Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Orbán: eleget beszéltünk a diszkriminációról, tegyünk is a romákért
2008-11-14 13:54
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Orbán: eleget beszéltünk a diszkriminációról, tegyünk is a romákértA Fidesz elnöke szerint a gazdasági megoldásokra kellene áthelyezni a hangsúlyt az európai romapolitikában.

 

 

 

Mivel a diszkriminációt elítélő megközelítés már széles körben elfogadottá vált, az európai romapolitika hangsúlyát ideje áthelyezni a pénzügyi, gazdasági kérdésekre - mondta Orbán Viktor csütörtökön Brüsszelben, az európai romastratégia ügyében az Európai Parlamentben (EP) tartott közmeghallgatás előtt. 

A Fidesz elnöke, az Európai Néppárt alelnöke reményét hangoztatta, hogy az Európai Unió decemberi csúcstalálkozóján megnyitják az utat ebbe az irányba, és a közös európai romapolitika nem fog kimerülni jogi deklarációkban. 

A közmeghallgatáson - Járóka Lívia fideszes EP-képviselő kezdeményezésére - különböző európai országokban működő roma civilszervezetek képviselői, továbbá az EU "kormányának" számító Európai Bizottság, valamint a jelenlegi soros francia és a következő, cseh EU-elnökség illetékesei cseréltek véleményt arról, miként lehet hatékony európai romastratégiát kimunkálni. 

Szankcionálnák a tétlen országokat

"Azt szeretnénk elérni, hogy az országok feliratkozzanak egy 10-20 éves folyamatra" egy európai romabefogadási terv megvalósítása érdekében - mondta Járóka Lívia, aki nehezményezi, hogy a diszkrimináció tilalmával való egyetértésen túl a kormányok egyelőre nem sok mindenben hajlandóak elkötelezni magukat. Járóka szerint idővel szankcionálhatóvá is kellene tenni azokat a tagállamokat, amelyek nem teljesítenek bizonyos kötelezettségeket. 

A képviselőnő felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is súlyos gond az iskolai szegregáció, a cigánytelepek megléte, de mindenekelőtt a munkahelyhiány. A romák dolgozni akarnak, és miközben Európa a munkaerő szempontjából elöregedik, "ezt a potenciált nem felismerni és nem kiaknázni Európa versenyképességének szempontjából nagyon elhibázott dolog" - fogalmazott. 

Orbán: rendeljenek pénzt a szándék mellé

Orbán Viktor kiemelte: a jelenleg mintegy 12-15 millió fős roma népesség az új tagállamok EU-csatlakozásával nyerte el azt a súlyt, hogy immár nem lehet nemzetállami szinten kezelni a problémát. "Kell egy európai romapolitikai stratégia. A romaügy nem magyar, szlovák, lengyel vagy román ügy, hanem európai ügy" - jelentette ki. 

Felhívta a figyelmet arra, hogy most jön a második szakasz, amikor a diszkrimináció elítélésén túl munkahelyeket kell teremteni, és az emberi jogi deklarációkhoz tényleges pénzügyi forrásokat is hozzá kell rendelni.  

 

C-PRESS - Hírszerző

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2019-07-19
  Ma örülünk neki, ha gondoskodhatunk családtagjainkról, gyermekeinkről. Szívesen vesszük őket körül a szeretetünkkel. Az idős rokonainkkal való törődés napja van, - látogassuk meg, vagy hívjuk fel őket! Ma a szénhidrátok napja van, így jobban kell vigyáznunk a súlyunkra is. Talán ma előnyösebb, ha teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret, vagy magos zsömlét eszünk. Az édességektől őrizkedjünk, jobb, ha ma nem eszünk süteményt.
 • Heti szexhoroszkóp 2019.július 19-től 25-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-07-18
  Ma nagyon örülünk egy könnyed, kötetlen bulinak a barátainkkal. Nem tűrjük a bezártságot, ha kedvesünk túl rövid pórázon tart, akkor biztosan fellázadunk. Ma szükségünk lehet egy szabad estére. Ma tartsuk szem előtt a mondást, miszerint: "lassan járj, tovább érsz". Ha kapkodunk, vagy túlságosan rohanunk, akkor könnyen idézünk elő közlekedési baleseteket. Különösen érzékeny a bokánk, megránthatjuk, meghúzhatjuk, vagy kificamodhat.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.július 18-tól 24-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.július 17-től 23-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek