Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A gazdaságnak adócsökkentés kell
2008-10-20 17:51
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A gazdaságnak adócsökkentés kellA kialakult válságos helyzetért a Gyurcsány-kormány hibáztatható. Magyarországot a krízisből csak a gazdaság felpörgetésével lehet kihúzni, ehhez azonban adócsökkentésre van szükség - mondta Széles Gábor nagyvállalkozó, lapunk tulajdonosa.

 

 

 

 

- Milyen egyenleget vonna a szombaton megtartott nemzeti csúcsról?
- Ez a fórum önmagában édeskevés, sehova nem vezet. A kormány prekoncepcióval jött, amelyet esze ágában sem volt módosítani. Korábban az Országos Érdekegyeztető Tanácsban is ezt művelte, a párbeszédet csak formálisan gyakorolta.

- Mit kellene tenni?
- A kormány fordítva ül a lovon. Csak restriktív szemlélettel, megszorításokban tud gondolkodni. Pedig az embereknek már nincs hova beljebb húzni a nadrágszíjat. Mindaddig nem lesz gazdasági növekedés, amíg nem csökkennek az adók. Azt várni, hogy a növekedés majd beindul magától, s azt követően csökkenthetők az adók, dilettantizmus. A bővüléshez adót kell csökkenteni!

- A jelenlegi globális és hazai állapotok ismeretében ez nem túl kockázatos?
- Korábban, amikor a társasági adó kulcsát a felére mérsékelték, több pénz folyt be a központi költségvetésbe, mint addig. A másik példa: a kilencvenes évek közepén, ha egy magánszemély állampapírt vett, annak mértékét az adóalapjából leírhatta. Ez jelentősen generálta a piacot, mégsem okozott jelentős kiesést a büdzsének. A rendezvényen sajnálattal tapasztaltam, hogy a munkaadói oldal elvetette az adócsökkentés ötletét, illetve teljesen beállt a kormány uszályába. Lehet, hogy nyomásra tették? A hatvan hozzászólóból pedig húsz "nevesincs szakember" a kormányoldalt igazolta, ahogy ez az átkosban volt szokás a pártkongresszusokon.

 

A gazdaságnak adócsökkentés kell

Széles Gábor 

 

- Milyen konkrét adóváltoztatást javasol?
- Az újonnan alakuló cégek kisebb adókulccsal adóznának, a már meglévő vállalkozások pedig a jelenlegi mértékkel, ám utóbbiak a többletként befizetett adójukat a pályázatoknál önerőként beszámíthatnák, vagy kamatos kamattal növelten visszakapnák egy-két év múlva. Rendkívül kilátástalan a pályakezdő fiatalok helyzete, nehezen tudnak elhelyezkedni. Ezért kedvezményes adókulcsot kellene számukra is biztosítani az életkezdéshez. Amelyikük vállalkozna, az fizessen kisebb adót egy-két évig, hiszen ezzel könnyebben teremthetne magának helyet a munkaerőpiacon, a gazdaságban. A központi költségvetés is jól járna, hiszen az illető e nélkül egy fillér adót nem fizetne, így amit végül befizet, az talált pénz a büdzsének. A falvak felélesztésére, gazdaságba integrálására nem kellene sajnálni a pénzt, s ez nem is kerülne sokba. Ha a támogatással a falvakban átlag öt vállalkozás beindulna, s ezekhez településenként tízmillió forint támogatást adna az állam, az országos szinten csupán 25 milliárdba kerülne, ami néhány kilométer autópálya építési költségével egyezik meg. Azt hiszem, könnyen eldönthető ilyen gazdasági helyzetben, melyik a fontosabb az országnak. A programmal munkahelyeket lehetne teremteni, s meg lehetne őrizni falvainkat.

- Mennyivel vagyunk előrébb, mint a nemzeti csúcs előtt? Nem lehet ennek mégis pozitív üzenete a befektetők számára?
- Nincs jelentősége, mert a Gyurcsány-kormány miatt az ország teljesen megbízhatatlan Európa és a befektetők szemében. Ennek pedig súlyos ára van, ami mindannyiunkat terhel: például az állam a felvett hitelek után évente százmilliárdokkal fizet többet kamatra. Bízom benne, hogy az MSZP-n belül előbb-utóbb csak észreveszi a tagság, hogy már nemcsak rossz irányba mennek a dolgok, de a kormányzati semmittevés és ámokfutás miatt a szakadék szélén áll az ország. Remélem, a szocialisták szólnak Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, hogy távozzon. A felelősség ugyanis őt, őket terheli. Ami pedig az igazi áttörést hozná, az egy teljesen új, programokban gondolkodó kormány.

- És ha 2010-ig minden marad a régiben?
- A miniszterelnök megpróbálja összemosni a globális válságot és a magyar krízist. Látni kell azonban, hogy a magyarországi helyzetért ő a felelős. Gondoljunk csak a felelősségre a gazdasági életben: ha egy vállalatvezető csődközeli helyzetbe viszi a rá bízott vállalatot, akkor az nem újabb megbízást, hanem útilaput kap. A helyzet súlyos, a pénzügyi válság a reálgazdaságban még csak most fog megjelenni. Már a múlt héten is egyre több helyről lehetett hallani, hogy egyes magyarországi gyárak szüneteltetik a termelést, vagy leálltak, s dolgozóikat az utcára tették. E jelenség el fog hatalmasodni, s tíz- és százezrek kerülnek majd az utcára. 

 

C-PRESS - Magyar Hírlap

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-07-13
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, minden megérint minket. Együtt érző, empatikus hajlamunk megnyilvánul, örömmel hallgatjuk végig a munkatársak panaszait. Ne osztogassunk kéretlen jó tanácsokat! Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, ezért jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek