Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Társadalmi ellenállásra szólított fel a Civil Nemzeti Csúcs
2008-11-16 10:12
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Társadalmi ellenállásra szólított fel a Civil Nemzeti CsúcsHazánkat azért sújtja különösen súlyosan a válság, mert a nemzetközi tőkével összefonódott hazai pénzügyi körök a társadalommal akarják megfizettetni az általuk előidézett válság árát - hangzott el a Magyar Szociális Fórum kezdeményezte Civil Nemzeti Csúcs szervezte tanácskozáson. Ugyanitt azt is követelték a kormánytól, hogy azonnal vonja vissza intézkedéseit a bérek és a nyugdíjak csökkentéséről.

 

 

Társadalmi ellenállásra szólított fel a kormány bér- és nyugdíjcsökkentő intézkedéseivel szemben a Magyar Szociális Fórum kezdeményezte Civil Nemzeti Csúcs. A Csaknem száz társadalmi szervezet, szakszervezet és politikai csoport részvételével Budapesten szombaton megtartott tanácskozáson követelték a kormánytól, hogy azonnal vonja vissza intézkedéseit a bérek és a nyugdíjak csökkentéséről, a kis- és középvállalkozók terheinek növeléséről, és azokkal fizettesse meg a válság árát, akik a válságot előidézték - áll a határozatokban, melyeket a résztvevők túlnyomó többsége elfogadott. A Civil Nemzeti Csúcs résztvevői szerint rendkívül súlyosak a globális kapitalizmus válságának magyarországi következményei. A világgazdasági válságért a vezető tőkés hatalmak fináncoligarchiája és multinacionális trösztjei felelősek, de vele együtt az őket kiszolgáló hazai gazdasági és politikai elit is. Hazánkat azért sújtja különösen súlyosan a válság, mert a nemzetközi tőkével összefonódott hazai pénzügyi körök a társadalommal akarják megfizettetni az általuk előidézett válság árát - áll a nyilatkozatukban.

A Civil Nemzeti Csúcs résztvevői tiltakozó megmozdulásokra szólítják az embereket a szakszervezetekkel és mindazokkal összefogva, akik nem csak szavakban, hanem tettekkel is készek kiállni a megélhetésében veszélyeztetett kisember mellett. Első lépésként csatlakoztak a szakszervezetek által november végére tervezett sztrájkmegmozdulásokhoz és tiltakozó tüntetésekhez. A tanácskozás nemzeti ellenállást hirdetett meg az ország szuverenitásának helyreállításáért a neoliberális globális érdekekkel szemben. A szervezetek koordinációs bizottságot hoztak létre a társadalmi ellenállás megszervezésére. A testületbe minden szervezet egy képviselőt delegálhat, és nyitva áll minden további szervezet csatlakozása előtt, mely egyetért azzal, hogy a válság árát ne a dolgozókkal és a nyugdíjasokkal fizettessék meg. Új társadalompolitikai programot dolgoznak ki a neoliberális, társadalomellenes politika helyett.

A rendszerkorrekciósnak nevezett program alapelemei: a gazdasági növekedés fellendítése, a foglalkoztatás növelése, az elosztási viszonyok módosítása a dolgozók, a nyugdíjasok, a kis- és közepes vállalkozók javára, terheik mérséklésével, az országból kivihető profit korlátozásával, a jelenleginél nagyobb hányadának visszaforgatásával a nemzeti ipar, a mezőgazdaság és a szolgáltatások fejlesztésére. Új egyensúlyt akarnak teremteni tőke és munka között a megélhetés biztonságának növeléséért, a társadalmi-emberi szükségletek jobb kielégítéséért. Összhangba akarják hozni a társadalmi érdeket és pénzügyi szempontokat. Kezdeményezik a kiárusított nemzeti vagyon azon részének visszaszerzését, amely nélkülözhetetlen a magyar társadalmi haladás és a nemzeti felemelkedés szempontjából.

Azonnali hatállyal véget vetnének a közvagyon további privatizálásának és leállítanák a közszolgáltatások, az egészségügyi ellátás és az oktatás piacosítását. Kezdeményezték, hogy az állam azzal a feltétellel folyósítson hitelt a bankoknak, a multinacionális vállalatoknak és a hazai nagyvállalatoknak, ha a támogatás fejében részvényeik arányos része társadalmi tulajdonba kerül. A Civil Nemzeti Csúcs olyan politikát akar hatalomra juttatni, amely nem engedi meg, hogy a pénzügyi csoportok közpénzből szanálják magukat, utána pedig tovább gyarapítsák profitjukat a társadalom kárára. A Civil Nemzeti Csúcs résztvevői úgy döntöttek, hogy intézményesítik a Csúcsot a részvételi demokrácia új fórumaként. A szervezet nyitva áll azok előtt, akik készek hatalomra segíteni a dolgozó-, a nyugdíjas-, a kis- és közepes vállalkozói rétegek, azaz a magyar társadalom túlnyomó többségének érdekében álló új politikát. 

 

C-PRESS - MNO

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Tarot: a komoly változás hete előtt állunk
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. A lapokon található képek mindegyike egy-egy archetípus, azaz ősi kép, mely a tudatalattira hat.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2019.július 21-től 27-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-07-21
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.július 20-tól 26-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-07-20
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek