Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Megerősített bizalom
2008-10-01 06:10
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Megerősített bizalomPolitikai és személyes lejáratásnak tartja Kolompár Orbán a sajtóban megjelent, szervezete ellen folyó büntetőeljárásokat, és nem kíván lemondani az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöki pozíciójáról; az 53 fős testület nagyobbik frakciója, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) és választási szövetségesei keddi budapesti ülésükön megerősítették vezetőjük iránti bizalmukat.

 

 

A frakcióülésen szóba került Kolompár Orbán civilszervezete ellen folyó büntetőeljárás, amely miatt az 53 fős grémium rendkívüli közgyűlésének összehívását kezdeményezte az Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület (EURIFE), de azt az elnök elutasította, mondván hamarosan rendes közgyűlést tartanak.

Kolompár Orbán a frakcióülésen megjelent 36 képviselőnek azt mondta: a sajtóban „időzítve és kampányszerűen" jelennek meg olyan ügyek, amelyekkel megpróbálják ellehetetleníteni, de az eljárás lezártáig nem kíván ezzel az üggyel foglalkozni. Kijelentette: nem mond le sem mandátumáról, sem pozíciójáról.

Teleki László, az EURIFE színeiben mandátumot szerzett képviselő, az MSZP országgyűlési képviselője az általa is támogatott rendkívüli közgyűlés összehívását azzal indokolta, hogy a cigányság legmagasabb szintű testületének vezetőjének nem a sajtón keresztül kell tájékoztatnia a képviselőket és a cigányságot. Teleki László azt mondta: az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Hozzátette: az OCÖ-nek a komoly politikai és szakmai munkára kell helyeznie a hangsúlyt.

Teleki László közgyűlés-összehívási kezdeményezését az OCÖ elnöke „bomlasztásnak" értékelte, és a már időközben távozott szocialista politikust felszólították, hagyják abba a Farkas Flóriánnal együtt folytatott „OCÖ-ellenes aknamunkájukat", amelynek véleményük szerint az a célja, hogy feloszlassák a testületet.

Kolompár Orbán azt mondta: a Farkas Flórián és a szélsőségek ellen folytatott harcában a „háttérmunkák" csak megerősítik, és amennyiben az OCÖ feloszlatását akarják elérni, terjesszék a jövő heti közgyűlés elé, amit az MCF is hajlandó megszavazni. Megjegyezte, országos listát csak a Lungo Drom és saját szervezete tud állítani, és egy új megmérettetésnél fényes győzelmet aratnának.

A frakcióülésen megjelent képviselők felszólalásaikban „személyeskedő és egyéni érdekeiket szem előtt tartó politikája miatt" élesen bírálták Farkas Flóriánt, a Lungo Drom elnökét és Teleki Lászlót. Az EURIFE két képviselőjének ellenszavazata mellett abban foglaltak állást, felszólítják a két képviselőt, amennyiben nem hajlandóak az OCÖ testületében esküjükhöz híven a cigányságért dolgozni, mondjanak le mandátumaikról.

Kolompár Orbán elnök azt mondta: Farkas Flórián és Teleki László már egy éve nem vesz részt a testület munkájában.

A frakcióülésen elhangzott, hogy jövő héten az OCÖ közgyűlést tart, amelyre meghívják Szűcs Erika szociális és munkaügyi minisztert, hogy tájékoztatást kapjanak a tárca segély- és közmunka programjáról.

 

C-PRESS - HírExtra

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek