Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"Lógni fogsz!" után lemondás
2008-09-30 12:35
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
ImageLemondott mandátumáról a fideszes Arnóth Sándor, aki az adatgyűjtési ügy vitája idején azt kiáltotta Iváncsik Imre titkosszolgálati államtitkárnak, hogy „lógni fogsz!". Szili Katalin házelnök példátlannak nevezte a történteket, a Fidesz etikai vizsgálatot indított, de ez a lemondással okafogyottá vált.

 

 

Végre megválasztották az új adatvédelmi biztost; Jóri András azt mondta: a megfigyelési ügynek „lehetnek személyes adatkezelési vonatkozásai", de még tájékozódik. Az MDF-frakcióból tegnap másodszor is kizárt Almássy Kornél a függetlenek közé ült, régi helyére narancsot raktak. 

Fenyegető bekiabálása után lemondott parlamenti mandátumáról Arnóth Sándor. A fideszes képviselő az adatgyűjtési ügyről szóló vita idején, Iváncsik Imre államtitkár válasza után azt kiabálta be: „lógni fogsz". Arnóth a történtek után úgy nyilatkozott: „az ülésteremben egy rossz mondat elhangzott a számból, emiatt levonom a következtetéseket, és a mandátumomról ezennel lemondok".

ImageMég a lemondás előtt Szili Katalin házelnök példátlannak nevezte a történteket. Mint fogalmazott, az a legkevesebb, hogy a képviselő megkövesse a Házat ezért a mondatáért. Összehívta a házbizottság rendkívüli ülését is, ami után úgy fogalmazott: „a parlament a mai napon átlépett egy küszöböt, amit nem lett volna szabad átlépnie, hiszen nem ragadtathatja senki magát olyan véleményalkotásra, amelyben másokat fenyeget". A házbizottság ülésén a frakciók mindegyike elítélte a képviselő szavait, három frakció - az MSZP, az SZDSZ és az MDF - Arnóth távozását sürgette. Az MSZP nevében Göndör István frakcióvezető-helyettes bűncselekménynek minősítette a képviselő mondatát, szerinte ez nem véleménynyilvánítás, hanem életveszélyes fenyegetés volt.

A bekiabálás címzettje, Iváncsik Imre polgári titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár azt mondta: miután befejezte egy napirend előtti felszólalására adott válaszát, leült, majd Arnóth azt mondta neki „hangosan, jól érthetően", hogy „Lógni fogsz!". Az államtitkár közölte: „tehetetlen megdöbbenésében nem fordulhatott más eszközhöz, mint amit Orbán Viktor ajánlott Demeter Ervinnek, hogy forduljon a nyilvánossághoz". A politikus emlékeztetett arra is: korábban egy magas rangú fideszes tisztségviselő azt mondta a szocialistáknak, hogy „egyenként fogunk levadászni titeket". A Fidesz az eset után jelezte, összehívják a párt etikai bizottságát, de a lemondással az etikai vizsgálat nyilvánvalóan okafogyottá vált. Arnóth Püspökladány polgármestereként júniusban jutott be a parlamentbe a Fidesz Hajdú-Bihar megyei listájáról, az elnökévé választott Pálinkás József helyére. Most ugyanaz a helyzet állt elő, mint néhány hónappal korábban, vagyis a Fidesznek a megyei listáról kell valakit jelölnie a képviselő helyére.

Ami a megfigyelési ügyet illeti, heves indulatokat hozott napirend előtt. A szabad demokrata Gulyás József példátlannak nevezte, hogy a rendszerváltás után előfordulhat, hogy magánszemélyek árnyék-titkosszolgálatot üzemeltessenek és illegális módszerekkel befolyásolják például egy párt elnökválasztását. Vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezte. Iváncsik Imre válaszában arról beszélt, hogy sem a titokminiszter, sem a szolgálatok nem követtek el törvénytelenséget. A gyanú arról szól, hogy egy gazdasági társaság illegális módszerekkel végzett törvénytelen dolgokat, magánszemélyek magántitkait akarták megszerezni. A szocialista Molnár Zsolt szerint amióta a Fidesz nincs hatalmon, senki nincs biztonságban Magyarországon, mert a félelemkeltésre használják az adatgyűjtést. Az MDF-es Herényi Károly viszont elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány kiszivárogtat adatokat. Demeter Ervin fideszes képviselő személyes érintettség címén kért és kapott szót napirend előtt. Kiemelte: sem a Fidesznek, sem neki semmilyen kapcsolata nincs az UD Zrt.-vel. Kijelentését hangos bekiabálások követték.

Megválasztották az adatvédelmi biztost. Jóri Andrást előzőleg valamennyi frakció meghallgatta és támogatásáról biztosította. A voksoláskor 306 igen és 40 nem szavazatot kapott. „Jobb később, mint soha", végre teljes az ombudsmani kar - mondta Sólyom László államfő, hozzátéve, a korábbi jelöltek pontosan ennyire jók és megfelelők voltak.

Leszavazták viszont Szűcs Erika szociális miniszter egyik interpellációra adott válaszát. Czomba Sándor fideszes politikus kérdezte a minisztert, a választ nem fogadta el, mint ahogy a Ház sem.

 

C-PRESS - Népszava online - F. Á. - H. D. - M. Cs.

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek