Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Romaterror és a cigányverés
2008-09-30 12:28
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Romaterror és a cigányverésMohácson a romák a rendőrség rendszeres cigányveréseiről beszélnek, a polgármester szerint ugyanakkor tizenéves cigánygyerekek terrorizálják a várost. A Baranya Megyei Online tudósítója a dunaparti városban járt.

 

 

Néhány hete elkaptak egy tizenhét éves cigány fiatalembert a rendőrök biciklilopás miatt Mohácson. A fiút előbb egy erdőszélre vitték, ahol csuklyát húztak a fejére és megverték, majd bevitték a helyi kapitányságra. Onnan négy-öt óra elteltével engedték el. Úgy verték meg, hogy lehetőleg ne maradjanak rajta külsérelmi nyomok. A fiatalember négy bicikli ellopását beismerte, de a rendőrök tízrendbeli esetet akartak rábizonyítani. Mindezt Kovács István, a mohácsi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke állítja így, csaknem szó szerint. És egy közelmúltbeli cigányverésről is beszél. Arról, hogy nyáron egy házibuliból vitték el zokniban és alsónadrágban a házigazdát, miután a szomszédok bejelentésére, hangoskodás miatt, harmadszor is kiment éjjel a járőr. A kapitányságról a fiatal cigány több óra elteltével, kék-zölden jött ki, mondja a CKÖ-elnök, aki, állítása szerint, le is fényképezte a külsérelmi nyomokat. Kovács István arról is beszél, hogy mindkét állítólagos verés ügyét továbbították az illetékes ügyészségre.

 

Mohácson, kevesek tudnak az állítólag megtörtént cigányverésekről, vagy nem merik fölvállalni a szót. A lap munkatársai először cigányokat kérdeztek. Egy bolti eladó azzal zárkózott el, hogy Mohács-szigeti, így fogalma sincs, mi történik a városban, bár naponta tizenkét órát tölt ott el. Egy tizenéves lányt a nagyanyja beszélte le arról, hogy bármit is mondjon. A városban mindent megélt cigányember nem kertel: valóban megtörténtek az említett esetek. Aztán áttereli a szót az általános problémákra, a cigány-magyar ellentétre. És egyetért azzal, amit Kovács Istvántól idéztek: nem igazán van szükség arra, hogy a Magyar Gárda masírozzon az utcákon. Ezzel aláírja képletesen, hogy igenis van kimondottan cigányellenesség a városban.

 

A "fehérek" egyértelműen foglalnak állást: van, aki félelmében semmit nem mond, aki beszél, azt szajkózza, hogy ha kapott is valaki, sajnos nem kapott eleget. Mert elegük van az ittenieknek abból, hogy egy kisebbség mindent megengedhet magának: angol rendszámú jó kocsikat, smukkokat, henyélést, jólétet, agresszióval.

 

Az agresszióra a helyi CKÖ-elnök mellett Szekó József polgármester is "rástartol". Arról van szó, hogy hat-tíz tizenéves cigánygyerek valósággal terrorizálja a közvetlen környezetét és a várost. Rendszeres, hogy fenyegetik az osztálytársaikat, akik közül többen, többször - állítólag -, hazafelé menet egy-egy boltba menekültek be. Rendszeresek a konfliktusaik az iskolájukban. A polgármester azt mondja, a fiatalok nem tesznek különbséget cigány és nem cigány között, amikor netán fenyegetésről, egy-egy mobiltelefon elvételéről - alapjában rablásról - van szó.

 

A megyei rendőrkapitányság szóvivője két ügyben nyilatkozott, szűkszavúan. A júliusi esettel kapcsolatban Zsobrák Péter azt mondta, hogy valóban folyik eljárás egy mohácsi tettes ellen, sorozatos biciklilopás gyanúja miatt. A rendszeresen randalírozó fiatalkorúakkal kapcsolatban pedig arról beszélt, hogy a rendőrség együttműködik az önkormányzattal a béke megteremtése érdekében. Ami az állítólagos cigányveréseket illeti, azokról - ha voltak - a rendőrség csak az ügyészségi vizsgálat után foglal állást.

 

 

C-PRESS - STOP

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek