Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Lados István tovább dalolt
2008-10-29 10:48
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Lados István tovább daloltMások mellett Danielisz Bélának, a főváros városrendészeti bizottsága szocialista elnökének szerepét is megemlítette vádlotti nyilatkozatában Lados István, a Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőper másodrendű terheltje.

 

 

 

A főszereplő saját embereit juttatta be a Regionális Ifjúsági Tanács tagjai közé, akik abban segítettek, hogy a Zuschlaghoz köthető szervezetek és egyesületek pályázatai eredményesek legyenek - hangzott el a tárgyaláson. 

 

Lados István, Zuschlag János volt személyi titkára vádlotti vallomásának meghallgatásával folytatta a Bács-Kiskun Megyei Bíróság Fodor Endre vezette tanácsa a maffiamódszerekkel elkövetett csalássorozat büntetőperének tárgyalását. A társai távollétében nyilatkozó Lados beszámolt arról, hogy 2003-ban Zuschlag megbízásából a Fővárosi Önkormányzat városrendészeti bizottsága szocialista elnökének, Danielisz Bélának vitt iratokat, aki olyan tehetséges politikusként beszélt az ügy névadójáról, mint akinek messzire elér a keze. Vallomása szerint Danielisz ekkor közölte vele azt is, hogy lehetőség nyílt a főváros által kiírt pályázatokon történő indulásra. "Zuschlag sokszor hivatkozott arra, hogy Danieliszre lehet számítani a pályázatok elbírálásakor.

 

Lados István tovább dalolt

Lados: „Zuschlag azt mondta, minden le van mutyizva" 

 

Amikor kétségeim támadtak a pályázati dokumentumok meghamisítása miatt, megnyugtatott, hogy a Béláéknál ez nem így működik, és nem kell váratlan ellenőrzésektől tartani"- vallotta Lados. Szavai szerint Zuschlag azt mondta neki, hogy a szocialista politikus segítségével minden "le vannak mutyizva", ezért az általuk létrehozott egyesületek és civilszervezetek pályázatai biztosan sikeresek lesznek. "Zuschlag János Danielisz Bélával a jelenlétemben telefonon egyeztetett a közhasznúság problémájáról is, mert csak ilyen célból bejegyzett egyesületekkel lehetett indulni a főváros által kiírt pályázatokon, később pedig már elegendő volt egy nyilatkozatot csatolni arról, hogy a közhasznúsági besorolás folyamatban van" - mondta Lados. A vádlott beszámolt olyan testületi tagokról is, akik Zuschlag jóvoltából kerültek döntéshozó helyzetbe. "Zuschlag többször hangoztatta, hogy a hamis pályázatok miatt legfeljebb ügyészi megrovásra számíthatunk, és ha bármi kiderülne, úgyis őt veszik elő, akit véd a mentelmi jog, tehát az ügyből nem lesz semmi" - mondta vallomásában. Danielisz közleményében azt állította, hogy soha nem találkozott Ladossal.

 

Súlyosabb lett a vád Weiszenberger László ellen

 

Megérkeztek a Bács-Kiskun Megyei Bíróságra azok a dokumentumok, amelyek szerint a vesztegetést színlelve elkövetett hivatali befolyással, üzérkedéssel vádolt Weiszenberger László volt kistérségi megbízott hivatalos személynek minősült, amikor elkövette a terhére rótt bűncselekményt - értesült lapunk. Ennek alapján a Zuschlag-ügy mellékszálaként emlegetett büntetőeljárás következő, december 15-i tárgyalásán az eljárás ügyésze biztosan a vád módosítását terjeszti elő, ami a fenti összefüggések miatt hivatali vesztegetéssé minősül, és jóval súlyosabb, akár ötéves szabadságvesztéssel jár - tudtuk meg bírósági forrásokból. Ismert: Weiszenberger László, a kiskunhalasi önkormányzat MSZP-frakciójának volt tagja azért állt bíróság elé, mert ötmillió forintot kért egy vállalkozótól 17 millió forintos vissza nem térítendő támogatás odaítélése után. (SP)

 

C-PRESS - Magyar Hírlap

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek