Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"Golyót a fejbe, aztán megoldva" - a falu, ahol nincsenek romák, mégis van cigánybűnözés
2008-10-15 14:13
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
"Golyót a fejbe, aztán megoldva" - a falu, ahol nincsenek romák, mégis van cigánybűnözésRátkán tartott lakossági fórumot a Jobbik és a Magyar Gárda a "cigánybűnözésről" és a közelgő újabb területvesztésről. Mikrorealista beszámoló Szegedi Csanád alelnök beszédéről és a közönség reakcióiról. A Hírszerző ily módon is szeretne rácáfolni a Jobbik véleményére, mely szerint a "balliberális" sajtóban nem jelenhetnek meg a nézeteik.

 

 

 

Rátka ezer lelkes szép kis sváb falu a szerencsi kistérségben. Egyetlen roma sem lakja. "Ide nem engedik be őket" - világosít fel bennünket rögtön az első ember, akivel a faluban elbeszélgetünk, a presszóban a pincérlány.

A szomszédos Művelődési házban a Jobbik alelnöke, Szegedi Csanád tart lakossági fórumot este mindazoknak, akik "kiutat keresnek a cigánybűnözés csapdájából" és szeretnék megismerni a "legerősebb parlamenten kívüli párt" nézeteit Magyarországról. Emellett bemutatkozik a Magyar Gárda Bors Vezér százada, valamint a Jobbik mádi, tállyai és szerencsi alapszervezete.

A programig volt még pár óránk körbecsavarogni a falut.

Nincsenek cigányok. Emberek vannak

"Jó napot! Hallott az esti programról a Művelődési házban?" - állítunk meg idős férfit, aki két nagy szatyorral hazafelé ballag a boltból.
"Mi nem művelődünk."
"Nem művelődnek?"
"Dolgozni kell."
"A Jobbik tart fórumot többek közt a cigánybűnözésről."
"Nincsenek cigányok. Emberek vannak, dolgosak meg naplopók. És ne cigányozzon a faluban, mert baja lehet belőle!"
"Ezt nekik kellene mondania. Nem jön el?"
"Nincs belépődíj?"
"Nincs."
"De aztán meg kérnek a végén, huncutkodnak." 

 

A falu két vendéglátóipar egységében és a művelődési ház ajtaján is plakát hirdeti az eseményt. A legtöbb ember azonban, akit megállítunk, azt mondja, ő nem is hallott róla, de lehet, hogy eljön, ha a munka engedi, mert érdekli a dolog. Egy idő után úgy érezzük, komoly közönségszervező munkát végzünk a pártnak, de - mint a végén kiderül - ők nem így gondolják, utálnak bennünket, mert nem az igazságot írjuk.

Találkoztunk persze olyan falubelivel is, aki másként gondolkodik, mint az előbbi bácsika: igenis van cigánybűnözés, és a megoldásáról is vannak elképzeléseik.

"Golyót a fejbe, aztán megoldva" - mondja például a falu másik kocsmájában egy férfi, fél percre felpillantva a kártyapartiból.

A faluban ugyan nincsenek romák, mégis van cigánybűnözés. A polgármesteri irodába is betörtek a múltkor, meséli egy ember, aki éppen sáros fóliazsákokat mos tisztára a patakban. Gyanúja szerint a környékbeli településekről érkezhettek a cigány tettesek. Múltkor a kocsmában is megálltak, piáltak, aztán kötekedtek.

"Remélem, valami rendes újságtól vannak" - mondja egy fiatal férfi, akivel később a pertut is megittuk.
"Hírszerző, internetes újság. Hallott rólunk?"
"Ezt is újságnak nevezik?"
"Az nem újság, ami nem papírból van?"
"Hagyományos értelemben azt nevezik újságnak."
"Hallott a rendezvényről?"
"Persze, ezért jöttem haza."
"Elmondaná, mit gondol a témáról: a cigánybűnözés megoldása?"
"A cigányság nem probléma. Aprópénzért megvehető, a költségvetés elenyésző része, amivel be lehet tömni a szájukat."
"2050-re állítólag a lakosság 16 százaléka roma lesz. Ennél azért jobb megoldást kellene kitalálni."
"A végső megoldást?"
"Még annál is jobb kellene. Mondjuk az oktatás?"
"A lehetetlennel nem érdemes próbálkozni. Aki akarta, az meg tudta csinálni. Mondom én, aki egy cigánynál dolgozom. Olyan a főnököm."
"Az építőiparban?"
"Villamos. Most járja a villamosiparit, ötvenévesen. Nem cigányprobléma van. Van egy vonal, aki alatta van... És én, az én nézeteimmel elmentem hozzá dolgozni."
"A nézetei? Maga ilyen jobboldali érzelmű ember?"
"Még attól is jobbra."
"Aki putriban születik, annak azért nehéz onnan kivakarnia magát, ha apja, anyja segélyen él."
"Persze! Én úgy keltem fel minden reggel, hogy apám, anyám indult dolgozni. Most meg van, aki nem látta a szüleit dolgozni."
"Itt a faluban nem él senki segélyből?"
"Nem tudom, megmondom őszintén."
"Szép kis falu."
"Jobb volt régen. Szőlőből élt mindenki. Addig nagyon jól menő kis falu volt. Azóta, hogy a szőlőpiac meg a mezőgazdaság összeomlott, az azért meglátszik. Van munkanélküli itt is, de ki kell menni megnézni a földeket, meg vannak művelve."

"Van cigányprobléma" - mondja egy másik férfi, akit a háza előtt szólítunk le.
"Hogyan kellene megoldani? Oktatással mondjuk?"
"Az kevés, de feltétlenül kell."
"Egyetért a monoki polgármesterrel, hogy csak akkor kapjanak segélyt, ha közmunkát végeznek?"
"Egyetértek. De nem lehet azt mondani, hogy csak ők a hibásak ebben."
"Politikusaink is vastagon benne vannak."
"Azt tudom mondani, feltétlenül hibásak ők is. Meg ott volt az olaszliszkai tanárgyilkosság, és most én tovább megyek a cigányoktól. Például a lincselés szó használatáért pert indítani, azt biztosan nem a cigány találta ki. Ezt az ügyvédet én megfosztanám a praxisától, amíg élne. Addig itt nem lesz rend. Nem csak cigánybűnözés van, de ezen előbb-utóbb úrrá kell lenni a törvényeknek."
"Hallgass!" - szól rá a férfira a felesége.
"Menjél már be, jó!" - veti oda a bácsi.

Tudatalatti vagon

Hat óra előtt pár perccel elkezdenek özönleni az érdeklődők, és gyorsan meg is töltik a 100 fős színháztermet. A kapu előtt a gárdisták türelmesen várják, amíg megérkezik Szegedi Csanád, felkapja a zakóját és bele is vág a fórumba.

"Ne úgy tekintsenek rám, mint egy politikusra, aki idejött, és próbál a cigánybűnözésről beszélni. Én borsodi gyerek vagyok" - kezdi két órás előadását a párt alelnöke. 

 

"Golyót a fejbe, aztán megoldva" - a falu, ahol nincsenek romák, mégis van cigánybűnözés

 

Akárcsak Vona Gábor elnök, ő is történész, szereti a történelmi távlatokat és összefüggéseket. Kereken egy órán keresztül tekinti át a sokkokat, melyek a nemzetben gondolkodó embereket érték a rendszerváltás óta, amikor még nem gondolták volna, hogy két évtized múlva harmad-negyedrangú állampolgárok lesznek saját hazájukban. A cigánybűnözés csak a második órában kerül terítékre. 

Az alelnök szerint a parlamenti pártok elintézték a cigánykérdést annyival, hogy beültették maguk közé a saját díszcigányukat. Pedig Magyarországon először is van egy nagyon súlyos cigányhelyzet, másodszor pedig van a nagyon súlyos cigánybűnözés. A helyzetet illusztrálandó mond pár adatot: "Borsod megye 480 ezer lakosából már most 110 ezer cigány, Miskolc 180 ezer lakosából pedig 42 ezer, és most akarnak még 3 ezret betelepíteni. Magyarországon a 8 év alatti gyerekek 55 százaléka cigány."

Majd átköti a témát a konkrét helyszínhez.

"A minap Biatorbágyon tartottam előadást, és a cigánybűnözésről beszéltem, bambán ültek az emberek, és mondták, hogy Biatorbágyon egy darab cigány nincsen. Hát mondtam, mindenhol így kezdődött. Elismerem, Rátkán nincsenek cigányok, viszont a környéken annál inkább. Ha azt mondom, hogy cigánybűnözés, tudunk azért mire gondolni, ugye? Ismerős a fogalom. Akinek nem, az menjen el 10-15 kilométert, és ott terem Prügyön, Taktaszadán, Taktakenézen..."

Az emberek persze maguk is sorolják a környékbeli falvakat.

"Ne induljon el beszélgetés! - csendesíti el őket. - Majd a végén. Tudom, hogy ez mindig nagyon felkavaró. És mindenki különböző megoldási javaslattal áll elő. Ha bárkinek is a tudatalattijában egy vagon megjelenne, én elhatárolódok tőle." (Nevetés, páran pisszegnek.)

"Van egy barátom, most nincs itt, mindegy, de azóta már terjed az ötlete." És mivel diktafonra vevődik az előadás, tehát kettőspont. "Mi a megoldás a cigánykérdésre? Be kell sorozni a cigányokat, és visszafoglalni Erdélyt. Ha sikerül, sikerül, ha nem, nem. Hát ennyi! (Nevetés, taps) Ha sikerül, azzal sincs probléma, mert akkor megtámadjuk az orosz birodalmat vagy valakit, nekirongyolunk keményen" - fejleszti tovább a poént.

Nem árt kicsit oldani a hangulatot, folytatja a szónok, mert feszült téma következik. Azért feszült, mert Magyarországon még mindig vannak olyan emberek, akik azt mondják, nincs cigánybűnözés.

Anekdota, tételmondat, anekdota, tételmondat

"Nekem a házamat Sóstófalván tavaly négyszer törték fel. Most már nem, mert a gárdisták oda szoktak járni, azóta nincs bűnözés a faluban. Kijön a szerencsi rendőr, elvezetem a házhoz, a Horváth családhoz. Oda tessenek bemenni, ott van az ellopott cucc. Bemegy a rendőr, hűtő, konyhaszekrény, kasza, kapa, amit ugye ott megtaláltak. És amikor kijön az ember, hát ő csodálkozik a legjobban, hogy ez ott van. Úristen, hogy került ez ide? Hát a 12 éves gyerek hozta le! Hát a gyerek nem büntethető, befutott a kisablakon, hátára kapta a konyhaszekrényt, azt elszaladt vele."

Az anekdotázós előadásmódot, mely végig bejön a közönségnek, a megfelelő pontokon persze megszakítja a Jobbik megoldási javaslatainak ismertetésével. A büntethetőségi korhatárt le kell szállítani minimum 12 évre. "Azért mondok 12 évet, egyébként nyolcat mondanék, mert ez egy ügyészségi javaslat, a Csongrád megyei ügyész javaslata, és ezt a Jobbik elfogadhatónak tartja."  

 

"Golyót a fejbe, aztán megoldva" - a falu, ahol nincsenek romák, mégis van cigánybűnözés

 

Majd egy picit még komolyabbra fordítja a szót. "A 19. században nagyon sok költő nemzethalált vizionált, azt mondták, ha ez így fog folytatódni, gyerekek, ha ennyi románt betelepítetek, ha ennyi tót el fog szaporodni, ha a szerbeknek ilyen nagy szája marad, területvesztéssel fog járni. Nem hitték el az emberek, ez nem lehet. És mi lett, Trianon bekövetkezett."

Ha a jelenlegi a tendencia megmarad, és nincs kőkemény, radikális változtatás, vált át a jelenbeli párhuzamos helyzetre Szegedi Csanád, akkor Magyarországnak lesznek olyan tájegységei, megyéi, melyek teljes mértékben el fognak cigányosodni. "Én demográfiával is foglalkoztam, azt tudják, a szaporulat soha nem duplázódik, az hatványozódik. Mert születik négy-öt gyereke, azoknak megint négy-öt gyereke" - teszi hozzá magyarázatul.

"Harminc év múlva Heves megyének a 80 százaléka, Borsodnak megközelítőleg a 70 százaléka cigány lesz. És higgyék el, hogy Rátkára is fog jutni."

"Itt nem marad meg, mert dolgozni kell" - szól közbe valaki a közönségből.

"Úgy legyen! És egy nagyon friss adatot hadd mondjak, Sóstófalván - két órával ezelőtt beszéltem a polgármesterrel -, ezen a 310 fős településen 25 százalék cigány van, kereken egymillió forint megy el a cigányoknak szociális segélyre egy hónapban. Ezt azért értelmesebb dolgokra is el lehetne költeni. ... Nem tudok szebben fogalmazni, és próbálok úgy fogalmazni, hogy senkit meg ne sértsek, de nem hiszem, hogy itt bárki megsértődne, Magyarországon jelenleg a mi adónkból és a gyerekeink jövőjét eljátszó hitelekből, állami szintről vezérelve cigánytenyészet folyik. Sajnos erről van szó." (Néma csend, a tenyészet azért erős szónak tűnhet nekik.) 

 

"Idézek egy mondatot - folytatja: 'Önök minek nevezik azt, ha 20 bűnesetből 16-17-et cigányok követnek el? Arab bűnözésnek? Horvát bűnözésnek? Természetesen cigánybűnözésnek.' Ezt mondta Magyarország cigányvajdája."

"Borsodi!" - javítják ki páran a közönségből.

"Bocsánat. Már ők is beismerik, hogy van. Mindenki tudja, hogy van. És az, mint például Jakupcsek Gabriella, aki azt mondja, Magyarországon nincs cigánybűnözés, menjen el Olaszliszkára, álljon meg egy percre ott a helyszínen, az emlékműnél, egy perc néma csöndet eresszen meg, és próbálja átérezni, mit érezhettek a gyerekei - folytatja a szónok, majd egészen plasztikus stílusra vált. - Azt az embert péppé verték, kibelezték a nyílt utcán, kibelezték kapával, kaszával, szamurájkarddal, puszta kézzel, és nem ketten-hárman, hanem ötvenen-hatvanan." 

 

"Golyót a fejbe, aztán megoldva" - a falu, ahol nincsenek romák, mégis van cigánybűnözés

 

És tudja még fokozni: "Gadnán, ismerjük, ugye, a 92 éves néni történetét, ahol ketten megerőszakolták, majd a combjától kezdve elkezdték felszeletelni, majd kinyomták a két szemét, és amikor nem halt bele, a vasalóval agyonverték."

"Hát, ha ez nem cigánybűnözés?! És mondhatnám Szécsényt, Makót, Kecskemétet, a végtelenségig lehetne sorolni."

De nem sorolja, inkább visszatér a jól bevált humorhoz: "Ha Jakupcsek Gabriella nem hiszi el, akkor menjen le Szendrőládra, és egy segélyosztás után miniszoknyában szaladjon végig a főutcán. Ha húszan nem erőszakolják meg, akkor egy sem."

"Akkor oda fog menni!" - mondja egy bácsi, vaskos nevetést kiváltva.

"Akkor majd meg fogja látni, mi az, hogy cigánybűnözés, és milyen cigány közegben élni. Mert nem az a baj, hogy alapvetően cigányok, hanem az, hogy nem hajlandóak beilleszkedni. Lehet, hogy van egy 5 százalék, amelyik hajlandó, én még nem találkoztam velük. Nem hajlandók beilleszkedni a civilizált környezetbe, és a mi pénzünkön randalíroznak. Ezért a Jobbik azt mondja, az első és legfontosabb, kedves magyar barátaink, cigány honfitársaink, egyenlő esélyt mindenkinek, holnaptól olyan, hogy segély, nincs. Nem futja. Abból a pénzből, amennyit egy évre kapnak szociális segélyként, abból minimum két Széchenyi tervet le lehetne zavarni."

"Értjük?"

Halk, egyetértő mormogás.

Vagy el-ve-szünk

"És nincs visszabeszéd. Nincs munkahely, mert annyira, de annyira szeretnének dolgozni, hogy majd meg szakadnak?"

És ismét egy anekdotával teszi befogadhatóvá az általános igazságot, és ez a cigányvicc stílus tényleg megy neki.

"Ma kint voltam Csurtófalván, és odajön hozzám Olivér gyerek. Hát cigány. És aszongya, hogy Főnök, hát aggyá má munkát, hát nincsen munkám. Olivér, látom, majd megszakadsz, úgy szeretnél dolgozni. Mondtam neki, kaszálhatna ott a focipálya mellett, 400 forintos órabért megkapna. Hát csak nem képzeli, hogy én fel fogok kelni 9 előtt? Négyszáz forintér? Hát én többet kapok segélybe. Tudom, tőlem kapod, tisztában vagyok vele."

"És nem hajlandóak dolgozni, persze hogy. De ilyenkor azt kell mondani, ez a helyes út, hogy szociális műhelyeket kell létrehozni. A 16. században pompásan kitalálták Angliában. A fákat meg lehet metszeni, a Sajó medrét ki lehet takarítani, bicikliutat lehet építeni. Ne adj' isten, még autópályát is lehet építeni, és akkor lehet, hogy nem két és fél milliárd forintba fog kerülni egy kilométer, hanem kijönne 7-800 millióból."

A közönség természetesen egyetért.

Bár a Jobbik oldalán azt olvastam, elfogadják a monoki modelt, Szegedi Csanád itt szigorúbb volt.

"Nem szabad elmenni abba az irányba, amit jelenleg mondanak, hogy ha 4-5 napot ledolgozik, megkapja a segélyt. Nem. Hát mi a fenéért kapja meg? Ha egy hónapban minden munkanap elmegy dolgozni, és a napi nyolc órát ledolgozza, akkor megkapja a pénzt. És ennek nagyon sok hatása lesz. Mármint sokkhatása és sokféle hatása is lesz. Egyrészt rájön, hogy mi az a munka, mert meg kell ismerje. Másrészt a gyerek mit lát otthon? Csak gondoljunk bele! Felkel a gyerek reggel, hát minek menjen valahova, az apja otthon fetreng kilenc óráig részegen. Nem megy sehova, persze hogy nem megy. Akármit tehetnek az iskolákban, nem fogják tudni felhúzni ezeket a gyerekeket arra a szintre, amire kellene" - vetíti előre a szónok a szegregációs témát, de aztán inkább a büntető törvények szigorítása felé kanyarodik.
 

"Golyót a fejbe, aztán megoldva" - a falu, ahol nincsenek romák, mégis van cigánybűnözés

 

"Egy csomóan találnának így munkát. Aki pedig bűnözik, azt kőkeményen el kell ítélni. A Btk.-t módosítani kell, szigorítani természetesen. És nem az, hogy megússzuk két év vagy öt felfüggesztettel, hogy megöltünk valakit vagy elloptunk valamit. A magántulajdon megvédését nagyon komolyan be kell vezetni. És a rendőrségnek visszaadni azokat a jogosítványokat, amiket elvettek tőle. A rendőrök intézkednének, ha lehetne. Ha netalán egy rendőr intézkedik, és az sértené az ízeltlábú művésznek a kénye-kedvét, akkor úgy kipenderítik, hogy a lába sem éri a földet. A polgárőrségnek sokkal nagyobb jogosítványokat adni. És még egy valami, gondolkodjanak el rajta, és nem fogom tovább ragozni: annyit mondok Önöknek, hogy csendőrség."

"Hm."

"Hát miért ne? Az én 89 éves nagymamám azt mondta, fiam, amikor csendőrök voltak, nem volt bűnözés. Meglátták a kakastollat, és bebújtak még a föld alá is. Be kell vezetni. Nincs más. Ha nincsenek radikális eszközök, el-ve-szünk! Újabb területvesztéssel fog járni" - pendíti meg a cigánytrianon témáját, majd megragadja az alkalmat, hogy sokadszor is megvilágítsa: nemzetstratégiailag a Fideszre sem lehet számítani, mert néppárt akar lenni, és nem fogalmazhat meg karakteres véleményt.

"Idén március 27-én a Magyar Tudományos Akadémián volt egy cigánykonferencia, ahol Orbán Viktor azt mondta, Magyarországon cigányautonómiára van szükség. Értjük? Szerintem nem ez a megoldás. Ha nem vigyázunk, könnyen bele fogunk futni abba a helyzetbe, hogy még ebben a csonka hazában is területeket fogunk veszteni. A cigányhelyzet 5-6 évig van még abban az állapotban, hogy kezelni lehet. Aztán eszkalálódni fog, és nem tudjuk, mi fog történni. És addig még kell, hogy legyen egy olyan parlamenti párt, amelyik erre hajlandóságot mutat. Nagyon sok olyan fideszes képviselő van, aki támogatná, még az is lehet, hogy a többség. De ők maguk soha nem fogják felvetni, mert nem vethetik fel."

Nekünk nem ment a himnuszéneklés

A közönség néha jól elszórakozott Szegedi Csanád anekdotáin, egyetértően, de különösebb lelkesedés nélkül meghallgatta a megoldási javaslatokat, a radikálisabbakra legfeljebb hümmögött. A rendezvény végén feltett kérdések alapján az volt a benyomásom, nem a cigánybűnözés megoldása érdekelte őket legjobban a Jobbik mondandójából.

"Kellene még keresni pár olyan jó embert, mint a Borsod megyei vajda, akivel összejöhetnének. És nemcsak a cigánybűnözést kell emlegetni, hanem, kimondom, a ganaj embereket, a rossz embereket kell üldözni, mert a cigány is ember, még ha cigány is, ha rendes" - mondta például egy idősebb úr, aki olyan szépen énekelte a Himnuszt és a Székely himnuszt, mint egy operaénekes.

"Látom, a fényképezés nektek jobban megy, mint a Himnusz éneklése. A Székely himnuszt sem énekeltetétek!" - tört ránk a végén egy fiatal lány.

"Egy újságírónak miért kellene úgy viselkedni egy ilyen rendezvényen, mint egy érdeklődőnek?" - próbáltam csitítani.

"Töröljétek ki a közönségről készült fényképeket!" - folytatta a lány.

Volt, aki a fényképezőgépben is szívesen kotorászott volna, de végül elfogadta, meg kell bíznia a szavamban, hogy a riportban egyetlen fénykép sem lesz a közönségről. Íme. 

 

C-PRESS - Hírszerző

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek