hallgassa az énekemet'. Ez pedig a 'Helló, Marika, szép nagy a kutyád', találkoznak az utcán, és ezt tudja mondani a pasi. Szóval, van nyoma a vidéki életnek a képeken." 

 

C-PRESS - Hírszerző

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Tarot: a komoly változás hete előtt állunk
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. A lapokon található képek mindegyike egy-egy archetípus, azaz ősi kép, mely a tudatalattira hat.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2019.július 21-től 27-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-07-21
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.július 20-tól 26-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-07-20
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek