Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Szegénységi bizonyítvány
2008-10-19 23:12
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Szegénységi bizonyítványSzegény cigányok, mondom, bár ez most nem a sajnálat hangja. Valóban szegények a magyarországi romák, egyes adatok szerint hetven százalékuk a hivatalosan is megállapított szegénységküszöb alatt él.

 

 

 

 

Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Helytől, közösségtől függ. Van, ahol csak üres paprikás krumplit, van, ahol viszont üveg nélküli ablakot. Ne fogadjuk el a liberális vádakat, nem mi tehetünk róla. A romák problémája igen-igen összetett kérdés ugyanis, gyökerei a messzi múltba, a korai középkorba, a vándorló cigányság törzsi tradícióiba nyúlnak vissza. És minden állam küszködik ezzel a gonddal - ilyen vagy olyan formában -, ahol élnek romák. Ezekből a problémákból, a velük járó súrlódásokból jön aztán az a liberális sommázat, amely szerint mindenki fasiszta, "all around the world"!

Nos most itt ez a kínos pénzügyi válság! Mindenkit megsarcol majd, de a legszegényebbek szenvednek majd tőle a leginkább. Többek között az a hetvenszázaléknyi roma, akiről az előbb már szó volt. Ez nem ijesztgetés, Gyurcsány Ferenc már a szociális juttatások drasztikus megnyirbálását ígéri, márpedig ez a réteg főként segélyekből, szociális juttatásokból él. Ne menjünk most bele abba, miként csapta be ezt a körülbelül hétszázezer embert a hazai álliberalizmus. Például a "megélhetési bűnözés" fogalmának bevezetésével és aktív bírósági alkalmazásával. Vagy azzal, amikor tüzet okádott arra a Fidesz-kormányra, amely a gyerekek rendes iskolába járatásához kötötte a családi pótlék kifizetését. És micsoda üvöltés fogadta Orbán Viktor miniszterelnököt annak idején, mert azt merészelte mondani, hogy csak a tanuláson és a munkán keresztül vezet a boldoguláshoz a hazai cigányság útja. Hát persze, az SZDSZ és az MSZP elitjének csak addig kell a hazai roma társadalom, amíg sakkban lehet tartani, meg lehet félemlíteni vele a magyarságot. Hogy mennyit ártott a hazai bolsevizmus éppen maguknak a romáknak, ugye arról senki nem beszél. Ártott a romáknak, de persze a magyaroknak és ennek az országnak is! A napról napra éleződő etnikai feszültségek csak a baj egyik felét jelentik. Kétségkívül veszélyes és tragikus felét. A másik azonban, hogy az országnak elfogynak az emberekben, munkáskezekben számítható tartalékai. Egyes előrejelzések szerint 2030-ra összeomlik a hazai nyugdíjrendszer. De teljesen! Nem lesz, aki megtermelje az akkori idősek havi járandóságát. De olyan sem lesz, aki a befizetett járulékaival talpon tartsa a magyar egészségügyet. Adójával az államapparátust. És így tovább. Hogy a segélyezési rendszerekről, szociális juttatásokról ne is beszéljünk, különben is, lehet, hogy azt már maga Gyurcsány szétveri abban a pár hétben, ami a miniszterelnökségből hátra van neki. A romáknak tehát akkor is munkába kell állniuk - mind a maguk, mind mások érdekében -, ha Horváth Aladár továbbra is gőzerővel igyekszik ettől visszatartani őket. Mondván, nem illik a kultúrájukba. A történelem során sok nép változtatta karakterét a körülmények kényszerének engedve. Legelsősorban épp a magyarok!

Legelőször is le kell váltani azt a politikai és ideológiai kurzust, amely segélyre szoktatta a romákat. A romák és mindenki kárára. 

 

C-PRESS - Magyar Hírlap

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek