Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Ismét útjára indítja dalversenyét a 90.9 Jazzy Rádió!
2008-09-16 12:18
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Ismét útjára indítja dalversenyét a 90.9 Jazzy Rádió!A 2007-es verseny sikerén felbuzdulva ebben az évben is új, hazai szerzeményekkel szeretné bővíteni zenei repertoárját a magyar jazzrádió, a 90.9 Jazzy.  A minőségi nemzeti jazz hangsúlyos szerepeltetése mellett elkötelezett rádió úttörő célkitűzését.

 

 

 

A múlt esztendőben első alkalommal megrendezésre került Jazzy dalverseny kapcsán elmondhatjuk, hogy a szakma felvette a kesztyűt, és a vártnál lényegesen több  pályamű érkezett, szám szerint 89 előadótól 190 dal, ami a jazz műfajában rendkívül kiemelkedő eredmény. A dalok többsége nagyon magas színvonalú volt, amit az is bizonyít, hogy a kiírás szerinti 30-as döntős mezőnyt   43 dalra bővítették. A nyertesek pedig - a két eredetileg nem tervezettel együtt - hat kategóriában kerültek elismerésre:

A legjobb hangszerelés: Holló Aurél: Moments

Legjobb zeneszerző: Sárközy Fanni (Mizar: Újra a Parton)

Legjobb hangzás: Juhász „Jack” Attila-Lombos Márton-Bársony Bálint-Náray Erika: Sir Jones a mennybe megy

A két eredetileg nem jelölt különdíj:


Legjobb angol nyelvű felvétel: Rostás Regina: So You Think

Legjobb szólista: Sárik Péter (Juhász Ildi: Ha legközelebb látlak)

A zsűri a pályamunkák magas színvonala miatt nem egy, hanem két első díjjal jutalmazott:

A Jazzy dalverseny 2007 nyertesei:

Mizar: Újra a parton

Juhász „Jack” Attila-Lombos Márton-Bársony Bálint-Náray Erika: Sir Jones a mennybe megy

Ismét útjára indítja dalversenyét a 90.9 Jazzy Rádió! 


Szeptember 20-ig várja a Jazzy a pályaműveket – eredeti, hanghordozón még meg nem jelent hangfelvételeket – postacímére, a szakmai zsűri, valamint a közönség szavazatai alapján pedig októberben derül ki, hogy ki kapja a közel 10 millió forint értékű fődíjat. A jazz műfaján belül stílusmegkötés nélkül pályázhatnak a dalszerzők, előadók, a klasszikusoktól egészen a legmodernebb irányzatokig.

Ha a beküldött dal a Jazzy zenei arculatába illeszthető, úgy a rádió azt műsorára tűzi, a fődíj nyertese pedig 10 napot tölthet a Tom-Tom stúdióban, értékes kommunikációs csomaggal gazdálkodhat a 90.9 Jazzy és parnerei jóvoltából. A pályázatot követően egy gála keretében élőben is szeretné a rádió bemutatni a legsikeresebb előadókat, a fődíj és a különdíjak - a legjobb zeneszerző, legjobb hangszerelés, valamit a legjobb hangzású dal – nyerteseit.

Téma

Minden zene, amelyet megérintett a jazz. A jazz különböző válfajai, a klasszikusoktól a legmodernebb irányzatokig, vagyis swing, bebop, smooth-jazz, latin jazz, e-jazz, jazz-rock, egyéb fúziós műfajok, és olyan rokon műfajok, mint a soul, a blues.

 

Határidők

Jelentkezés és hanganyagleadás: 2008. augusztus 1 – szeptember 20. között Eredményhirdetés és díjátadó: 2008. október 12.

Nyeremények

- Tom -Tom Studióban 10 nap stúdióidő (www.tomtom.hu)

- 100 darab szpotmegjelenés a 90.9Jazzyben 6.000.000.Ft értékben, amely a zenekar saját albumának vagy koncertjének népszerűsítésére fordíthat.  

- Zene.hu címoldal interjú   

- A győztes zeneszám kiemelt ismétlésű játszása a 90.9 jazzy-ben

- Interjúbeszélgetés a zenekarral a Jazzy Hungarikum című műsorban Interjúbeszélgetés  a zenekarral a Jazz Kovács műsorban

Levezési feltételek

Minden olyan előadó vagy formáció nevezhet, amelyben legalább egy magyar előadó szerepel.A dalok lehetnek instrumentálisak vagy vokálisak, amennyiben vokálisak, úgy magyar nyelvű felvételt kérünk amennyiben többnyelvű, úgy szerepeljen benne a magyar nyelv is.A dalok lehetnek új szerzemények vagy átdolgozások,melyek hanghordozón korábban kereskedelmi forgalomba nem kerültek.Egy előadó vagy formáció maximum 3 dallal pályázhat. Kérjük, hogy (a dalok hosszúságánál) rádióbarát verziót készítsenek.Nevezési díj nincs!

Hanganyag leadás

A zenei hanganyagokat kizárólag audio CD formátumban a 1024 Budapest Ady Endre u. 24 címre kell eljuttatni a Magyar Jazz Rádió kft-nek. A CD-re írják rá az előadó nevét a dal (dalok) címét, szerzőjét, hangszerelőjét, az előadó (vagy képviselője) telefonszámát. A CD-hez mellékletként küldjék el a Jelentkezési lapot (zenekar nevét, elérhetőségét, tagjainak nevét és rövid bemutatkozóját).

Elbírálás

A dalversenyen egy győztest hirdetünk. A döntést a 90.9 Jazzy munkatársai, valamit László Attila jazz gitáros, zeneszerző hozzák. Különdíjjal jutalmazzuk a legjobb zeneszerzőt, legjobb hangszerelést, valamit a legjobb hangzású dalt.

Az elbírálás kritériumai

1.     Kreatív zenei ötletek, egyedi szerzői megoldások

2.     Zenei főtéma, szövegtartalom, fonetika

3.     Egyéni stíluselemek

4.     Szerkezeti-, formai egység, hangszerelés  

5.     A 90.9 jazzy profiljába illő zenei felfogás, korszerű hangzás  Improvizációk színvonala

 

További információ:

Magyar Jazz Rádió Kft.
1024 Budapest, Ady Endre u. 24.
Tel./fax: +36 1 7876992
e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
www.jazzy.hu


Médiatámogatók:

 

Ismét útjára indítja dalversenyét a 90.9 Jazzy Rádió!

 

Igazolta az is, hogy a közelmúltban több, a magyar dal népszerűsítésére hivatott kezdeményezés indult el. 

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-15
  Nyugodt hangulatban leszünk, - szépen, lassan haladunk a munkahelyi teendőkkel. Ma nincs túl nagy kedvünk a bulihoz, inkább otthon maradnánk este. Egy ínyenc vacsora kedvéért azért hajlandóak vagyunk kimozdulni. Ma a torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.július 15-től 21-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-07-14
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti általános horoszkóp 2020.július 14-től 20-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek