Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Tarka Magyarok: "A politikusok felelősek azért, hogy az ország ide jutott"
2008-10-06 06:44
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Tarka Magyarok: "A politikusok felelősek azért, hogy az ország ide jutott"Szombat délután minden szempontból színes embertömeg gyűlt össze az Erzsébet téren: öregek, gyerekek, külföldiek, romák, közéleti személyiségek, civilek tüntettek az erőszak és a diszkrimináció ellen. A Tarka Magyarok az Andrássy úton hömpölyögtek végig, hogy elérjék a Hősök terét, és Magyarország békéjét.

 

 

 

A nácik még itt vannak

"Bebizonyosodott, hogy sokan vagyunk" - legeltette szemét az összegyűlteken Bódis Kriszta, a demonstráció szóvivője. És bár lehet, hogy nem nagy az Erzsébet tér, de még a környéke is tele volt az agressziótól megcsömörlött emberekkel, akik az előre beharangozott belépési szigorúságokból semmit se tapasztalhattak: mindenki jöhetett, aki akart. Egy kis nyájterelésre azonban szükség volt, amit Novák Péter látott el mikrofonnal a kezében: "Itt egy kicsit jobbra, ott egy kicsit balra mozduljunk! Milyen jó, hogy ezeket a szavakat így is lehet használni" - mutogatott hevesen a műsorvezető, miközben a hangfalakból a "...the nazis never really went away..." (a nácik sosem mentek el igazán) szövegű dal szólt. 

 

Tarka Magyarok: "A politikusok felelősek azért, hogy az ország ide jutott"Csupán a rendezvény elején volt egy rövid beszéd, amit a már említett Bódis Krisztina tartott, hogy összefoglalja, miért is jöttünk össze ilyen sokan ezen a borús napon. A Tarka Magyar felvonulás az elharapózott terrorcselekmények és a kisebbségek megbélyegzése ellen demonstrál. "Azért vagyunk itt, hogy felhívjuk politikusaink figyelmét, hogy felelősek azért, hogy az ország ide jutott! Felelősek azért, hogy ekkora a széthúzás az országban!" - hangoztatta az írónő, akinek szinte minden mondatát taps kísérte. Fel is szólította az ország vezetőit, hogy hozzanak hatékony törvényeket a demokrácia védelmében.

Tarka kis kavalkád

Az Erzsébet téri gyülekezőt követően megindult a tarka kavalkád a Hősök tere irányában, melyet a rendőrség 30 kilós felszereléssel felruházott tagjai vezettek, és kísértek minden oldalról. Azt hiszem, bátran mondhatom, hogy a legfiatalabb résztvevő egy két és fél hónapos baba volt, aki anyu kenguruzsebéből elkerekedett szemmel csodálkozott rá békésen demonstráló társaira.

Egy idős hölgy, aki a Nagymező utca környékén lakik kötelességének érezte, hogy képviselje családját, mert az ő lakhelyüket sosem kerülik el az agresszív utcai események. "Egy nap a lányomék lementek vásárolni, mit sem tudva az épp aznapi tüntetésről. Belekeveredtek egy mocskos szavakat kiabáló csoportba és mivel a többiek buzdítására sem voltak hajlandóak beszállni a kiabálásba, körbe állták, és nem engedték be őket a boltba" - meséli a nyugdíjas asszony. De nem csak ezért jött, hanem azért is, hogy a nyugdíjáért tüntessen, és nagyon örült, hogy számos sorstársa is felvonult az eseményen, olyanok is, akiknek messziről kellett ideutazniuk. Viszont hiányolta a fiatalokat.

Pedig ők is ott voltak, csak kicsit hátrébb, sőt még zenéltek is: ki élőben, ki hangszóróból szolgáltatta a muzsikát.

 

Gyurcsány Ferenc is eljött

A menetben egyébként több ismert arc is feltűnt, köztük Till Attila párjával, és a határozott lebeszélések ellenére Gyurcsány Ferenc is megjelent a rendezvényen felesége, Dobrev Klára oldalán. Szinte észre se lehetett venni a kormányfőt, úgy beleolvadt a civil kavalkádba.  

 

Tarka Magyarok: "A politikusok felelősek azért, hogy az ország ide jutott"A Megasztárból ismert Póka Angélát is nehéz volt megismerni, mert színes sapkája inkognitót nyújtott neki, de Novák Péter ölelése leleplezte. "Mindig felnéztem azokra az emberekre, akik fellépnek az agresszió ellen, és nem visszahányják azt, hanem békésen tesznek ellene. Tőlük szeretnék tanulni" - mondta az énekesnő, aki az erőszak sok formáját megtapasztalta már. Ő elsősorban maga miatt van itt, nem azon gondolkodik, hogy vajon el jut-e ennek a felvonulásnak az üzenete a célzott emberekhez és helyekre, hanem azért jött el, hogy ő változzon, hogy benne kezdődjön el valami. A barátnői egy pillanatra sem hagyták magára, láthatóan féltették, még ebben a békés tömegben is. "A reakciómtól félnek, ha mondjuk, valaki egy csúnyát szól be nekem, vagy ha felém repül egy tojás" - magyarázza aggodalmas viselkedésüket Angéla.

Békésen a békéért

 

Tarka Magyarok: "A politikusok felelősek azért, hogy az ország ide jutott"A Hősök terén Rácz Kati és együttese játszott, amíg mindenki meg nem érkezett. Ők a melegfelvonuláson léptek volna fel tavasszal, de az atrocitások miatt erre nem került sor, így most kaptak lehetőséget a pótlásra. Végül Bódis Kriszta emelkedett ismét a mikrofonhoz, és olvasta fel annak a nyilatkozatnak a szövegét, melyet mindenki megkapott és aláírhatott, majd a kihelyezett dobozokba dobhatott, így nyilvánítva ki elkötelezettségét egy diszkrimináció nélküli Magyarország iránt. Ezek után már csak a színes ruhadarabok és esernyők csoportos lengetése következett, amiről légi felvétel is készült.

A békés demonstráció békében zajlott le, csak hazafelé a metrón és a trolikon jelentkezett némi türelmetlenségből fakadó "agresszió", ami azonban finom nyomakodásokban és egymás lábára lépésekben ki is merült.

 

C-PRESS - STOP!

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-07-13
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, minden megérint minket. Együtt érző, empatikus hajlamunk megnyilvánul, örömmel hallgatjuk végig a munkatársak panaszait. Ne osztogassunk kéretlen jó tanácsokat! Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, ezért jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek