Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Összefogott a Jobbik a Cserepes sori romákkal
2008-11-08 08:27
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Összefogott a Jobbik a Cserepes sori romákkalKözösen tartott sajtótájékoztatót pénteken a Jobbik a Cserepes sori romákkal a szegedi városháza előtt. A Jobbik úgy gondolja: az emberek felől közelítve kell megoldani a „cigánykérdést". A város antiszegregációs tervében az áll, hogy húsz év alatt számolják fel a telepet.

 

 

 

Összefogott a Cserepes soriak ügyében a romákkal a Jobbik szegedi csoportja. Pénteken közös sajtótájékoztatót tartottak a városháza előtt. Korábban megírtuk: a telepen élők sokallják a lakhatás költségeit, azt mondják, egy 40 négyzetméteres lakás rezsije 40-50 ezer forint havonta. Szószólójuk, a LIFE Roma Egyesület vezetője, Czirok Péter levezette: ha nem fizetnek, az IKV felbonthatja velük a bérleti szerződést és végül utcára kerülnek a Cserepes soriak. Ellehetetlenítésük Czirok szerint a városvezetésnek azért állhat érdekében, mert a környéken épülő áruházak miatt ingatlanpiaci szempontból felértékelődött a terület.

Pénteken azt mondta, ha „normális összegű" volna a lakbér, a közös költség, azt mindenki megfizetné. A kérdésre, hogy inkább költöznének vagy maradnának, úgy válaszolt: van néhány család, akik csak cigánytelepen tudják elképzelni az életüket, de a többség normális körülményekre vágyik. 

 

Összefogott a Jobbik a Cserepes sori romákkal

Közösen tartott sajtótájékoztatót pénteken a Jobbik a Cserepes sori romákkal. 

 

- A gettó nem alkalmas arra, hogy abban olyan új nemzedék nőjön fel, amelyik fogékony az integrációra. Egy kitaszított csoport nem lesz képes soha azoknak az elvárásoknak megfelelni, amit a többség számon kér - fogalmazott Czirok, aki szerint az integrált oktatásért a város már sokat tett, de a lakhatásért és a munkahelyteremtésért keveset. Kifogásolta azt is, hogy az önkormányzat nem tájékoztatja őket arról, hogy mi a terve a Cserepes sorral. Kedden mintegy kéttucatnyian ezért demonstrációt tartottak a városháza előtt.

Pénteken ugyanott Tóth Péter, a városi Jobbik elnöke közölte: Ö. Kovács Márton alelnökkel szerdán saját szemükkel győződtek meg a telepen élők körülményeiről. Tóth embertelennek nevezte azokat és hozzátette: a Jobbik mindig is úgy gondolta, hogy „foglalkozni kell a cigánykérdéssel".

- A Czirok Péternél töltött 4-5 óra egy féléves szociológiai tanulmánnyal ér fel. Az emberek felől szeretnénk megoldani a problémákat. Minden család körülményeit meg kellene vizsgálni. Néhányan a belvárosban is megállnák a helyüket, a többieket szétszórva kellene elhelyezni. 

 

Összefogott a Jobbik a Cserepes sori romákkal

 

A magánéletben hogy viszonyul a romákhoz? - kérdeztük Tóth Pétert, aki a Jobbik vezetőjeként korábban többször beszélt például cigánybűnözésről. Úgy válaszolt: a szomszédja cigány ember, és nagyon jól kijönnek egymással.

 

2029-re tűnhet el a telep

 

Az önkormányzat a szeptemberi közgyűlésen fogadta el az antiszegregációs tervet, melyet kötelező volt készíteni a városrehabilitációs pályázatokhoz. A 64 oldalas tervben a Cserepes sorral kapcsolatban többek között az szerepel, hogy az önkormányzat 20 év alatt szeretné felszámolni a „szegregátumot" (a kifejezés azt jelenti, hogy a felnőtt lakosságnak több mint fele legfeljebb általános iskolai végzettséggel rendelkezik és több mint felének nincs rendszeres fizetése). Ennek érdekében a megüresedő lakásokba nem jelölnek ki új bérlőket, ahol vannak lakók, ott emelik a komfortfokozatot, az elköltözőket pedig integrált lakókörnyezetben helyezik el. A terv szerint 2009-től évente két lakást ürítenek ki, 2029-re pedig az összeset.

 

C-PRESS - delmagyar.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2019-07-19
  Ma örülünk neki, ha gondoskodhatunk családtagjainkról, gyermekeinkről. Szívesen vesszük őket körül a szeretetünkkel. Az idős rokonainkkal való törődés napja van, - látogassuk meg, vagy hívjuk fel őket! Ma a szénhidrátok napja van, így jobban kell vigyáznunk a súlyunkra is. Talán ma előnyösebb, ha teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret, vagy magos zsömlét eszünk. Az édességektől őrizkedjünk, jobb, ha ma nem eszünk süteményt.
 • Heti szexhoroszkóp 2019.július 19-től 25-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-07-18
  Ma nagyon örülünk egy könnyed, kötetlen bulinak a barátainkkal. Nem tűrjük a bezártságot, ha kedvesünk túl rövid pórázon tart, akkor biztosan fellázadunk. Ma szükségünk lehet egy szabad estére. Ma tartsuk szem előtt a mondást, miszerint: "lassan járj, tovább érsz". Ha kapkodunk, vagy túlságosan rohanunk, akkor könnyen idézünk elő közlekedési baleseteket. Különösen érzékeny a bokánk, megránthatjuk, meghúzhatjuk, vagy kificamodhat.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.július 18-tól 24-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.július 17-től 23-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek