Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Villás Lajos: Most ki is az állat?
2008-09-21 16:28
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Villás LajosKolompár Orbán az Árpád sávos történelmi Magyar zászlóról képletesen lemosta a gyalázatot. Egy-két óra elteltével, ugyan ennek a zászlónak, szimbólumnak leple mögött megbújó szélső jobboldali erők tagjai, köztük a Magyar Gárda formaruhás fiataljai is, ismét háborús övezetté tették a főváros egyes részeit... Miért a romákat nevezte a jobboldali sajtó "állatoknak"?

 

                                      Most ki az, kire mondjuk azt, hogy „állat"?

 

2008. szeptember 20.. a tüntetések napja. A Magyar Charta, melyet maga a Magyar Köztársaság Miniszterelnöke indított útjára, a megbékélés érdekében, békés megmozdulásra -  szólította meg mindazokat, akiknek elegük lett abból, amit a szélső jobboldali elemek nyíltan és fedve, rejtve tesznek a nemzet ellen. Mert amit tesznek, az igenis a Magyar Nemzet egésze ellen való nyílt kiállás, maga a fasiszta eszmeiség nyílt vállalása.  

Ugyan ebben az időben, az Országos Cigány Önkormányzat vezetője, Kolompár Orbán is meghirdette azt a békés tüntetést, amelyre már igen nagy szükség volt.

A magyar társadalom egy része, de leginkább a szélső jobboldalhoz tartozók, az ország gazdasági helyzetét, no meg a közbiztonság romlását egyértelműen az országban élő cigányságra szeretné „ ráverni „...

Mindkét tüntetésnek voltak ellenzői, és támogatói egyaránt. A józanésszel gondolkodók azonban megegyeztek abban, hogy most már tenni kell valamit, mert ami itt folyik ebben az országban, és ahogy a szélső jobboldal viselkedik, az már majdnem egyenlő a fasiszta eszmék nyílt támogatásával, mindennapossá válásával... Egyes sajtóorgánumok is ezt igyekeztek alá támasztani. Egyre inkább lehetett tapasztalni, hogy a jobboldali sajtó, az olyan eseményeket külön kiemelte, szinte vadászott a hírekre, amelyekben romák szerepeltek - negatív módon. Az már csak hab a tortán, hogy a kormányfő által tett intézkedéseket igyekeztek megtorpedózni, annak minden mozzanatát rossz színben feltüntetni.... Eljött a cselekvés ideje!

 

A Magyar Charta és a Kolompár Orbán által vezetett Országos Cigány Önkormányzat által meghirdetett tüntetésekre sokan jelezték részvételüket... A rosszindulatú magyar jobboldali sajtó, már az események előtt néhány nappal, lekicsinylően beszélt a két eseményről. Egyikük, pedig odáig vetemedett, hogy nyíltan kimondta: - Amennyiben ez a két esemény létre jön, várhatóan a radikálisok is tüntetni fognak, és majd meglátjuk, hogy a rendőrség hogyan, milyen módon tartja fenn a közrendet, a közbiztonságot!

 

A két tüntetés békésen, rendzavarás nélkül lezajlott. Az egyszerű cigányemberek, akik vidékről, vagy Budapestről érkeztek, békésen beszélgetve vonultak, a megadott útvonalon. El-elhangzott közben, hogy amikor a helyszínre, vagy annak közelébe érkeztek, a rendőrök igazoltatták Őket, a fiatalabbaknál még a ruházatot is megvizsgálták. Jómagam is átestem egy ilyen ellenőrzésen, bár testi alkatomnál és koromnál fogva nem igazán számíthatok a veszélyes elemek közé. Az emberek, az ellenőrzés tényét tudomásul vették, hiszen a rend őrei csak azt tették, amit parancsba kaptak. Jobb megelőzni a bajt, mondják egyesek....

Tehát, azok a romák, akik a saját rendezvényükre siettek, ellenőrzés alá kerültek... Senkinél nem volt olyan eszköz, amely a közbiztonságra veszélyes lehetett volna.

Mi nem háborúba indultunk!

Kolompár Orbán, - akit egyébként nem kedvelek- ma, igazi „MAGYARKÉNT, NEMZETÉT FÉLTŐ ÁLLAMPOLGÁRKÉNT, FELELŐS POLITIKUSKÉNT" mutatkozott be! Ezt el kell ismernie mindenkinek, aki egy csepp felelősséget is érez hazánkban élő nemzetiségek békés egymás élése iránt.

A történelmi Árpád sávos lobogót, amelyre 1944 ben a nyilas fasizmus ideje alatt, a „Magyar Nemzet elfajzott fiai „ annyi szégyent hoztak, és amelyet a mai radikálisok is sajátjuknak tekintenek, - az eszmeiséggel együtt - tisztára mosta.!!!

Ezt, egy magyarországi cigányembernek kellett megtennie, annak, akit ezek a „fasisztoid" elemek üldöznek, meggyaláznak, megszégyenítenek, lehetetlenné tesznek..

 

Tisztességből, az egymás mellet élésből kitűnőre vizsgázott. Őrá, bármelyik magyar állampolgár - mint polgártársára- az egész világon büszke lehet.

Büszke lehet azokra az emberekre, akikről,  Bayer Zsolt újságíró úgy nyilatkozott, hogy „állatok, elmebetegek, a társadalom szemetjei, stb... Olvasható erről bővebben a jobboldali sajtóban, akár minden nap...

A romák, a Magyar Charta résztvevői a rendezvényeiket békésen, törvényesen lebonyolították, elmondták véleményüket, kiálltak az igazuk mellett, és átadták a helyet, „cscslknk.," meg a közúti forgalomnak.!

 

Árpád sávos „frissen mosott zászlók" alatt vonultak a magukat radikálisoknak nevezők a Szabadság térre. Tiszta eszméket vallanak, hiszen egy emlékművet dobáltak meg, - amely sok ezer elesett katona emlékére épült - görögtűzzel, petárdával, no meg Molotov koktéllal... Velük voltak mindazok, akik „ FEHÉR MAGYARORSZÁGOT akarnak, MAGYAR GÁRDA  formaruhát viselnek, és ott voltak azok, akik a közbiztonságra, a közrendre minden egyes tömegmegmozduláson kiemelten veszélyes elemekként lehetnének nyilvántartásba véve, maga a „csőcselék"! És ezt nevezik politikai szélső jobbnak!!!

Volt megint programjuk.!

Szétverni a Budapest utcáit, rombolni, törni, zúzni. Megint sikerült néhány rendőrautót megrongálni, néhány utcai építményt, kirakatot betörni, néhány embernek közvetlenül is kárt okozni. Budapest egy részét, ismét háborús övezetté tették. Ők, a Magyarok, akik az Árpád sávos zászló alatt vonulnak, akik keresztény hitvallást mondnak maguknak, és akik a hatalomra pályáznak. A randalírozók, a máskor mindig, polgáraink elől elzárt Isten házába menekültek. Ott pedig, védelemben részesültek. Nem véletlenül.. Ennek az egyháznak néhány felkent katonája, papja lelkes híve mindannak, amit a szélsőjobb hirdet...

 

Budapest utcáin ismét csatajeleneteket forgathatott a média... Tehette ezt azért, mert a radikálisok, akik mindezt tették, ellenőrzés nélkül vonulhattak be a „tüntetési övezetbe". Őket mintha nem ellenőrizték volna olyan szorosan, mint minket, romákat..

Igaz, mi csak a joginkért álltunk ki, békésen, ember módjára! Nem hoztunk magunkkal Molotov koktélt, görögtüzet, ütő, vágó, fegyvereket, közbiztonságra veszélyes eszközöket. Minket ellenőriztek, mert már a kinézetünk is veszélyt jelenthetett azoknak, akik a béke ellen akartak fellépni....

Most, hogy a Fővárost Magyarok teszik immár sokadszor tönkre, feltenném a kérdést: Kik az állatok? Bayer Zsolt talán tud erre válaszolni ugyan olyan független módon, mint ahogy azt tette néhány napja, a szélső jobb által fenntartott sajtó hasábjain!

 

Több, - mint egy hónapja, nyílt levélben fordultam Erdő Péter bíboros úrhoz, és néhány kérdést tettem fel. Választ nem kaptam. Illetve, a mai napon számomra világossá vált... A keresztény egyházak némelyike, egyetért a szélső jobboldali politikának jelentős részével. A Katolikus Egyház, bár XVI. Benedek pápa Őszentsége nyíltan kiállt a rasszizmus, a megkülönböztetés minden formája ellen, egyes katonái, papjai a kinyilatkoztatásnak ellenszegülnek. Erről, pedig nyíltan az egyház nem beszélhet, de elismernie nem szabad. Talán ezért nem kaptam választ. Igaz, most már nem is kellene várnom rá. Mert milyen választ tudna adni dr. Erdő Péter arra, hogy a Katolikus Egyház által fenntartott iskolában a hittan órán az óraadó „cigány - vicceket" mesél a nebulóknak, amiről ugye a bibliában azért még sem találunk példákat!...  És az „egy szem roma diákot, aztán a keresztény társai a szünetekben azt hívén, hogy jópofaságot mondanak, további tréfákkal „szórakoztatják! 

 

A „Magyar Charta", mint kezdeményezés, a célját elérte. Mindazok, akik a Magyar Köztársaság belső békéjéért álltak síkra, kiállták a próbát. Hangot adtak annak, hogy a szélső jobbnak nem lehet, nem szabad teret engedni Magyarországon! Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat vezetője pedig, emberségből, tisztességből mutatott példát, a felvonulókkal együtt mindazoknak, akik a társadalmi békét nem megtartani, hanem minél jobban összezavarni akarják... Mert tüntetni, véleményt mondani, kultúráltan, ember módjára is lehet!!! 

       Én, most jelzőket használni, a törő zúzó embertársaimra nem akarok! Ezt meghagyom a szélső jobboldali sajtó munkatársainak!

 

B u d a p e s t, 2008. szeptember 20.

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-15
  Nyugodt hangulatban leszünk, - szépen, lassan haladunk a munkahelyi teendőkkel. Ma nincs túl nagy kedvünk a bulihoz, inkább otthon maradnánk este. Egy ínyenc vacsora kedvéért azért hajlandóak vagyunk kimozdulni. Ma a torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.július 15-től 21-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-07-14
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti általános horoszkóp 2020.július 14-től 20-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek