Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Böbe a gárdabálban
2008-10-16 16:05
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Magyar GárdaA gárdakapitány jobbkeze minisztériumi alkalmazott. Németh Erzsébet Piroska, alias Böbe a romapályázatokat ellenőrzi. A hírre megdöbbentek az asszony főnökei, felhördült a szélsőjobb. Mentegetőzik a tárca: nem ellenőrizhetik alkalmazottaik egyesületi tagságát.

 

 

Ügynököznek a kurucok: a nő Gyurcsány beépített embere, miatta szakad a gárda. Ki lehet Böbe? A gárda vagy a kormány embere? Vagy csupán epizodista a szélsőjobbos harcban? PUNGOR ANDRÁS írása.

Mindennapi fekete ruha, kiegészítőként árpádsávos kendő vagy piros-fehér lakkstráfok a körmön. Honleányi viselet a szélsőjobbos tüntetéseken. Németh Erzsébet Piroska számára munkaruha.

Csak egy-két kollégája tudta, hogy a szőke, fiúsan rövid hajú, középkorú nő - Böbe, ahogyan barátai hívják - gárdatag. Nem volt téma. Közvetlen főnöke semmit sem sejtett, hiszen Böbe csendes, visszafogott. Nincs rá panasz, jól teszi a dolgát. Korábban az APEH-nél dolgozott. Mindenki széttárja a karját: „Ezt nem gondoltuk volna."

Kis magyar abszurd: Németh Erzsébet Piroska egyszerre volt a cigányokat rendszabályozni akaró gárda tagja, az egyenruhások adatainak kezelője és a roma támogatási projektek pénzügyi ellenőre.

A gárdatárgyaláson szúrta ki őt Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke. Az ellenőr gárdista-egyenruhában virított. Egy táskából szendvicsezett Vona Gáborral.

„Ez az ember a hazai cigányság életét is meghatározó, döntéseket befolyásoló és döntést hozó pozícióban van. Feladata a fejlesztési programok, köztük a cigányprogramok ellenőrzése. A cigányokat bűnözőnek tartó fekete ruhás, fehér fűzős fekete bakancsosok között látva őt, felmerült bennem az a kérdés, hogyan végezheti a cigánysággal kapcsolatos munkáját" - írta Kolompár.

Valóban hogyan?

„Nem összeférhetetlen a gárdatagság a minisztériumi állással" - áll a Szociális és Munkaügyi Minisztérium közleményében. Böbe nem köztisztviselő. Egyesületi tagságát nem vizsgálhatja a tárca.

Csengetünk munkahelyén, a tárcához tartozó Országos Foglalkoztatási Közalapítványnál. Ajtó nyílik. Segítőnk is akad. Ígéri, szól az ügyvezetőnek.
- Nem nyilatkozom - üzen vissza a főnök.
- Csak beszélgetni szeretnénk.
Ugyanaz a válasz. Tudjuk, merre van az ajtó.
- Böbe beteg. Megviselték a történtek, maga kérte szabadságolását - kapjuk a fülest.

Felhívjuk: mobilja kikapcsolva, lakástelefonja elutasító hangokat ad.
- Munkakönyves, nem köztisztviselő. A jogszabályok szerint főnökei nem tehetnek ellene semmit - súg egy magas rangú informátor. Név nélkül.
- Nem tárgyalt ügyéről a kuratórium - mondja, szintén név nélkül, a testület tagja.

Kellemetlen a téma? Nem komilfó faggatózni? „Magánügy az egyesületi tagság" - mentegetőznek.
Általában igen. De Böbe romaügyekkel foglalkozott.
- Döntéseit befolyásolhatta politikai hovatartozása. Neki kellett benyújtanunk a pályázatokat, ő tett javaslatot a kuratóriumnak - magyarázza Kolompár Orbán.
Állítja: több roma szervezet kétségbe vonja Németh Erzsébet Piroska pénzügyi vizsgálatainak pártatlanságát.

Elfogult a cigányvezető? Valószínű.
Kolompárt ugyanis gyanúsítottként hallgatták ki, mert az általa vezetett kiskunmajsai roma szervezet nem tud elszámolni több mint tízmillió forint állami támogatással. A feljelentő az alapítvány volt. Az ellenőrzést Böbe végezte.

Zavarja a másik oldalt is a „kormányzati gárdista". A szélsőjobbos csörtében ő lett a casus belli. A kuruc.info szerint a pénzügyes asszony, Dósa István gárdakapitány függetlenségi harcának kirobbantója: tégla! Gyurcsány ügynöke.
Bizonyítékot is kerestek rá: Böbét nem rúgták ki az alapítványtól.
„Gyurcsány Ferenc nemrég az egész társadalmat a gárdától való elhatárolódásra kérte, számos gárdista munkája szűnt meg, Németh Erzsébet Piroska viszont, akit a főkapitány maga mellé vett, és lemondásáig a gárda második embere volt, a Gyurcsány-kormány munkatársa maradhat" - olvassuk a kurucoknál.

Szerintük Vona Gábor nem nézte jó szemmel, hogy Böbe kezeli a gárda adatait. Kirúgta volna. Állítólag. De Dósa az alapító atyával szemben harcostársa mellé állt. Igaz a hír? Nem tudjuk meg.

Nyilvánosság előtt Vona és főkapitánya másról beszélt. A jobbikos a magánhadtól, Dósa pedig a pártkatonáktól irtózott. A hivatalos szócsörte végén lemondott a lázadó főkapitány, de hívei újraválasztották. Vona elvbarátai közben másik főnököt neveztek ki. A rebellis fegyelmit kapott, kizárták a csapatból. Áll a gárdabál.

Tárcsázzuk a Jobbik-vezetőt. Nem nyilatkozik a hölgyről. Nem akar személyeskedni.
- Azért megvan a magam véleménye - mondja sokat sejtetően. Annyit elárul: hiszi, az egyenruhás csapat nem hullott szét.
- Vannak, akik vitatják az új főkapitány legitimitását. De egy gárda van, egyetlenegy - állítja Vona.

Dósát hívjuk. Beszélgetünk, de nem járul hozzá a közléshez. Hangjából úgy tűnik, felháborítja, ami Böbe körül történik.

Mára csitult a botrány. Visszavárja az alapítvány betegeskedő alkalmazottját. Megsúgják: nem romaügyekkel fog foglalkozni. Fő a nyugalom!
Hallgat róla a kuruc.info. Csak a gárdaszakadás a téma. Kezdik elfelejteni Németh Erzsébet Piroskát.

Ahogy az lenni szokott.

 

 

C-PRESS - 168ora.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek