Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Villás Lajos: Botrányos "indián nyár"!
2008-09-16 08:03
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Villás Lajos: Botrányos "indián nyár"!Ez a történet Dakota földön játszódik. Minden más hasonlóság, csak a véletlen műve!A pártok, és vezetőik már elkezdték a "helyezkedést". Egymás után kerülnek napvilágra azok az események, amelyek a háttérben folynak. Hatalmi harc dúl az országban. A legszegényebb emberek közben arra gondolnak, hogy az eljövendő télen lesz-e, eléág fűtőanyag, vagy jut-e néhány forint az élelmiszerre! Kár, hogy ezt így, egyenesen nem illik kimondani.

 

 

„A rezervátum bárjában, egy nagyon fiatal cowboy szivarozik. Szépen
eregeti a füstkarikákat, amelyek egymás után szállnak a magasba,
fonódnak egymásba, alkotva érdekes füst ábrákat.
Egy dakota harcos, lehet vagy kétméteres, teljes indián díszben, odalép
Hozzá, és a következőket mondja:
Nagy fehér, tapasztalatlan harcos. – Ha nem hagyod abba, törzsünk
szidalmazását, és továbbra is gyáva „Csicsimeknek” nevezed fiainkat,
ha, nem hagyod azonnal abba az anyázást, ezek megskalpolnak, és
fejedet „kopjafára” tűzve, az M7 és az M1 autópálya találkozásánál
fogják közszemlére tenni…
„Ismeretlen tréfamondótól”


Dakota országban egyre bonyolultabb a helyzet. Sok kis párt alakult, és mindegyik a maga programját tartja egyedül igazinak, mindannyian a haza megváltóinak szerepében tetszelegnek. Az egyszerű „Dakoták” pedig néznek jobbra, néznek balra, és szinte szemtengely - ferdülést kapnak, mert a nyakukat olyan gyorsan forgatni sem tudják, mint ahogy azt a „szereplők” felbukkanása kívánná. Régen, amikor még nálunk is a híreket jelzőtüzekkel adták tovább, minden sokkal egyszerűbb volt. A technika azonban hozzánk is eljutott. Voltak haladó gondolkodású harcosaink, akik Afrikából behozták a tam-tam dobot, és most már nem csak a hírek szálltak, hanem a dallamok is, amit nem egyszer tánc követett. Pedig nem volt harci helyzet, és vadászni sem indultunk. Asszonyaink is követik a modern időket, beléptek egyesületekbe, pártokba, és sokan közülük vezetői beosztást is elnyerhettek. Bizonyítottak, munkájukat, kötelezettségüket jól látják el, a „Dakoták” ezért nagy tiszteletben tartják őket. Sőt, most már egyre többször hallani, hogy az asszonyainknak ott a helye a politikai paletta legmagasabb csúcsán is. Egyikük, egy kicsi pártocskának a vezetője, éppen választásra készül. Óriási ötlete támadt, a „Dakota Parlament” feloszlatását tűzte ki célul maga, és pártja elé…

Minden Demokrata Figyelem irányuljon ránk, tűzte harci zászlajára. Megbuktatjuk a legálisan működő kormányt, és újabb választások kiírását kezdeményezzük-mondta….

Csodaszép Bika, aki szintén a kiscsoportos indiánok vezetője szeretett volna lenni, beszállt a ringbe. Választás elé akarta állítani azt a kevés indiánt, aki még hitt abban, hogy egy országos megmérettetés esetén, lesznek annyian, hogy abba a nagy sátorba, amit Parlamentnek neveznek, majd bejutnak, és akár a mindent eldöntő politikai paletta mérlegnyelvévé válhatnak.

Csodaszép Bika, nem akart csak a véletlenben bízni. Állítólag, nem ellenőrzött adatok szerint, a legújabb technikai vívmányokat is igénybe szerette volna venni ahhoz, hogy az „Asszonyfőnökről” mindent megtudjon.

Csuda dolog ez a technika!

Amit az indiánok egymás közt, valami drótokon, vagy anélkül beszélnek egymással, mások meghallgathatják, sőt vannak olyanok is, akik valami apró korongra rögzítik az elhangzottakat… - hát ebből lett a baj!

Valaki, ma még nem tudni, hogy ki, a beszélgetések egy részét, az „Asszonyfőnök” tudomására hozta. Lett is botrány a dologból. A „Dakota Televízió” kiemelt hírként kezelte az ügyet, minden wigwamban csak erről beszéltek. Volt, aki tagadott, volt aki elismerte, hogy az Ő hangját lehet hallani a varázs lemezen, de ez már a lényegen nem változtatott.

Csodaszép Bika lebukott.

Voltak hívei, nem sokan, de mindannyian fiatalok, életerősek, kalandra és vagyonra, no meg hírnévre vágyók. Most Ők is talonba kerültek, ahogy nálunk a kártyások mondják.

Csodaszép Bika is nevet változtatni kényszerült. Ma már csak „Erőtlen Bika, vagy ahogy az öregek mondják, Szarva vesztett - Bölényként” emlegetik…

Társai, akik hittek benne, most egyenként vallanak hűségesküt az „Asszonyfőnöknek”. Mert a hivatal, az hivatal, a pénz az pénz, és inkább állnak meghajlott derékkal, mint kikötve a totemfánál, a testvérek nyilaira, dárdáira várva…


Vannak elképzelések, mendemondák arról, hogy kik irányították, vagy csalták kelepcébe Csodaszép Bikát. Ilyenkor, amikor a füst felszáll, a híreket megtudják, és azok közkinccsé válnak, az összeesküvés résztvevői hallgatnak… Most már soha nem fogjuk megtudni, hogy ez a maroknyi indián, vagy főnökük egyedül, vagy mások segítségével tette azt, amit tett. A lényeg, hogy a főnöki címért már nem állhat ki a törzs elé… Visszavonul, vagy másik irányvonalhoz csatlakozik? Az még a jövő titka. Egy azonban biztos.

Dakota földön, aki egyszer politikai pályára került, onnan már soha-soha nem távozik. Dolgozni, már nem fog… „Munkakönyvre” amíg él, nem lesz szüksége…


A Dakoták derék népe, figyeli a hatalmi harcot, amit a modern ember, választási hadjáratnak nevez. A legnagyobb sátorban, a Parlamentben meg folynak tovább a hatalmi csatározások szövetségekről, adókról, törzsfőnöki „pozíciókról”!


A vadászok, a harcosok, a halászok, a dolgozó Dakoták, nézik a holdat, hallgatják a meteorológus „varázslókat”, jövendő mondókat, és félnek a téltől, mert a távfűtés, a gáz, ára az egekbe emelkedett. A „Nagymedvétől függ, hogy a télen étkeznek, vagy melegednek… Mert egyesek, már vele is kikezdtek, és csak rajta múlik, hogy mikor zárja el azokat a bizonyos csapokat! És akkor a betegekről még csak szót sem ejtettünk!


Már megint egyedül szívtam el a békepipát, füstjét a négy égtáj felé fújtam. Béke veletek.

Uff! Én beszéltem!


Dakota rezervátum 2008. szeptember 14.
 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek