Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Óvodás korban kiemelik a hátrányos helyzetű tehetségeket
2008-09-13 09:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Óvodás korban kiemelik a hátrányos helyzetű tehetségeketA hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek esélyeinek növelését és iskolai integrációját segíti az 5H néven a leginkább érintett fővárosi kerületekben induló tehetséggondozó projekt, amelyet csütörtökön sajtótájékoztatón mutattak be a kezdeményezők a fővárosban.

 

 

 

A hátrányos helyzetű illetve a halmozottan hátrányos helyzetű óvodáskorú gyerekek tehetséggondozását segíti egy újonnan alakult szakmai formáció. (A projekt elnevezése ebből az öt hából jön.) A program célja, hogy az Erzsébetvárosban, Józsefvárosban és Ferencvárosban élő tehetséges "5H-s" gyerekeket már óvodáskorban tehetséggondozó foglalkozásokba vonják be, majd a kiválasztottak iskolaválasztását és iskolai tehetséggondozásukat is biztosítsák.   

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet, a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, valamint az Aranyelme Tehetséggondozó Egyesület által kezdeményezett program során tehát már az iskolakezdés előtt, hatéves korban segítséget nyújtanak a legnehezebb körülmények között élő tehetséges gyermekeknek.

Hámori Veronika, a Fazekas gimnázium igazgatója azt mondta, hogy a gyerekek közül azokat szeretnék kiválasztani, iskolába integrálni, akikben úgy látják, "mocorog valami", azaz tehetséggyanúsak, ám ez nem tárgyi tudásukra vonatkozik, hanem nyílt szellemű, kreatív gondolkodásukra. A programnak a szülőket is meg akarják nyerni, hiszen az "elitképző" intézményektől sokan eleve visszariadnak, s nem viszik oda gyerekeket.

A programban részt vevő gyerekek kiválasztását a kerületek óvodáival együttműködve az Aranyelme egyesület pszichológusai végzik 2008 októberétől. A tehetség ígéretét hordozó nagyóvodások 2009 januárjától fejlesztő-felzárkóztató programban vesznek részt, amelyet a Fazekas Gimnázium pedagógusai vezetnek.

Szűcs Imre az Aranyelme elnöke elmondta: munkatársaik önkéntes alapon vesznek részt a tehetségek kiválasztásában, külön díjazás nélkül. Az infrastrukturális hátteret a pedagógiai intézet biztosítja. A három kerületben 37 óvoda van, úgy számolnak, hogy első évben 8-10 intézmény kapcsolódhat be a projektbe. Arra számítanak, hogy első évben mintegy 20 gyerek kerül be az iskolaelőkészítő programba, és egy részük 2009-től már a Fazekasban kezdheti meg tanulmányait. A kezdeményezők tervei szerint a projektet más budapesti kerületekre is kiterjesztik majd.

 

C-PRESS - hvg.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk