Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Villás Lajos: Kisbabám született.
2008-10-03 09:15
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Villás Lajos: Kisbabám született."Rendőr voltam Amerikában" címmel könyvet szándékozok megjelentetni. Ebből egy történetet kívánok közre adni... Igaz történet, nem olyan, amiből kettőszáz millió forintos filmet lehetne forgatni... Az biztos, hogy az országban számtalan sokkal "keményebb", nagyobb súlyú bűncselekmények is előfordultak, sőt saját szolgálati időm alatt is, ez az ügy azonban nagyon mély nyomokat hagyott bennem..

 

 

Néhány napja az új munkahelyemen váratlan vendégem volt. Andrea, akit utoljára nyugdíjba vonulásom előtt láttam. Büszkén újságolta, kisbabája született. Végre élete egy nagyon rossz időszaka lezárult. Újból nőnek érzi magát. Mint mindig most is felemlegettük annak az eseménynek egy kis  részletét, amelyet - engedélyével - közzé teszek.

A kisleány akkor tizenhat éves volt. Magas, karcsú, szemrevaló teremtés. A nyári szünetben, egy kisközértben munkát vállalt, hogy jövedelméből, tanulmányait, illetve ruházatának költségeit fedezni tudja. Nyár volt, gyönyörű este. Tíz óra körül járt az idő, amikor munkavégzés után hazafelé ballagott. Gondolatban már a szombat esti discóban volt barátaival. A lakásuktól néhány méterre lehetett, amikor mögötte egy autó fékezett az úttesten. Hirtelen egy nagyon magas, nagyon erős testalkatú férfi termett mögötte, testét átölelve nyakához egy hosszú pengéjű kést szorítva vészjósló hangon figyelmeztette.

- Ha kiabálni mersz, elvágom a torkodat! A leányban elhatalmasodott a félelem, torka összeszorult szinte öntudatlan állapotba került. Érezte, hogy a férfi a szoknyája alá nyúl, fehérneműjét letépi, és megtörtént az, aminek megtörténtét egyetlen nő sem ilyen körülmények között képzeli el. Fájdalmat, és iszonyatot érzett.

- Közvetlen a szeme előtt egy késpengét látott, aminek markolatán egy kígyófejet vélt felismerni. A férfin tarka póló, vagy pulóverszerű felsőrész volt. Az aktus után egy pillanatra látta a szatír arcát, látott egy sárga színű kisteherautót, és ekkor megszakadt a kapcsolata a világgal. Már nem tudta megmondani, hogy azt a néhány métert hogyan tette meg, míg hazaért. A borzalmat csak nagyon lassan, zokogva tudta elmondani. Szüleivel, az akkori Teve utcai Rendőrkapitányságon, ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek.

A nyomozás megkezdődött, az elkövetőről nagyon rossz személyleírás állt rendelkezésre, és az a támpont, hogy a kisleány feltehetően felismerné. Tudtuk, hogy a személy egy sárga színű kisteher-gépkocsival érkezett, és távozott a helyszínről. Magasságát pontosan meghatározni nem lehetett, még hozzávetőlegesen sem. Az biztos, hogy nagyon erős testalkatú volt. A szerológiai nyomok megsemmisültek. Az elkövető utáni nyomozás reménytelennek látszott. Egy alkalommal Andrea ismét bent járt a kapitányságon, ahol a hasonló bűncselekmény miatt eljárás alá vont személyekről készített, az egyéb nyilvántartásokban szereplő személyek fényképei alapján próbáltuk meg az elkövető esetleges azonosítását. Ebben az időben, az épületben tartózkodott N. Tibor karate oktató, többszörös magyar bajnok, aki meglehetősen magas, erős testalkatú férfinak mondható. Kérdeztük Andreától, hogy a keresett személy lehet-e,?- hasonló testalkatú, mint az általa is ismert sportember. Legnagyobb meglepetésünkre azt a választ adta, hogy a keresett személy jó két fejjel magasabb, és szemmel megítélve is sokkal súlyosabb, erősebb, is lehetett.

Most már képet alkothattunk a keresett személyről. Ezek szerint 195 és 205 cm. Magas lehet, közel 130 - 140 kilógrammos testalkattal. Ennyi adat birtokában,  már - érdemleges adatokat tartalmazó országos körözést lehetett kiadni. Ennek lényege, hogy minden olyan sárga színű zárt kocsiszekrényű kisteher gépkocsi vezetőjének adatait fel kellett jegyezni, és jelenteni a  közúti ellenőrzést végző rendőrjárőrnek, amelynek vezetője a fenti kritériumnak megfelelhetett. Telt - múlt az idő, az ország minden részéről érkeztek jelentések, amelyeket a megfelelő gondossággal a személyiségi jogok megsértése nélkül nagyon alaposan ellenőriztünk. Egy alkalommal a forrónyomos szolgálati időnk alatt bejelentés érkezett arról, hogy egy taxi gépkocsit ismeretlen tettes feltört, abból a taxiórát, rádió-magnót tulajdoníthattak el, mert azok helyét, a kitépett vezetékek alapján feltételeztük.

A gépkocsi vezetőjét akkor éjszaka nem találtuk meg, ezért az autót vagyonvédelem érdekében a tulajdonos jelentkezéséig a Rendőrkapitányság udvarára beszállítattuk. Ennek később jelentősége lett. Egy éjszaka, valahonnan Debrecen környékéről a rendőrjárőr telefonon jelentette az ügyeletnek, hogy talált egy sárga színű ZSUK, tehergépkocsit az erdő szélén, amelyet szemmel láthatóan feltörtek, és ami szerinte az általunk kiadott körözéssel összefügghet. Javasolta, hogy a járművet szállítsuk fel Budapestre. Az   ügyelet az esetről telefonon értesített. A gépkocsira, értelem-szerűen nem volt szükségünk, a vezetőjének személyleírását kértem megállapítani. Egy kis idő után éjjel két óra felé ismét jelentkezett az iménti kolléga, és nehezményezte, hogy a gépkocsira neki kell vigyázni. Ismét felajánlotta, hogy helyi szállítóval a gépkocsit felküldi a fővárosba. Most már kissé ingerültebbé váltam, és egyértelműen közöltem vele, hogy a körözésben kiadott utasításokat hajtsa végre, mivel nekünk csak a jármű vezetőjére van szükségünk. E beszélgetés után elaludni már nem tudtam. Az  esemény volt előttem, és mindig - mintha azt hallottam volna, hogy a férfi nagyobb, és erősebb, mint N. Tibor karate edző. Ekkor valahonnan, a tudat legmélyéről előtűnt egy kép, és szinte magam előtt láttam egy férfit, aki irdatlanul magas, és erős volt, és úgy rémlett, hogy ez a személy lehetett a néhány héttel előbb történt taxi feltörési ügyben az autó tulajdonosa.

Másnap, mikor a reggeli szakmai- parancsnoki eligazításon erre az ügyre került a sor, az éjszaka tapasztaltakat jelentettem. Kértem, hogy a taxis ügy aktáit csoportunk áttanulmányozhassa. Az ügyiratból kiderült, hogy a jármű tulajdonosa másodállásban taxizik. Angyalföldön dolgozik gépkocsivezetőként. Az ügy előadója is alátámasztotta adatainkat, több mint, 200 cm. magas, rendkívül erős testalkatú. Főállásban gépkocsi vezetőként dolgozik. A fenti adatok birtokában indokolttá vált, annak megállapítása, hogy milyen járművet vezet, és az inkriminált napon melyik napszakban látta el feladatát? Az ellenőrzés során megállapítottuk, hogy éjszaki műszakban dolgozott, és sárga színű ZSUK tehergépkocsit vezetett. Menetlevelének adatai szerint, csak Angyalföld területén járhatott. Beszereztük személyi igazolványának fényképmásolatát, és azt több más személy fényképével együtt, az eljárási szabályok figyelembe vételével felismertetés céljából Andreának bemutattuk. Többszöri megismételt bemutatás során egy kis bizonytalansággal éjszakai támadóját vélte felismerni az egyik fényképen. Most már alapos gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a bűncselekményt ez a személy követhette el. Gyanúsítotti kihallgatása során az elkövetett cselekményt tagadta.

Ezért felismertetési eljárást kellett lefolytatni. A feladat nagyon nehéznek látszott, hiszen legalább öt - hat, hasonló magasságú és testalkatú személlyel együtt kellett a feladatot végrehajtani. Munkánkhoz a Honvéd SE. Kosárlabda Szakosztályának sportolói adtak segítséget. Most már minden akadály elhárult. A személyeket hatósági tanuk előtt felsorakoztattuk, majd Andreát megkértük, hogy válassza ki azt a személyt, akivel „akkor" éjszaka találkozott. Amikor belépett abba a szobába, ahol a férfiak voltak, és meglátta a keresett személyt, rámutatott, és Édesapja karjaiba borulva görcsös sírásra fakadt. A házkutatás során előkerült a kés, és egy mintás pulóver...

Andrea felnőtt. Voltak udvarlói, barátai, hosszabb - rövidebb ideig tartó kapcsolatai. Azt az éjszakát azonban nem tudta elfeledni. Időnként megkeresett, udvarlóját bemutatta, és mindig volt valami, amire vonatkozóan tanácsot kért. Édesapját is elveszítette, talán ezért alakulhatott ki benne, irányomban valamiféle bizalom. Most boldog, és boldogságának szívből örülök.


Budapest, 2002. január 23.


Villás  Lajos

C-PRESS
 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek