Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Napirend előtt
2008-09-16 12:41
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Napirend előttAz Új Tudás Programról, a parlament hétfői, sikertelen feloszlatásról, a magyar sportolók olimpiai szerepléséről, a szakképzés és a felnőttképzés kapcsolatáról, valamint a cigánysággal kapcsolatos kérdésekről beszéltek a képviselők kedden az Országgyűlésben napirend előtt.

 

 

 

Tóth Tiborné, az MSZP frakcióvezető-helyettese az Új Tudás Programról szólva elmondta: az elmúlt ötven év legátfogóbb oktatásfejlesztési programja indul kedden. Kifejtette, hogy a kormány 136 milliárd forint fordít a fejlesztésre; e hároméves program anyagi fedezetének egyharmada költségvetési, kétharmada uniós forrás.

Mint mondta, nagy hangsúlyt fordítanak a kora gyermekkori fejlesztésre, arra, hogy születésüktől fogva segítsék a leghátrányosabb helyzetben élő gyerekeket.

Kiemelt a szerepe az integrációs programnak, az elkülönítés megszüntetésének, aminek ellenőrzésére évi 650 millió forint szolgál - fűzte hozzá Tóth Tiborné; megjegyezve azt is, hogy 2010-ben minden magyar gyerek angol nyelvet tanulhat majd az iskolákban.

A kormány nevében Csák Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) államtitkára felszólalásában elmondta: a kormánynak kötelessége, hogy olyan oktatási rendszert alakítson ki, amely nem termeli újra az öröklött viszonyokat, hanem segít kitörni belőlük. A kompetencia alapú oktatásról szólva hozzáfűzte, hogy az nem leváltja, hanem kiegészíti a lexikális tudáson alapuló magyar oktatási rendszert.

Hétfőn olyan döntés született a parlament feloszlatásának ügyében, amilyenre nem volt példa az elmúlt 18 esztendőben - mondta napirend előtti felszólalásában Herényi Károly, aki a költségvetés elfogadásának fontosságát hangsúlyozta. Az MDF frakcióvezetője kifejtette: pártja azért javasolta a parlament feloszlását, mert még sohasem volt olyan helyzetben a magyar parlament, mint amilyenbe az elmúlt hónapokban került.

Molnár Béla, a KDNP frakcióvezető-helyettese a pekingi olimpián elért magyar eredményekről beszélt. Azt kérdezte, mi lehet az oka, hogy több magyar csapat is a várakozásokon alul teljesített.

Mint mondta, a sportolók, az edzők megtettek mindent a sikerért, azonban a magyar sportnak számos problémával kell szembenéznie. Példaként említette, hogy vannak olyan szakági edzők akiknek fizetése nem éri el a nettó 140 ezer forintot sem. A magyar sport erősen alulfinanszírozott - összegzett Molnár Béla.

Válaszában Gyenesei István (független) önkormányzati miniszter elmondta, hogy az eredmények kétségkívül gyengébbek voltak, mint amit előzetesen vártak.

A magyar sport pénzügyi hátterével kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a meglévő forrásokat sokkal hatékonyabban kellene felhasználni, hiszen nem a pénz kevés, hanem annak az ütemezését kellene átalakítani. A cél az, hogy ne fordulhasson elő még egyszer az, hogy a rendelkezésre álló források ne jussanak el oda, ahova kell.

Velkey Gábor (SZDSZ) a szakképzés és a felnőttképzés viszonyának kérdését érintette napirend előtti felszólalásában.

Mint mondta, két, párhuzamosan működő intézményrendszer alakult ki Magyarországon, amelyek összekapcsolhatók lennének, ám "jeleit sem látjuk, hogy ennek reális esélye lenne".

Csák Ferenc a kormány nevében úgy reagált, hogy a hazai szakképzésnek és felnőttképzésnek a rendszerváltás óta akut problémája, hogy részben vagy egészben nem képes megfelelni a gazdaság változó igényeinek.

A kormány megoldásai közül például az új típusú intézményrendszer és az Új Tudás típusú szakrendszer kialakítását említette. A szakképzés és felnőttképzés összevonása biztosítja, hogy mindkettő elérje a maga célját - tette hozzá az OKM államtitkára.

A cigánysággal kapcsolatos kérdésekről beszélt Farkas Flórián (Fidesz), aki szerint a cigánykérdés politikai súlya nagyobb a ma érzékelhetőnél.

Tévednek, akik szerint eltúlozza a közvélemény a cigányság problémáinak dimenzióját, mert a valóság sem ezt mutatja - fogalmazott hozzáfűzve, hogy nem csupán erkölcsi okok miatt kell törődni a szegény rétegekben élő cigányokkal, ugyanis a társadalmi békét és a gazdasági felemelkedést is veszélyezteti a cigányság leszakadása.

A fideszes politikus szerint a cigánypolitikát fel kell emelni a nemzetpolitika szintjére. Elutasítunk minden olyan erődemonstrációt, amelyek a meglévő feszültségeket erősítik - jegyezte meg Farkas Flórián.

A kormány kiemelt céljának tekinti a leszakadó társadalmi rétegek felzárkózását, ezért számos intézkedést hozott az év első felében - mondta Csák Ferenc. Példaként említette a cigánytanulók iskolai sikerességének elősegítését, illetve a szegregáció csökkentését.

 

C-PRESS - Népszava Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-15
  Nyugodt hangulatban leszünk, - szépen, lassan haladunk a munkahelyi teendőkkel. Ma nincs túl nagy kedvünk a bulihoz, inkább otthon maradnánk este. Egy ínyenc vacsora kedvéért azért hajlandóak vagyunk kimozdulni. Ma a torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.július 15-től 21-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-07-14
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti általános horoszkóp 2020.július 14-től 20-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek