Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Az őszödi beszéd és a cigányellenesség német szemmel
2008-10-15 14:05
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Az őszödi beszéd és a cigányellenesség német szemmelNagy problémának tartja a nacionalizmus és a cigányellenesség térhódítását az a 10 német ajkú újságíró, aki egy hónapot töltött Magyarországon. Az újságírók közül többen nem értették, miért van Gyurcsány Ferenc még mindig kormányon - két évvel az őszödi beszéd után. Nagyra értékelték ugyanakkor a magyar borokat és ételeket, látnak jövőt a nagyprodukcióknak dolgozó magyar filmstúdiókban, és nekik tetszett Mundruczó Kornél Delta című filmje.

 

 

A Robert Bosch Alapítvány és a Bálint György Akadémia 2006-ban indított közös programja, egy év kihagyás után idén újra német ajkú újságírókat invitált Magyarországra. A két évvel ezelőtti túra ugyan a vártnál izgalmasabbra sikeredett (utcai zavargások, tüntetéssorozat), de az újságírók idén sem unatkoztak: láttak felszámolásra váró roma telepet, kerekeztek a Critical Mass-on, együtt lépkedtek a Tarka Magyarral, és megnézték, mi épül Pécsett, vagy mi nem.

 

A Németországból, Ausztriából és Olaszországból érkezett újságírók mintát vettek a magyar politikából éppúgy, mint a kultúrából és a gasztronómiából. A szervezők célja, hogy változtassanak egy kicsit a külföldi média érdektelenségén: Magyarország ugyanis alig jelenik meg a német sajtóban, például mindenki azt hiszi, hogy tovább ballagunk a gazdasági növekedés pályáján, és állandó a politikai konszenzus.

 

A hazatérő újságírók cikket írnak kedvenc magyar témájukról. Többségük a magyar filmgyártást zenésíti meg, mások a roma helyzetről értekeznek. Nem véletlenül: az előbbi majdnem mindenkinek bejött, míg a szegregációt, a kirekesztést komoly negatívumként emlegették. (Többek között erről beszélgettek Mohácsi Viktória szabad demokrata EP-politikussal.)

 

Az őszödi beszéd és a cigányellenesség német szemmel

 

Hogy szembesüljenek a rideg valósággal, ellátogattak a „nyóckerbe" és egy Baranya megyei romatelepre, persze idegenvezetéssel. A téma magától értetődően a diszkrimináció, a fajgyűlölet, és az egyre növekvő nacionalizmus volt. Az egyik újságíró arról panaszkodott, hogy magyar lakótársa csúnyán szidta a romákat, akikkel személy szerint persze semmi baja nem volt, de azért nem szerette volna, ha a szomszédjában lakna egy cigány család.

 

Persze nemcsak a nemzetiségi-, hanem a nagypolitikából is kaptak ízelítőt a külföldi zsurnaliszták. Találkoztak többek között Veress Józseffel, az MSZP Békés megyei elnökével. Neki is szegezték a kérdést, mivel magyarázza, hogy Gyurcsány Ferenc még mindig hatalmon van - két évvel az őszödi beszéd után. Megrökönyödésükre Veress nem is értette a kérdést, mondván: miért kellett volna eltávolítani a hatalomból, hisz a miniszterelnök csak őszinte volt.

 

Azért lazult is a tíz újságíró Magyarországon: Esterházyt olvastak, Mundruczó Kornél Delta című filmjétől odáig voltak, akárcsak Etyektől („Hollywood idejött Magyarországra"), ízlettek nekik a szekszárdi borok, pörköltet és lecsót ettek. A két hungarikum az osztrákoknak nem okozott óriási meglepetést, hisz a két ország konyhája nagyjából hasonló - szerintük. El is indult egy kisebb nemzetek közötti vita arról, hogy ki lopta kitől a recepteket. És kiderült, hogy az osztrákokban is van nacionalizmus, és nem csak a konyhában. Igaz, az ausztriai újságírók szerint hazájukban nem segíti térnyerését a média, míg Magyarországon igen.

 

C-PRESS - index.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek