Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Fodor cáfolja Gyurcsányt - mégis szó volt a szakértői kormányról
2008-09-13 09:04
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Fodor cáfolja Gyurcsányt mégis szó volt a szakértői kormányról Az SZDSZ leszögezte álláspontját a kialakult helyzetről, elmondta a véleményét a miniszterelnök javaslatáról, valamint a szakértői kormány koncepciójáról is – közölte Fodor Gábor liberális pártelnök a csütörtöki budapesti MSZP–SZDSZ-tárgyalást követő sajtótájékoztatón. Gyurcsány Ferenc a tárgyalásról korábban úgy nyilatkozott, hogy nem volt téma a szakértői kormány ügye

 

 

A Fidesz szerint a kialakult politikai válságra az előre hozott választások jelenthetik a megoldást.

 

A kormányfő javaslatának látjuk az erényeit is, de az elsősorban az állami szerepvállalás túlterjeszkedésével való „szembe nem nézés” miatt nem elfogadható az SZDSZ számára – mondta Fodor, aki a liberális delegáció élén a Gyurcsány Ferenc vezette szocialista küldöttséggel egyeztetett.

Fodor kitért arra, hogy ezúttal nem a hogyanra, hanem a mire keresték a választ, vagyis arra, egy politikai megoldás milyen tartalommal szülessen meg. A liberális pártelnök felsorolta a konkrét szakpolitikai kérdéseket, amelyekről beszélgettek, és hozzátette: folytatják az egyeztetést.

A fontos kérdések között elsőként a gazdaságpolitikát említette, mert - mint mondta - az ország számára az állam túlterjeszkedése a fő probléma, és bármilyen politikai megoldás mellett teszik le a voksukat, erre választ kell találni. Kiemelte a nyugdíj ügyét, a foglalkoztatáspolitika és a szociálpolitika kérdését is. Utóbbiról azt mondta, hogy az SZDSZ határozott véleménye szerint a rászorultsági elvet kell érvényesíteni. A megbeszélésen érintették még a Tiszta közélet, a demokratikus normák és az oktatáspolitika témakörét is.

Fodor közölte: a következő alkalommal a tartalmi kérdésekről beszélnek majd, amiatt, hogy világossá váljon, van-e közös pont arra vonatkozóan, milyen tartalommal kellene másfajta politikai megoldást találni.

Gyurcsány: Csak szakpolitikáról beszéltünk

A jövő héten szakpolitikai kérdések megvitatásával folytatódik az MSZP és az SZDSZ közötti egyeztetés – jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke a csütörtöki budapesti megbeszélés után újságíróknak.

A két delegáció közös javaslata volt a szakpolitikai kérdések megvitatása – közölte a kormányfő, aki elmondta azt is, hogy az SZDSZ nem vetette fel a szakértői kormány kérdését. Gyurcsány Ferenc azt mondta, ha sikerül megegyezni a tartalmi ügyekről, utána tárgyalnak az együttműködés konkrét formájáról.

„Ha a világ minden dolgában meg tudunk állapodni, akkor nagyon szoros lehet az együttműködés” – fogalmazott, megjegyezve, ha csak kevesebb ügyben tudna megállapodni a két párt, akkor csak azokra a területekre vonatkozik majd az együttműködés. Az MSZP vezetője hangsúlyozta: azért hívták meg az SZDSZ-t tárgyalni, hogy a szocialisták elmondják, Magyarországnak egyszerre van szüksége adócsökkentésre, a szociális biztonság megőrzésére és az állam működőképességének biztosítására.

A miniszterelnök úgy értékelt, hogy „nyugodt, tárgyszerű és elemző mederben” folyt az egyeztetés. Gyurcsány elmondta, hogy meghívóként az ő bevezetőjével kezdődött a konzultáció, és Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke is megnevezte az általa fontosnak tartott szakpolitikai területeket, így végül közös javaslat volt, hogy szakpolitikai kérdésekben folytassák a konzultációt. Az MTI kérdésére válaszolva a kormányfő közölte: az eddig ismertetett álláspontokat egyik fél sem vetette fel.

Fidesz: nem a zárt ajtók mögötti tárgyalások jelentik a megoldást 

Az MSZP és az SZDSZ elnökeiről úgy tűnt, maguk sem tudják, hogy miről beszéltek: komoly ellentmondásokba kerültek egymással és saját korábbi nyilatkozataikkal - áll Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivőjének a közleményében. Az MSZP és az SZDSZ egyezkedése nem Magyarországról, nem a jövőről és nem a válságból kivezető útról, hanem kizárólag a hatalomról szól - teszi hozzá. Márpedig a hatalomhoz való görcsös ragaszkodásnak az emberek isszák meg a levét. A csütörtöki nap történései egyértelműen mutatják, hogy a válságra nem a keszekusza, zárt ajtók mögötti egyezkedések jelentik a megoldást, hanem az, ha az emberek végre visszakapják a jövőről szóló döntés lehetőségét egy előre hozott választáson - zárul a nyilatkozat. 

 

C-PRESS - MNO

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek