Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Hevesben balos romák győztek az időközi választáson
2008-11-18 12:15
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Hevesben balos romák győztek az időközi választásonKét baloldali kötődésű roma szervezet: a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF) és az Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület (EURIE) nyerte a vasárnapi időközi megyei cigány kisebbségi önkormányzati választást Hevesben - derült ki azt követően, hogy a Heves Megyei Területi Választási Bizottság hétfőn összeszámolta a leadott voksokat.

 

 

 

Eszerint a megye 58 településén 262 elektor (települési cigány kisebbségi önkormányzati képviselő) adta le szavazatát, amelyek közül 249 voks bizonyult érvényesnek.

A legtöbb, vagyis 104 voksot a Kolompár Orbán által vezetett MCF kapta, míg a második helyen - 88 szavazattal - a Teleki László szocialista országgyűlési képviselő nevével fémjelzett Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület végzett.

A fideszes kötődésű "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség listájára 34 elektor szavazott, míg a Roma-Magyar Művészeti Oktatási Egyesület (RMMOE) 23 voksot szerzett.

Benkár József, a Területi Választási Iroda vezetője a szavazatszámlálást követően bejelentette: mindezek alapján az MCF 4, az EURIE 3, a Lungo Drom 1, a RMMOE pedig ugyancsak egy mandátumot nyert a 9 tagú megyei testületben. A testület önfeloszlatását megelőzően a MCF 5, míg a Lungo Drom 4 mandátummal rendelkezett.

A voksolásra azt követően kerül sor, hogy 2008. július 22-én a Heves Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat kimondta feloszlatását, majd az Országos Választási Bizottság 2008. november 16-ra kitűzte az időközi kisebbségi önkormányzati választást.

A megjelölt október 21-i határidőig a "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség, a Roma-Magyar Művészeti Oktatási Egyesület, az MCF, a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma és az Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület nyújtotta be a listákat a Területi Választási Bizottsághoz.

A választás úgy történt, hogy az elektorok a négy jelölőszervezet szavazólapon szereplő listája közül egyre szavazhattak.Az időközi voksolás során megválasztott megyei cigány kisebbségi önkormányzat a választást követő 15 napon belül tartja meg alakuló ülését, ahol megválasztja elnökét és elnökhelyettesét, majd három hónapon belül megalkotja saját szervezeti és működési szabályzatát.

Hódi Sándor, az MCF Heves megyei elnöke az MTI érdeklődésére úgy vélekedett: annak köszönhetik a győzelmet, hogy "befogadóak voltak az emberek gondjai iránt", és ha módjukban állt, igyekeztek segíteni.

Szerinte a jövő fontos feladata a baloldali erők egyesítése, ugyanakkor arra kíván törekedni, hogy a megalakuló önkormányzatban minden szervezet tevékeny részt vállalhasson a cigányság problémáinak orvoslásából - mondta az MTI-nek Hódi Sándor.

 

C-PRESS - Hírextra

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Tarot: a komoly változás hete előtt állunk
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. A lapokon található képek mindegyike egy-egy archetípus, azaz ősi kép, mely a tudatalattira hat.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2019.július 21-től 27-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-07-21
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.július 20-tól 26-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-07-20
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek