Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

500 ezer forintért kellett meghalnia Tibor családjának?
2008-11-05 12:49
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
500 ezer forintért kellett meghalnia Tibor családjának?Sörétes puskával lőtték fejbe és nyakon Nagy Tibor feleségét és rokkant bátyját a Borsod megyei Nagycsécs Dózsa utcájában. A rokonok szerint azért, mert a családfő nem tudott kifizetni félmillió forintot a faluban dolgozó uzsorásoknak. A rendőrség nem kommentálta lapunk értesüléseit.

 

 

 

A hajnali halottvirrasztás nappal is folytatódott a nagycsécsi romasor tengelyét jelentő Dózsa utcában. A Molotov-koktéllal felgyújtott, teljesen kiégett ház előtt szomorú szemű cigánylány ácsorog.


- Marika, aki süketnémának született még most is várja haza édesanyját - panaszolja zokogva Attila bácsi, a kislány nagyapja, a fejbe lőtt Éva édesapja. - Kik képesek ilyenre - értetlenkedik az öregúr. Megmutatja a házat, amelyet a lángok teljesen felemésztettek. Már nem javíthatják ki a romokat az önkormányzattól várható anyagi segítséggel sem. 

 

500 ezer forintért kellett meghalnia Tibor családjának?

A "falu rossza" (balra) mindent tagad, a túlélők pedig nem mernek beszélni 

 

És hogy kik ezért a felelősek? Az életben maradt családfő, Tibor, aki dolgos feleségét és rokkant bátyját veszített el a támadásban nem mer beszélni. Apósa, Attila bácsi már célozgat.

 

- Ha nagyobb darab ember lennék, sokat mesélhetnék, de egy ilyen öreg mikulást könnyen nyakon hajítanak, ha sokat jár a szája.
A faluban mindenki jól értesült. A szomszédok közül sokan a családfő, Nagy Tibor unokatestvérét, Balogh Bálintot okolják. Nem teljesen alaptalanul. A férfi már két faluból, Ároktőről és Tiszapalkonyáról is elmenekült családjával, mert nem tudta kiegyenlíteni tartozását hitelezői felé. Most azonban állítja: semmi köze a dologhoz.

 

- Februárban szabadultam, mert munkáltatói igazolásokat hamisítottam szegény romáknak, akik azokkal vettek fel kölcsönöket. Sokszor bajba kerültem már, de Tibiék fejére nem én hoztam a szerencsétlenséget - állítja a "falu rossza". - Tibi sokkal tartozott a helyi "kamatos pénzeseknek". Lalinak 300 ezerrel, Csabának pedig 200 ezerrel lógott - jelenti ki a falu száján meggyanúsított férfi. - A múltkor Lali előttem jelentette ki, hogy ha Tibi nem fizet, vége van - teszi hozzá az unokatestvér.


Bálint és a faluban sokan mások is úgy tudják, Tibiéket már korábban is sarokba szorították az uzsorások. - Volt egy nagyobbacska házuk, azt már elvették tőlük egy 300 ezres tartozás miatt - folytatta Bálint. A falu boltosa, Laci, egy leszerelt rendőr is megerősíti, hogy Nagyék nem mindig laktak a romasoron. Sőt: az ex-zsarutól azt is megtudjuk, az elmúlt napokban mást is megtámadtak már Nagycsécsen kamatos pénz miatt.


- B. Janit az utcán verték szét. Az orrát és a bordáit is eltörték, mert nem tudott fizetni - jelenti ki az közegből lett boltos. - Erről miért nem beszél senki? - méltatlankodik. Egy korábbi ügyet is felelevenít a volt rendőr. Mint mondja, 5 éve a már említett Laliék komoly verekedésbe kerültek egy másik családdal - szintén uzsorapénzek miatt.


A rendőrség nem kívánta kommentálni a Bors tudomására jutott információkat. Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőrfőkapitányság szóvivője elmondta, folytatják a nyomozást, de annak érdekeire tekintettel további információkkal nem szolgálhatnak.


A falu vezetője sem nagyon tud a településén nagyban folyó kamatozásról. Gulyás Ottó polgármester szerint nincs értelme uzsorázni olyan szegény környéken, mint a Dózsa utcai romasor.


- Ezek az emberek olyan szegények, hogy már nincs mit elvenni tőlük, ha nem tudnak fizetni - jelenti ki a polgármester. Ugyanakkor hozzáteszi: egy-két verekedésre már került sor a településen, mert valaki valakinek nem tudott megadni valamilyen pénzt. 

 

C-PRESS - Borsonline

 

Kapcsolódási anyagok:

- Miért kellett meghalniuk a nagycsécsi romáknak? - Kiemelt ügy lett a gyilkosság

- Rádió C - Dominó - 2008.11.04.

- Az OCÖ újjáépíti a kiégett nagycsécsényi házakat

- Kukázókat gyilkoltak Nagycsécsen

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-07-17
  Ma megfontoltan látunk hozzá a feladatokhoz, hihetetlen munkabírással rendelkezünk. Lelkiismeretesen dolgozunk, nem lehet kivetnivalót találni a munkánkban. Még akkor is tökéletességre törekszünk, ha ezért a saját igényeinkről kell lemondanunk. Ma ne várjunk romantikus gesztusokat párunktól, hiszen az érzelmek kissé "fagyosabbak" lehetnek. Visszafogottabb a szerelmi életünk, viszont nagyon komolyan vesszük a párkapcsolatot.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.július 17-től 23-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-07-16
  Ma energikusan intézzük a teendőinket, talán több is az erőnk, mint kellene. Ha nem tudjuk levezetni a feszült erőket, akkor könnyen torkollik a nap veszekedésbe. Különösen a válságban lévő kapcsolatokban élők figyeljenek! Ma a fejfájás kellemetlen tünete jelentkezhet. Sokat tehetünk magunkért, ha nem idegeskedünk, és tudatosan kerüljük a stresszes helyzeteket. Igyunk ma nyugtató teákat. A cigaretta és a túlzásba vitt édességfogyasztás kerülendő a mai napon!
 • Heti általános horoszkóp 2019.július 16-tól 22-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Heti Tarot: az új lehetőség hete következik
  A Tarot kártya egy rendkívül ősi és hihetetlenül precíz sorselelzmő módszer. Évszázadokon keresztül emberek milliói használták. KaLily cikkeiben és személyesen hetente emberek tucatjainak segít döntések meghozatalában és az elkövetkezendő események kifürkészésében.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek