Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Nyíltlevél a Borsod online szerkesztőségnek
2008-11-13 15:02
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Tisztelt Borsod online szerkesztőség!

Nyíltlevél a Borsod online szerkesztőségnekMindenek előtt szeretnénk a rosszul tájékozottságukat kijavítani:

- Csernelyen nincs még cigánybíró

- nem roma polgárőrség, hanem roma bűnmegelőzési csoport alakult

 

 

 

Nagycsécsen Száva Vince elnök úrral készült riport alkalmával, a téves híradásukkal szemben, elnök úr nem „cigánybíróság"-ról, hanem „cigánybíró"-ról beszélt. Magyarországon régi hagyományra tekint vissza a „cigánybíró" rendszer, melyet a Magyarországi Nemzeti,- Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesülete ismét életre kelt. Ez idáig három cigánybíró lett kinevezve, név szerint Rivós Molnár József (Mezőfalva), Lovag Varga István (Karcag) és Radics Béla (Budatest XIV. ker.). A cigánybírók kinevezése egy előzetes alapos felmérés, a helyi lakosság véleménye alapján az ÉKE jogvédő egyesület vezetőségének jóváhagyása után történik meg, ezért a területi cigánybírók megfelelő támogatással bírnak munkájuk kifogástalan elvégzéséhez és egyben példaképek is lehetnek. A fentiekből következően az alaposság nem teszi lehetővé a területi cigánybírók számának gyorsabb növekedését.

 

Csernely településen (a boon.hu által tévesen roma polgárőrségnek nevezett) bűnmegelőzési csoportot Balázs Csaba, mint a CKÖ helyi elnöke hozta létre és mind addig vezette, míg 4 éves unokája szívműtétje Budapestre nem szólította (Jónás Jessika lyukas szívvel született. Életmentő műtétét a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben prof. Dr. Kassai Imre végezte, kezelését Dr. Ladányi Anikó látta el. Az MKP - ÉKE ez úton is köszöni áldozatos és szakszerű munkájukat!), ekkor helyettesére bízta annak vezetését visszatértéig. Balázs Csaba munkáját becsületesen végezte, (iskola, óvoda létrehozásában nagy szerepet játszott. A helyi lakosoknak jogászok bevonásával segített jogi, lakhatási ügyeikben, amit a csernelyi polgárok néhány kivétellel nagy elismeréssel fogadtak. A település polgármestere, rendőri szervei is elismerték áldozatos munkáját!) és a rábízottakkal bármikor el is tud számolni. Úgy gondoljuk a boon.hu cikke rosszindulatú, megalapozatlan (mivel az érintett Balázs Csabát meg sem kérdezték) és alkalmas táptalaj a szélsőséges megnyilvánulások további elszaporodásához, mint ez a rasszista és náci hangvételű hozzászólásokból is tapasztalható.

 

A cigány társadalom elleni felbujtáshoz ismét táptalajt biztosít ez a cikk is. Vajon a boon.hu szerkesztősége el tud-e számolni lelkiismeretével, amennyiben e cikk hatásával hozzájárul, hogy ismét ártatlan cigány embereket támadjanak, vagy gyilkoljanak le? A boon.hu ezen cikke azt sugallja, hogy lám - lám a cigányok megint csak lopnak, bűnöznek.

 

Felszólítjuk a Borsod online főszerkesztőjét, szerkesztőségét, hogy a jövőben tartózkodjanak az uszításra alkalmas és nem kellően megalapozott cikkek közlésétől! Egy úttal felajánljuk, hogy az MKP - ÉKE -t érintő kérdésekben állunk rendelkezésükre, amennyiben valóban a pártatlan és elfogulatlan tájékoztatást tekintik maguk számára a követendő útnak. Úgy gondoljuk, hogy közös hazánk békéjét közös erővel, őszintén és uszítások nélkül tudjuk csak megvédeni, helyre állítani. Vajon ha néhány helyi lakos alaptalan vádjaiknak adnak nagy nyilvánosságot, akkor lesz-e kedve és lelkiereje egy becsületes cigány embernek a továbbiakban települése és hazánk sikereihez hozzájárulni?

 

Az MKP - ÉKE vezetősége ez úton is kívánja Balázs Csabának, hogy eddigi nemes célú munkáját haza térte után is töretlen kitartással és további sikerekkel folytassa! „A jók mindig erősebbek a rosszaknál..."

 

Az MKP - ÉKE sok éves tapasztalata alapján elsősorban a nagypolitikusok és a médiák tudnak a gyűlölködés ellen a békés együttélés érdekében valóban tenni. Ehhez azonban valódi akarat kell és nem csak jól hangzó üres szólamok az egyik féltől és uszítás a másik féltől.

 

2008-11-12

 

MKP - ÉKE országos vezetősége

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-07-17
  Ma megfontoltan látunk hozzá a feladatokhoz, hihetetlen munkabírással rendelkezünk. Lelkiismeretesen dolgozunk, nem lehet kivetnivalót találni a munkánkban. Még akkor is tökéletességre törekszünk, ha ezért a saját igényeinkről kell lemondanunk. Ma ne várjunk romantikus gesztusokat párunktól, hiszen az érzelmek kissé "fagyosabbak" lehetnek. Visszafogottabb a szerelmi életünk, viszont nagyon komolyan vesszük a párkapcsolatot.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.július 17-től 23-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-07-16
  Ma energikusan intézzük a teendőinket, talán több is az erőnk, mint kellene. Ha nem tudjuk levezetni a feszült erőket, akkor könnyen torkollik a nap veszekedésbe. Különösen a válságban lévő kapcsolatokban élők figyeljenek! Ma a fejfájás kellemetlen tünete jelentkezhet. Sokat tehetünk magunkért, ha nem idegeskedünk, és tudatosan kerüljük a stresszes helyzeteket. Igyunk ma nyugtató teákat. A cigaretta és a túlzásba vitt édességfogyasztás kerülendő a mai napon!
 • Heti általános horoszkóp 2019.július 16-tól 22-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Heti Tarot: az új lehetőség hete következik
  A Tarot kártya egy rendkívül ősi és hihetetlenül precíz sorselelzmő módszer. Évszázadokon keresztül emberek milliói használták. KaLily cikkeiben és személyesen hetente emberek tucatjainak segít döntések meghozatalában és az elkövetkezendő események kifürkészésében.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek