Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Sajtó-helyreigazítási kérelem
2008-09-19 16:43
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Sajtó-helyreigazítási kérelemLapjuk 2008. augusztusi számában, Zsigó Jenő: A hamis próféta címmel megjelent cikkére az alábbi helyreigazítási kérelemmel fordulok kiadójukhoz, kérve, hogy a helyreigazítás szövegét a lap következő számában - az eredeti cikkel azonos helyen és módon - jelentessék meg.

 

 

 

1. Alternatív Nobel-békedíj nem létezik. Azonban 25 éve létezik a Right Livelihood Award (www.rightlivelihood.org), amelyet a sajtó alternatív Nobel-díjnak nevezett el, mivel évente a svéd parlamentben egy nappal a hivatalos Nobel-díj átadás előtt adják át az oklevelet és a pénzbeli díjat saját kiválasztottjainak. A díjat egy független nemzetközi zsűri adományozza, így egyének nem javasolhatják, hogy nekik ítéljék oda.

1995-ben vettem át a díjat Rácz Ernő, az alapítvány roma munkatársával együtt, aki az alapítvány oklevelét vette át, én pedig a nevemre kiállítottat. A 60 000 dollár pénzjutalmat is az Autonómia Alapítvány nevére szóló csekk formájában vettem át, és átadtam az alapítványnak.

2. Nem voltam az Autonómia Alapítvány elnöke, mivel ilyen funkció nem létezett.

3. Az Autonómia Alapítvány kizárólag helyi roma civil szervezeteknek ajánlott fel kölcsönöket, s azok tagjainak döntése alapján jövedelemnövelő projecteket finanszírozott, teljességgel függetlenül attól, hogy melyik országos vagy helyi cigány szervezethez tartoztak. 1999-es adatok szerint a 301 támogatott szervezetből 37 a Phralipe, 33 a Lungo Drom, 4 az MCKSZ, 3-3 a MCISZ és Ficu Noi, 2-2 pedig a RISZ és az Igaz Szó országos cigány szervezetekhez tartoztak, 215 pedig helyi szervezethez. Olyan utasítás, hogy a "pályázók szakítsanak meg minden kapcsolatot a politizáló cigány szervezetekkel", soha nem hangzott el az alapítvány vezetői vagy monitorai részéről.

4. A cikknek az alapítvány támogatási politikájára és a roma értelmiség kezelésére vonatkozó állításai valótlanok.

5. A kanadai bevándorlással kapcsolatos tények ellenkezőképpen történtek, mint ahogy a cikk írja. Engem mint az Autonómia Alapítvány igazgatóját hívtak meg, egyetlen alkalommal tanúskodtam arról, hogy bár Magyarországot nincsen intézményes romaüldözés, a kiterjedt és sűrűn előforduló romaellenes diszkrimináció indokolttá teszi emigrálásukat és menedék iránti kérelmüket. Az ezt tanúsító hivatalos jegyzőkönyv nyilvános.

6. Zsigó Jenő a Magyar Gárdára vonatkozó -- az ÉS-interjúban megjelent --  állításaimat a lábáról a feje tetejére állítja. Argumentációm épp arról tanúskodik, hogy a Magyar Gárda a "cigánybűnözés" jelszava mögé bújva vissza kívánja hozni a magyar közgondolkozásba a felsőbbrendű faj elméletét. Gyakorlatával -- azzal, hogy fekete egyenruhásai a falvak roma lakosságát fenyegetik --, de egyben óvakodik a fizikai agressziótól, ki kívánván provokálni azt oly módon, hogy adott esetben egy cigány elveszíti a türelmét, erre hivatkozva, pogromszerű tevékenységbe kezdhessen. Mellékesen a cikk címe is erre utalt.

7. Amit pedig az interjúban a cigányság antropológiai értelemben vett kultúrájáról megfogalmazok, az hipotéziseimre támaszkodik, és természetesen vitatható. Az erről szóló vitát azonban nem helyettesítheti a személyem elleni gyűlöletbeszéd.

Helyreigazítási kérelmem teljesítésének elmulasztása esetén további jogi lépéseket teszek:

Bíró András

Kapcsolódó anyagok:

- Zsigó Jenő: A hamis próféta
- POPPER PÉTER - Bíró András keserű igazsága
- Bíró András ismét beszólt a romáknak
- Hogy itt gyilkosságoknak leszünk tanúi, az nem kétséges
- Horváth Aladár: Válasz Bíró Andrásnak
- Nem magyarázható minden a körülményekkel...
- A Rádió C indulása - Fehérek közt

C-PRESS - Amaro Drom szerkesztőségi jegyzet
 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-08-13
  Ma a könnyed, barátságos viselkedés az uralkodó. Örülünk a barátainknak, tehát kedvező egy közös este, party, vagy csak egy vacsora jó beszélgetésekkel. Ma új barátokat is könnyen szerzünk, - örömmel ismerkedünk. Végtagjainkat óvjuk, lehetőség szerint vigyázzunk a konyhai munkálatok során. Könnyebben bekövetkeznek az égéses, vágásos balesetek, melyek apró figyelmetlenségekből adódnak. Kezeinket kényeztessük kamillás krémekkel, gyógyító kamillás pakolást is tehetünk rá.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-08-12
  Ma rendkívül kíváncsi hangulatban leszünk. Örülünk, ha egy jó programra nyílik lehetőségünk. Ha ezt a legjobb barátainkkal oszthatjuk meg, akkor teljes lesz a boldogságunk. Iktassunk be egy jó mozit, vagy egy kiállítást. Ha hízékonyabb alkatúak vagyunk, akkor ma ne fogyasszunk nagy zsírtartalmú ételeket. Még a saláták is tartalmazhatnak olajos önteteket, tehát ma készítsük inkább öntet nélkül a zöldféléket. A sovány húsok fogyasztása megengedett.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk