Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Elmegy, vagy nem megy el Gyurcsány Ferenc?
2008-10-01 09:29
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Elmegy, vagy nem megy el Gyurcsány Ferenc?Gyurcsány Ferenc állampolgárként aláírja a Tarka Magyar! néven szervezett demonstráció nyilatkozatát, feleségével együtt részt vesz a szombati felvonuláson, és erre szólított fel más politikusokat is. Az Amnesty International ugyanakkor azt kéri a kormányfőtől, maradjon távol a demonstrációtól, hogy az ne váljon politikai színezetűvé.A Tarka Magyar egy október 4-re meghirdetett békés, pártfüggetlen tömegdemonstráció az erőszak és a kirekesztés ellen.

 

 

Az Amnesty International arra szólítja fel Gyurcsány Ferenc kormányfőt, hogy maradjon távol a Tarka Magyar! néven szervezett szombati demonstrációtól - a rendezvényt támogató jogvédő szervezet erről tájékoztatta az MTI-t. A kormányszóvivő közölte, a szervezők maguk kérték fel Gyurcsány Ferencet, hogy csatlakozzon a nyilatkozathoz. A demonstráció szervezői sajnálatosnak tartják Gyurcsány Ferenc nyilatkozatát, mivel arra kérték a pártok képviselőit, hogy az aláíráson túl tartózkodjanak minden, a rendezvénnyel kapcsolatos megnyilvánulástól.

Gyurcsány Ferenc kedden beszélt az MTI-nek arról, hogy állampolgárként aláírja a Tarka Magyar demonstráció nyilatkozatát, és feleségével együtt részt vesz a szombati felvonuláson. A miniszterelnök egyben arra biztatta a Magyar Demokratikus Charta támogatóit és a baloldali szimpatizánsokat, hogy legyenek ott a rendezvényen. 

 

Elmegy, vagy nem megy el Gyurcsány Ferenc?

 

Az Amnesty International ugyanakkor távolmaradásra szólította fel Gyurcsány Ferencet, mert szerintük a miniszterelnök, illetve bármely politikus jelenléte azt eredményezheti, hogy a civil kezdeményezés politikai célkitűzésekkel mosódik össze, mely a demonstrációt alapvető céljaiban lehetetlenítené el.

A Tarka Magyar civil kezdeményezés, mely az erőszak és kirekesztés ellen száll síkra, a demonstráción éppen ezért nem kívánatos semmilyen politikus jelenléte - írta a jogvédő szervezet. Az Amnesty International ezért arra kérte a politikai pártok vezetőit, hogy amennyiben támogatni akarják a kezdeményezés célját, azt mindennapi tevékenységükkel bizonyítsák, és a civilek megmozdulásától maradjanak távol.

Maguk kérték fel, hogy csatlakozzon

Daróczi Dávid kormányszóvivő közölte, a szervezők maguk kérték fel Gyurcsány Ferencet, hogy csatlakozzon a nyilatkozathoz. A pártatlanságot pedig garantálhatja, ha nemcsak a miniszterelnök, hanem valamennyi parlamenti párt elnöke aláírja a nyilatkozatot és részt vesz a rendezvényen - tette hozzá.

A demonstráció szervezőinek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint arra kérték a pártok képviselőit, hogy az aláíráson túl tartózkodjanak minden, a rendezvénnyel kapcsolatos megnyilvánulástól és tartsák tiszteletben a tüntetés civil tisztaságát, ezért sajnálatosnak tartják, hogy Gyurcsány Ferenc mindezek ellenére, nyilatkozatot tett közzé támogatásáról.

Mint írják: azért, hogy egyik párt se sajátíthassa ki a rendezvényt - felkérték mind az öt parlamenti párt vezetőjét a nyilatkozat aláírására. "Mivel mindannyian elfogadták a felkérést, ezért meg akartuk várni, amíg mindenki aláírta a nyilatkozatot és az aláírásokat egyszerre kívántuk nyilvánosságra hozni".

Miután a miniszterelnök nyilatkozata nyilvánosságra került, a szervezők fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy minden parlamenti párt vezetője csatlakozott a kezdeményezéshez és aláírja a nyilatkozatot. Orbán Viktor ezt már megtette, de a szervezők kérésére ezt nem hozta nyilvánosságra, hogy bevárhassák a többi pártvezető aláírását is - áll a közleményben. 

 

Elmegy, vagy nem megy el Gyurcsány Ferenc?

 

A Tarka Magyar - a szervezők tájékoztatása szerint - az Erőszakmentesség Világnapjához kapcsolódóan október 4-re hirdetett békés, pártfüggetlen tömegdemonstrációt az erőszak és a kirekesztés ellen. A rendezvényt több tucatnyi civil szervezet kezdeményezte, a civil jogvédő, meleg, roma és zsidó szervezetek véleménye szerint megálljt kell parancsolni a kisebbségeket érő atrocitásoknak, a kirekesztésnek, a gyűlölködésnek, az erőszak minden formájának. A megmozdulást az Erőszakmentesség világnapjához kapcsolódóan szervezik, a legendás indiai politikus, Mahatma Gandhi születésének évfordulóján.

Bódis Kriszta író, dokumentumfilm-rendező, a szerveződés szóvivője korábban azt mondta, az októberi rendezvényre százezres tömeget várnak, és a résztvevők a fővárosi Erzsébet térről az Andrássy úton a Hősök terére vonulnak, ahol hitet tesznek az Alkotmány 70/A paragrafusa mellett, amely kimondja: az ország területén tartózkodó valamennyi állampolgárnak egyforma jogokat biztosít, és nem tesz megkülönböztetést faji, vallási, politikai, vagyoni alapon. A téren kinyilvánítják, hogy elítélik, és minden eszközzel fellépnek az erőszak és a kirekesztés minden formája ellen.

A demonstráció résztvevői a megmozdulás záróakkordjaként egy-egy színes ruhadarabot emelnek a fejük fölé, majd a tömeget helikopterről lefotózzák, így érzékeltetve, hogy sokszínű, tarka világban élünk.

Kettős Mérce: Viktor, gyere el a Tarka A Magyarra!


A Kettős Mérce nevű antifasiszta blogon, amelynek több szerzője maga is szervezője a Tarka A Magyar rendezvénynek, felbolydult az élet a hírre. A blog írói azonnal közleményt fogalmaztak meg, amiben csatlakoznak az Amnestyhez és arra kérik Gyurcsány Ferencet: ne menjen el a rendezvényre, ugyanis, mint fogalmaznak "Nem úriemberhez méltó viselkedés egy olyan buliba betoppani, ahova a többség kifejezetten kéri, hogy ne jöjjön." 

 

Elmegy, vagy nem megy el Gyurcsány Ferenc?

 

A szerzők azt írják a miniszterelnökről: "Mégis mire számít? Hogy rajongóinak és testőreinek gyűrűjében végigparádézhatja, végigintegetheti és mosolyoghatja a felvonulást, miközben a nácik feldúlják a várost. Persze, ez a terv. A jól ismert lemezt szeretné feltenni, hogy megint legyen egy-két ember, aki Önben látja a megmentőt. Talán ön nyerne vele pár tized százalékot, ellenben az ügynek rengeteget ártana. Az lett volna tisztességes Öntől, ha az "mti érdeklődésére" azt válaszolja: tisztelem a rendezvény célját, egyetértek a felhívás minden szavával, ám nem vehetek részt rajta, mert igazából minden cselekedetemmel a megosztottságot növeltem eddig is, és ha ide is elmennék, akkor jóérzésű demokrata emberek ezreit eltántorítanám attól, hogy megjelenjenek."

 

A Kettős Mérce bejegyzése végül arra kéri fel a volt miniszterelnököt, Orbán Viktort: jöjjön ő is el. "Ne hagyd, hogy ez az ember rátelepedjen, és lejárassa azt az eszmét, amiért kiállunk! Ha ez megtörténik, akkor a megosztottság csak tovább növekszik, és nem lesz vége ennek az őrületnek soha már" - fogalmaznak a szerzők.

 

C-PRESS - 168ora.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek