Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Hasad a Gárda, szétesik az OCÖ - lapszemle
2008-10-02 06:25
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Hasad a Gárda, szétesik az OCÖ lapszemleDósa István főkapitány lemondásával két részre szakadt a Magyar Gárda, a szemben álló csoportok pedig egymást okolják a válságért. Széthullni látszik az országos Cigány Önkormányzat is, miután az MSZP-s Teleki László számonkérő akcióba kezdett a szervezet elnöke, Kolompár Orbán ellen A Magyar Hírlap a „függőben hagyott"amerikai pénzügyi válságról, és az elfogadásra váró mentőcsomagról ír szerdai számában. Lapszemle.

 

 

 

A Magyar Gárdának főkapitány és a vezetőség lemondása után sem sikerült rendeznie sorait. A káosz jelei mutatkoznak: pillanatnyilag két gárda van, és mindkettő a másikat okolja a szakadásért - tudósít a Népszabadság.A közelmúltban mondott le a Magyar Gárda országos főkapitányi posztjáról Dósa István. Vele együtt távozott a teljes vezetőség is. Vona Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárdát létrehozó egyesület elnöke részvételével ezt követően országos értekezletet (értsd: válságtanácskozást) tartottak - a megbeszélésről kiadott kommüniké szerint a megjelent megyei kapitányok Kiss Róbert személyében új vezetőt választottak, valamint fegyelmi eljárást kezdeményeztek Dósa István ellen a 'szolgálati szabályzat többszöri megsértése miatt'.

Dósa úgy látja, hogy a többség az általa képviselt irányvonalat támogatja. Az egyik szélsőjobbos honlap Dósa korábbi - már a távozása után született - körlevelét idézi, amely hangsúlyozza: 'ha odajutunk, ellenségeinket simán felkötjük, de az árulókat széttépjük. Higgyétek el, oda fogunk jutni!' A volt főkapitány lapunknak elmondta, hogy kijelentését ma is vállalja, de a gárdával kapcsolatos ügyekről egyelőre nem kíván külön nyilatkozatot adni. Dósa tegnapi közleményében már nincs szó se akasztásról, se az árulók széttépéséről, csupán arról, hogy 'aki esküjét megszegve ellenségeink malmára hajtja a vizet, annak Isten színe előtt kell elszámolnia cselekedeteivel'. Igaz: utóbbiak 'saját gárdistáik ítéletére' is számíthatnak. Ismét Dósa Istvánt választották a Magyar Gárda főkapitányává azok, akik Kiss Róbertet nem tekintik legitim vezetőnek - ezt tegnap este, a Magyarok Háza melletti kávézóban jelentették be. Dósa közölte: nagyon mélynek tűnik a szakadék, de hisz abban, hogy a gárda megerősödve és letisztulva kerül ki a 'katarzisból'. Elég volt a 'tiszta magyar emberekhez' nem méltó mocskolódásból - tette hozzá.

***

Fejvesztettség, baloldali roma belháború jelei mutatkoznak az Országos Cigány Önkormányzatot (OCÖ) irányító Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma (MCF) választási szövetségében 0 értesült a Magyar Nemzet. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség által nemrégiben gyanúsítottként kihallgatott Kolompár Orbán OCÖ-elnöki széke megingott, miután egyik baloldali szövetségese, Teleki László (MSZP) és köre akcióba kezdett ellene. A szocialista honatyát a cigány önkormányzatba bejuttató EURIFE ugyanis kezdeményezte egy rendkívüli OCÖ-közgyűlés összehívását, ahol Kolompárnak, az önkormányzat és az MCF elnökének be kellene számolnia az ellene és kiskunmajsai civil szervezete ellen folyó eljárásokról. Kolompáron előbb „csak" 13 millió forintot, újabban - partnerszervezeteivel együtt - már további 140 millió romafoglalkoztatási közpénzt is keresnek a hatóságok. A cigány kisebbségi önkormányzat feje, maga is baloldali roma politikus, élesen elutasította Teleki és unokaöccse, Orsós Vendel ajánlatát a rendkívüli közgyűlés összehívására - mondván, ahhoz 14 képviselő aláírása kellene az 52 fős testületből. Kolompár kijelentette: Teleki megnyugodhat, mert az MCF frakciója erős.

 

C-PRESS - OrientPress

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 30-tól október 6-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-09-30
  Ma kitör rajtunk az álmodozó kedv. Romantikus hangulatunk arra ösztönöz, hogy kimutassuk az érzelmeinket kedvesünk felé. Ma van az érzelmes szerelmi vallomások ideje. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők is, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-09-29
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.szeptember 28-tól október 4-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk