Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Joó István: Antirasszista vagy megélhetési romavezetők?
2008-09-30 12:09
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Joó István: Antirasszista vagy megélhetési romavezetők?Holnap lesz Dancs Mihálynak, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) általános elnökhelyettesének a másodfokú tárgyalása, miután első fokon három és fél évre ítélték. A nemrégiben gyanúsítottá vált Kolompár Orbán OCÖ-elnökön immár nemcsak 13 millió forint közpénzt keresnek, hanem további 140 milliót.

 

 

Összeállításunk sorra veszi, mi minden folyamatban lévő vagy már lezárt büntetőügy teszi hiteltelenné a baloldali romavezetők „antirasszista harcát".
 

A Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM) elnöke, egyben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szaktanácsadója, Horváth Aladár szívhez szóló beszédet mondott a másság és a miniszterelnök kirekesztése elleni chartademonstráción, szeptember 20-án. Ugyanaznap - Kolompár Orbán OCÖ-elnök szervezésében - pár száz fős cigánytüntetés is volt, hogy aztán a résztvevőket át lehessen irányítani a Kossuth térre, a gyurcsányi charta alig ötezer fős megmozdulásához. Az Olimpiai parkban tartott romademonstráció a cigányok Magyar Gárda általi fenyegetettségéről szólt, míg az olaszliszkai magyarlincselést mintegy elszigetelt jelenségként állították be. Az eseményen ott volt az OCÖ és az RPM második embere (Horváth Aladár jobbkeze), Dancs Mihály is, aki tavaly első fokon három és fél év letöltendő börtönbüntetést kapott, méghozzá Olaszliszkán szocpollakás-építések kapcsán folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás miatt.

 

Nemrégiben megkérdeztük Kállai Ernőt, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosát: mi a véleménye arról, hogy Dancs még csak fel sem függeszti tisztségét, s a cigány önkormányzat sem gyakorol rá nyomást félreállása érdekében. A roma származású ombudsman azzal hárított, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, illetve, hogy nem illetékes ilyen ügyben. Ugyanakkor Kállai egy minapi Népszava-interjújában még a homoszexuálisok kérdéséhez is szívesen hozzászólt, úgy vélekedve, egy nyugati típusú demokráciában melegfelvonulás alkalmával a püspökök (!), a jobb- és baloldali politikusok együtt vonulnak fel, mivel szerinte annyira „alapkérdésről" van szó.


Dancs Mihály ügyében már a nyár elején jogerős ítélet születhetett volna Miskolcon, ám ő arra hivatkozva, hogy ügyvédje külföldön tartózkodik, elhalaszttatta a másodfokú tárgyalást. Értesülésünk szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság holnap tárgyalja, és várhatóan zárja le az ügyet.

 

Joó István: Antirasszista vagy megélhetési romavezetők? 

                                                         A póló felírat csak félig igaz!?

Kolompár Orbán kétes foglalkoztatási pénzügyeiről az írott sajtóban hosszú ideig csak lapunk adott hírt. A vám- és pénzügyőrség nyomozása lassacskán beérett. Szeptember 10-én a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Kolompárt, feleségét, egy közeli rokonát és egy negyedik személyt, miután alapos a gyanú, hogy az OCÖ-elnök vezette Kiskunmajsai Roma Érdekvédelmi Szervezet nem tud elszámolni az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) 13 millió forintjával. Információnk szerint húsz cigány embert kellett volna Kolompárnak az elsődleges munkaerőpiacra bejuttatnia a támogatásból, ám ez a főügyészség szerint aligha történt meg. Az OCÖ baloldali elnöke szerint „a szélsőségeket bátorító

 

Magyar Nemzet az ő lejáratását akarta elérni az efféle híradásokkal, hogy eltántorítsák minden idők legnagyobb cigánytüntetésétől". Vesztére éppen a balliberális ATV szellőztette meg a chartatüntetés előtt, hogy a szóban forgó Kolompár-szervezetnek egy másik - százmilliós tételű - ügye, pontosabban büntetőeljárása is van. Ezzel kapcsolatban Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei helyettes főügyész arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a roma érdekvédelmi szervezet és további három környékbeli cigány partnerszervezet egy állami támogatás (a munkanélküli romák reaktivizálására is kiterjedő Equal program) keretéből lehívott 140 millió forintos tétel felhasználását fiktív számlákkal próbálta igazolni.

 

Ugyancsak magányos harcosként foglalkozik - évek óta - a Magyar Nemzet azzal, hogy baj lehet az Országos Cigány Önkormányzat 2003-2005 közötti pénzgazdálkodásával. Három éve ezt nyomozza a Budapesti Rendőr-főkapitányság, illetve újabban a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP). Egy ízben, amikor a fejleményekről érdeklődtünk, a hatóságok azzal hárítottak, hogy a kisebbségi válaszások előtt nem akarnak információt adni, nehogy átpolitizálódjék az ügy. A napokban azonban sikerült megtudnunk: a VPOP Közép-magyarországi Regionális Nyomozóhivatala két OCÖ-tisztségviselőt immár gyanúsítottként hallgatott ki. A Luca székénél is lassabban készülő végkifejlet azonban várat magára, mindenesetre a számviteli fegyelem megsértésének vétségéről és a sikkasztás bűntettéről lehet szó.

 

Az egyik kormányhoz közeli hetilap lapunkat támadó cikkében többek között azért méltatlankodott, mert leírtuk, a cigányok kulturális autonómiáját központilag irányító OCÖ és a helyi cigány kisebbségi önkormányatok szinte mirigyszervként szívnak fel foltos múltú vagy jelenű embereket. Holott tény, hogy a legutóbbi kisebbségi választások nyomán, amelyet a fideszes honatya, Farkas Flórián Lungo Drom nevű szövetsége nyert meg, Farkast Kolompárék csapata, az MCF egy id. Kozák János nevű képviselő átcsábításával és - törvénytelennek bizonyult - elnökké tételével ütött el attól, hogy az OCÖ első embere lehessen. Id. Kozákról rövidesen kiderült, hogy - nem is olyan régen - ült börtönben, ám ő még ma is általános elnökhelyettes az OCÖ-ben.

 

Némileg más utat választott Bihari Mihály, aki szintén a Farkas Flóriánékkal szembeni válaszási szövetségben lett 2007 tavaszán elnökhelyettes. Őt időközben roma holokauszt-kárpótlással összefüggő csalás és okirat-hamisítás miatt ítélte el jogerősen a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság, de a bujkálást válaszotta. Azóta is külföldön tartózkodik, bár 2007 decemberében kellett volna három évre börtönbe vonulnia.

 

A romakárpótlás ügyében az előző parlamenti ciklus idején egy emberi jogi albizottság is vizsgálódott Gusztos Péter (SZDSZ) és Rubovszky György (KDNP) társelnökök vezetésével, de munkájuk végén még csak összegző állásfoglalást sem tettek le az asztalra. Az ügyészségek már eredményesebben dolgoztak: 17 esetben emeltek vádat Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabocs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyében és Budapesten. Milliárdos összegre rúg ugyanis az a tétel, amellyel a kárpótlási csalók megkárosították az Osztrák Megbékélési Alapot. A felgöngyölt bűnesetekben rendre feltűntek okirathamisítással, csalással vádolt cigány kisebbségi önkormányzati vezetők. Ezek egyike sem volt a Fidesszel szövetséges Lungo Drom-tag, már csak azért sem, mert Teleki László, volt MSZP-s romaügyi államtitkár stábjából csak baloldali vezetésű cigány önkormányzatokat jelöltek ki a kárpótlási igények hitelesítésére.

 


C-PRESS - (Magyar Nemzet, 2008. szeptember 29., hétfő, 4. oldal)

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek