Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Rettegnek a romák a gárdától Vasmegyeren
2008-11-11 07:35
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Rettegnek a romák a gárdától VasmegyerenŐrizetbe vett a rendőrség egy 22 éves rakamazi fiatalembert, aki egy tömegverekedésre készülő csoport tagja volt Vasmegyeren - közölte a rendőrség szombaton az MTI-vel. A helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke szerint az eset miatt életveszélyesen megfenyegették a Magyar Gárda tagjai.

 

 

 

A Nyíregyházához közeli településen kocsmai konfliktus miatt gyülekezett két nagy létszámú csoport péntek este, de a rendőrség közbelépése megakadályozta a tömegverekedés kialakulását - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A százados tájékoztatása szerint a vita amiatt alakult ki, hogy a vasmegyeri kocsmáros nem szolgált ki szeszes itallal egy 16 és egy 17 éves fiatalt, mire egyikük megütötte, az italboltos pedig viszonozta az ütést. A fiatalok rokonai az eset után kezdtek el gyülekezni a kocsma előtt, és ugyanezt tették a kocsma tulajdonosának ismerősei is, akik több településről érkeztek Vasmegyerre.

A riasztott rendőrök a helyszínen igazoltatni kezdték a társaságok tagjait, ellenőrizték a gépkocsijukat, és három autóban veszélyes eszközöket, ólmos- és gumibotot, viperákat, gázpisztolyt és két éles lőszert is találtak.

Utóbb a lőszereket birtokló 22 éves rakamazi fiatalember lakását is átkutatták, és ott nyolcvan éles lőszer került elő. A férfit őrizetbe vették, ellene lőszerrel való visszaélés, a kocsmai vita miatt pedig garázdaság miatt indult büntetőeljárás.

Az MTI-nek a helyszínről szerzett információi szerint a két fiatal roma, az ellenük gyülekezők pedig a Magyar Gárda, illetve a Nemzeti Őrsereg nevű szervezet tagjai.

A vasmegyeri cigány kisebbségi önkormányzat elnöke, Horváth József szombaton, késő délután az MTI-nek azt mondta: életveszélyesen megfenyegették a Magyar Gárda tagjai az előző napi konfliktus miatt, ezért azt kérte, hogy erősítsék meg falujukban a rendőri jelenlétet. Horváth szerint a pénteki kocsmai konfliktus után nyolcvan-száz roma és húsz-harminc egyenruhás gárdista állt szemben egymással Vasmegyeren, és a nyíregyházi kommandósok fellépésének köszönhető, hogy éjszakára helyreállt a rend. A kisebbségi önkormányzat elnöke az MTI-nek azt mondta: a Magyar Gárda tagjai életveszélyesen megfenyegették, kijelentették, hogy éjjel Molotov-koktélokkal gyújtják rá a házát. Horváth József hozzátette: a vasmegyeri romák attól tartanak, hogy az egyik gárdista őrizetbe vétele miatt rajtuk fognak bosszút állni.

A rendőrségre még nem érkezett meg Horváth József kérése, ezért megkeresik, hogy nekik is mondja el a részleteket - válaszolta szombat este az MTI kérdésére Fülöp Gergely. A megyei főkapitányság szóvivője hozzátette: az eddigi információk alapján azonban elrendelték a fokozott és visszatérő ellenőrzést Vasmegyeren. 

 

C-PRESS - 168ora.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-07-17
  Ma megfontoltan látunk hozzá a feladatokhoz, hihetetlen munkabírással rendelkezünk. Lelkiismeretesen dolgozunk, nem lehet kivetnivalót találni a munkánkban. Még akkor is tökéletességre törekszünk, ha ezért a saját igényeinkről kell lemondanunk. Ma ne várjunk romantikus gesztusokat párunktól, hiszen az érzelmek kissé "fagyosabbak" lehetnek. Visszafogottabb a szerelmi életünk, viszont nagyon komolyan vesszük a párkapcsolatot.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.július 17-től 23-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-07-16
  Ma energikusan intézzük a teendőinket, talán több is az erőnk, mint kellene. Ha nem tudjuk levezetni a feszült erőket, akkor könnyen torkollik a nap veszekedésbe. Különösen a válságban lévő kapcsolatokban élők figyeljenek! Ma a fejfájás kellemetlen tünete jelentkezhet. Sokat tehetünk magunkért, ha nem idegeskedünk, és tudatosan kerüljük a stresszes helyzeteket. Igyunk ma nyugtató teákat. A cigaretta és a túlzásba vitt édességfogyasztás kerülendő a mai napon!
 • Heti általános horoszkóp 2019.július 16-tól 22-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Heti Tarot: az új lehetőség hete következik
  A Tarot kártya egy rendkívül ősi és hihetetlenül precíz sorselelzmő módszer. Évszázadokon keresztül emberek milliói használták. KaLily cikkeiben és személyesen hetente emberek tucatjainak segít döntések meghozatalában és az elkövetkezendő események kifürkészésében.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek