Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Egy a nyolcszázezerhez
2008-09-19 16:49
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Egy a nyolcszázezerhezBíró András helyreigazítást kérő levelét közöljük. A sajtótörvény kötelez, egyébként meg jól jön ez nekünk is. Állításai valóságtartalmát és lényeglátását ítélje meg a tisztelt olvasó. Mi is megtettük, és már azt sem értettük, ha nincs alternatív Nobel-békedíj, ezt miért csak most teszi közzé. Miért volt „oly” megengedő a saját javára és hasznára eddig a média tévedésével szemben?

 

 

 

Bíró a teljes magyarországi cigányságot tünteti fel negatívan, fajelméleti felhangokkal teletűzdelt „hipotetikus” nyilatkozatában. (Gondolta: neki szabad.) Mindig így kezdődik. Ha már volt, mindig így folytatódik. Hipotetikus fajelmélet. Ehhez gondolkodni sem kell, csak azonosulni. Tették és teszik ezt annyian.

Bíró András a személyét ért gyűlöletbeszédről ír. Egy ember önérzete áll szemben úgy nyolcszázezer cigány ember önérzetével. Azokéval, akiket Bíró megítélt, elítélt, megsértett, megalázott és odadobott a cigánygyűlölettől forrongó többség lába elé. Most (már) ezek a szelek fújnak.

Ha tükröt tartanak Bíró elé, azért, amit a tükörben lát, nem az felel, aki tartja. Amit látnia kell a szerkesztőségi írásban megfogalmazottakon kívül, az egy megfordított matematikai és társadalmi aránypár: nyolcszázezer az egyhez. „Hipotetikusan” és ez esetben valóságosan is. Cseppet sem hipotetikusan pedig, Bíró Andrásnak bocsánatot illene kérni a magyarországi cigányságtól.

Vajon mit tenne az ÉS, ha nyolcszázezer cigány kérne tőle helyreigazítást, mert nem „premodern”, mert köze van a földhöz, különösen az anyaföldhöz, amelyen évek óta próbál megmaradni, munkát szerezni mindhiába. Eltartana egy darabig az ÉS-nek teljesíteni ennyi követelést, ha olvasnák a cigányok, mit ír róluk benne Bíró András.

Jó megoldás lenne, ha Bíró beperelné az Amaro Dromot. A bíróság foglalhatna állást Bíró András „hipotetikus” üzeneteinek gyűlöletkeltő, kirekesztő tartalmáról.

Természetesen a modernek bírósága.

De vannak még csodák, legfeljebb egy kicsit távolabb, szélesebb új közösségünk, az EU egyik szép (francia) városában. Strasbourgban.

Zsigó Jenő


Kapcsolódó anyagok:

- Sajtó-helyreigazítási kérelem
- Zsigó Jenő: A hamis próféta
- POPPER PÉTER - Bíró András keserű igazsága
- Bíró András ismét beszólt a romáknak
- Hogy itt gyilkosságoknak leszünk tanúi, az nem kétséges
- Horváth Aladár: Válasz Bíró Andrásnak
- Nem magyarázható minden a körülményekkel...
- A Rádió C indulása - Fehérek közt

C-PRESS - Amaro Drom szerkesztőségi jegyzet

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-08-13
  Ma a könnyed, barátságos viselkedés az uralkodó. Örülünk a barátainknak, tehát kedvező egy közös este, party, vagy csak egy vacsora jó beszélgetésekkel. Ma új barátokat is könnyen szerzünk, - örömmel ismerkedünk. Végtagjainkat óvjuk, lehetőség szerint vigyázzunk a konyhai munkálatok során. Könnyebben bekövetkeznek az égéses, vágásos balesetek, melyek apró figyelmetlenségekből adódnak. Kezeinket kényeztessük kamillás krémekkel, gyógyító kamillás pakolást is tehetünk rá.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-08-12
  Ma rendkívül kíváncsi hangulatban leszünk. Örülünk, ha egy jó programra nyílik lehetőségünk. Ha ezt a legjobb barátainkkal oszthatjuk meg, akkor teljes lesz a boldogságunk. Iktassunk be egy jó mozit, vagy egy kiállítást. Ha hízékonyabb alkatúak vagyunk, akkor ma ne fogyasszunk nagy zsírtartalmú ételeket. Még a saláták is tartalmazhatnak olajos önteteket, tehát ma készítsük inkább öntet nélkül a zöldféléket. A sovány húsok fogyasztása megengedett.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk