Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"Zuchlag Gyurcsányt és Szijjártót is bele akarta keverni az ügybe"
2008-10-20 18:18
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
"Zuchlag Gyurcsányt és Szijjártót is bele akarta keverni az ügybe"Lados István, a Zuschlag-ügy másodrendű vádlottja a hétfői tárgyaláson azt állította: Zuschlag János a nyomozati szakban, különféle módszerekkel megpróbálta elérni, hogy a pályázatok készítése idején még a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériumot vezető Gyurcsány Ferencet és Szijjártó Pétert, a Fidesz politikusát is keverjék bele az ügybe.

 

 

 
Lados szerint Zuschlag azt szerette volna elérni, hogy a fiktív szervezetek pályázatán megszerzett pénzszerzésről az derüljön ki, "a politikai palettán ez nem egy szokatlan jelenség, ez egy bevett módszer".
Zuschlag azt is el szerette volna elérni, hogy Szijjártó Pétert, a Fidesz politikusát is belekeverjék az ügybe - vallotta Lados István.

 

Lados István a fiktív tagbeléptetésekről is beszélt


Lados István, a Zuschlag-ügy másodrendű vádlottja a MSZP Vas megyei szervezeteinél történt fiktív tagbeléptetéseinél is részt vett az okiratok meghamisításában az elsőrendű vádlott utasítására - derült ki a vádlott hétfői kihallgatásán.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folytatódott a Zuschlag-per másodrendű vádlottjának kihallgatása. Fodor Endre tanácsvezető bíró a vádlott ügyészség előtt tett vallomásait is felolvasta, amit Lados megerősített. Korábbi kihallgatásán Lados István azt vallotta, hogy fiktív tagok beléptetésével az volt a célja Zuschlag Jánosnak és a megyei elnöki posztra pályázó politikustársának, hogy a korábbi megyei elnököt leváltsák.

Most is elmondta, az eset még 2003-ban történt, amikor egy munkanapján a Képviselői Irodaházban beléptetési jegyzőkönyveket és aláírásokat kellett hamisítani azért, hogy Vas megyében papíron több MSZP tag legyen. Lados szerint jegyzőkönyveket hamisítottak, ahol a jelenléti íveken az aláírásokat Zuschlag János, Őri András negyedrendű vádlott és Szabó Bálint és ő írták alá. A végső cél az volt, hogy Tóth Csaba elnyerje a az MSZP megyei elnöki helyét, amihez a taglétszám fiktív módon történő felduzzasztására volt szükség.

Lados arról beszélt, hogy Tóth már korábban is megpróbálta az MSZP Vas megyei elnökével, Ipkovich Györggyel szemben elnyerni a párt megyei elnöki helyét. Lados szerint Szabó Bálint Tóth Csaba "embere" volt. Beszámolt egy házkutatásról is, amikor a rendőrök a Köztársaság téren, a FIB helyiségeiben iratokat kerestek, amik ott voltak a harmadik emeleten lévő páncélszekrényben, de a rendőrök nem nyittatták ki azokat. Zuschlag utasította a kihallgatásra váró személyeket, hogy mit kell vallani.

Németh Zsolt ügyész tájékoztatásul közölte, hogy a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon korábban a fiktív tagbeléptetéssel kapcsolatban magánokirat hamisítás miatt folytattak büntető eljárást, amit megszüntettek.

"Ezt az anyagot a jelen ügyben eljáró nyomozóhatóság bekérte, majd Lados István vallomásával együtt visszaküldte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságnak, azonban az ügy további fejleményeiről nincs tudomásunk" - mondta a vád képviselője a tárgyaláson.
 

Gyurcsány Ferenc szerepe

Lados István, a Zuschlag-per másodrendű vádlottja hétfői kihallgatása során a bíróság előtt is elmondta, mit mondott neki Zuschlag János, az elsőrendű vádlott arról, hogy milyen szerepet játszott az ügyben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

Lados István most is elmondta: Zuschlag Jánostól azt hallotta, hogy az ügy nyomozati szakaszában Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Bánáti János, az Ügyvédi Kamara elnöke és Zuschlag János egy alkalommal találkoztak, és a miniszterelnök nehezményezte hogy a neve belekerült az ügybe.

A bíró emlékeztette Lados Istvánt a nyomozati szakban tett, egy találkozóról elmondott vallomására, amit a vádlott megismételt.

Lados úgy fogalmazott: "volt egy személyes találkozó tudomásom szerint, Gyurcsány Ferenc, Bánáti János és Zuschlag János között, amire a nyomozás során azt mondtam, hogy úgy emlékszem, hogy Kiskunhalason volt, de lehet hogy Budapesten került erre sor, nem vagyok ebben biztos".

"Ezen Gyurcsány Ferenc nehezményezte azt, hogy a nevét az üggyel összefüggésbe hozták" - idézte Zuschlag szavait Lados, aki hozzátette: Zuschlag "a maga arrogáns stílusában azt válaszolta, hogy nem kellett volna engedni, hogy eddig fajuljon a dolog, és kérte a segítséget".

"Azt amit elmondtam erről a találkozóról, Zuschlag Jánostól tudom" - mondta Lados. A szóban forgó beszélgetés Erdélyben történt,
Zuschlag János meglátogatta az ügy kirobbanásakor oda menekült Lados Istvánt.

Fodor Endre tanácsvezető bíró felolvasta Lados István nyomozati szakban tett vallomását, mely megegyezett a bíróság előtt tett vallomásával. A bíró kérdésére Lados határozottan kijelentette: "én fenntartom, amit a nyomozás során elmondtam vallomásomban, én rákérdeztem Zuschlagtól a részletekre is, amire ő hajlandó volt válaszolni és megerősítette a korábban elmondottakat".

A Bács-Kiskun megyei bíróságon szerdán Lados István kihallgatásával folytatódik a bizonyítási eljárás a Zuschlag-ügyben.

 

C-PRESS - EchoTV

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek