Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Megmenekült az MDF frakciója
2008-10-15 14:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Megmenekült az MDF frakciójaCsatlakozott az egykori fideszes, később független Lengyel Zoltán az MDF frakciójához, amely így mégsem szűnik meg. A felek kölcsönös előnyökön alapuló megállapodásról beszéltek. Tegnap Keller László államtitkár interpellációra adott válaszát háromszor is leszavazták.

 

 

 

Az eddigi gyakorlattól eltérően nem vonultak ki tegnap az ülésteremből a Fidesz és a KDNP képviselői a miniszterelnök előre jelzett napirend előtti felszólalásánál. A Fidesz és a KDNP képviselői a miniszterelnök 2006-os őszödi beszéde, illetve a parlamenti bizalmi szavazás után döntöttek úgy, hogy nem lesznek jelen Gyurcsány Ferenc előre bejelentett beszédeinél. Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője tegnap ugyanakkor azt kérte, ne vonuljanak ki az ülésteremből, mert a kormányfő a pénzügyi válság ügyében szólal fel. Navracsics Tibor fideszes frakcióvezető később jelezte: egyszeri döntésről van szó. Tegnap a fideszes Tiba István letette a képviselői esküt. A politikus Arnóth Sándort váltotta a parlamentben, mivel ő bekiabálása után lemondott mandátumáról.

Lengyel Zoltán megmentette az MDF-frakciót. A tavaly nyáron az Alagútnál dulakodó egykori fideszes, majd független honatya vasárnap este döntött úgy, hogy tizediknek beül a fórum képviselőcsoportjába. Ha ez nem történik, Herényi Károlynak tegnap be kellett volna jelenteni a frakció megszűnését, miután Vas János távozásával kilenctagúra csökkent a létszámuk. Lengyel pénteken még azt nyilatkozta, hogy Herényiék nem tettek neki ajánlatot, de nem is igazolna át. Alig 48 óra alatt megváltoztatta álláspontját. A Független Kisgazda-Nemzeti Egységpárt elnökségével hozta meg a döntést, Lengyel immár őket képviseli a parlamentben. A két párt közötti megállapodásban - amelyet Herényi Károly mellett Atyánszky György, az FKNP főtitkára és Lengyel írt alá - a többi között azt rögzítették, Lengyel frakcióvezető-­helyettes lesz. Atyánszky mindezt „albérleti szövetségnek" minősítette.

„Kilóg a lóláb, ez lenne a normális Magyarország?" - jegyezte meg a bejelentés után Varga Mihály. A Fidesz alelnöke mást nem akart mondani Lengyel belépéséről, a parlament folyosóján azonban néhányan egymást kérdezték, vajon szüksége van-e az MDF-nek most arra a teherre, amit a büntetőeljárás alatt álló honatya jelenthet. A fórum több képviselője láthatóan fellélegzett, hiszen marad a frakció, és minden, ami ezzel jár. Akadt azonban, aki a Népszavának kijelentette, nem biztos abban, hogy nem morzsolódik fel végleg a rendszerváltó párt. Azzal ugyanis, hogy Dávid Ibolya Csányi Sándor OTP-­vezér, illetve a nagytőkések ellen rántott kardot, vélhetően megpecsételte a fórum sorsát. Kölcsönös előnyökön alapuló megállapodás jött létre, nem bizniszről van szó - mondta a Népszavának még az ülés kezdete előtt Lengyel Zoltán. Mint kifejtette, szabad mandátummal rendelkezik mostantól a frakcióban, és így ő a kisgazdákat képviselve akár Herényiék ellenében is szavazhat. Úgy vélte, a fórumot nem terheli az, hogy ellene eljárás folyik, különben is - mint mondta - hisz a saját ártatlanságában és a független bíróságban. Almássy Kornél örül annak, hogy van MDF-frakció, de azt bánja, hogy a képviselőcsoport ilyen körülmények között menekült meg. Az immár független honatya szerint a párt vezetése mutyizik ahelyett, hogy szembenézne azzal: mi történt Antall József MDF-ével, és levonná a tanulságokat.

Háromszor is leszavazták tegnap a parlamentben Keller László pénzügyi államtitkár interpellációs válaszait. Először a fideszes Font Sándor, majd a szabad demokrata Lakos Imre, végül pedig a fideszes Bánki Erik nem fogadta el az államtitkári választ, majd a szavazáskor a parlament többsége sem. Nemcsak Keller járt így, hanem Korózs Lajos szociális és munkaügyi államtitkár is. Őt az MDF nevében Pettkó András kérdezte. A múlt héten egyébként Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter járt Kellerhez hasonlóan: háromszor szavazta le a Ház a válaszát. Mint akkor Szűcs esetében, most Kellernél is a Fidesz lemondást követelt. Az államtitkár viszont azt üzente: a távozás fel sem merült benne a történtek után. 

 

C-PRESS - Népszava Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek