Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kolompár Orbán kezdeményezése agressziót sugall
2008-09-11 07:01
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kolompár Orbán kezdeményezése agressziót sugallGyanúsítottként hallgatták ki a napokban a roma önvédelmi mozgalmat kezdeményező és a cigányellenes megnyilvánulások elleni demonstrációt hirdető Kolompár Orbánt. Az OCÖ-elnök kezdeményezése alkalmas a feszültségkeltésre, ráadásul agressziót sugall – állítják többen.

 

 

 

"Nem használhatja fel önös politikai ambíciói érdekében a cigányságot Kolompár Orbán" – mondta lapunknak Csík Tamás, a Roma Integrációs Szövetség elnöke az Országos Cigány Önkormányzat vezetőjének minap bejelentett kezdeményezéséről. A Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által kezdeményezett Magyar Demokratikus Charta megmozdulásával egy napon, azaz szeptember 20-án tartandó, a cigányellenes megnyilvánulások ellen tiltakozó demonstrációt jelentett be az ÖCO vezetője, Kolompár Orbán. A cigányság, ha kell, megvédi saját magát – mondta.

Csík Tamás szerint az OCÖ-elnök látszatpolitizálást folytat, amellyel csak újabb feszültségeket gerjeszt.
Mint mondta, nem erre, hanem a romák érdekeinek képviseletére kapott mandátumot, ezért inkább a kormánnyal szemben kellene kiállnia, ugyanis a Gyurcsány-kabinet szinte semmit sem tett a legnagyobb hazai kisebbség helyzetének javításáért. "Elérhető oktatást, munkahelyet, a mélyszegénység felszámolását követeli a roma társadalom, nem pedig a látványos, ám felesleges akciókat" – mondta Csík Tamás.


"Azzal, hogy önvédelmi mozgalmat hirdet, az OCÖ elnöke mesterségesen felerősíti a társadalomban meglévő feszültségeket, ráadásul agressziót sugall" – mondta lapunknak M. Bíró Liza kulturális antropológus. Hozzátette: az olaszliszkai és a hozzá hasonló tragédiák után egy ilyen megnyilvánulás a többségi társadalomban is növeli a fenyegetettség érzetét. Kolompár Orbán azon kijelentéséről, hogy a romák nem várják meg lehajtott fejjel, hogy vagonokba tereljék és koncentrációs táborokba hurcolják őket, a szakértő azt mondta: ez már a józan ész határain is túlmegy. "A társadalomban biztosan nincs ilyen szándék, ez is feszültségkeltés csupán." M. Bíró Liza szerint egy érdekvédőnek sokkal inkább a vélemények egymáshoz közelítésével kellene javítania az állapotokon, nem pedig ennek ellenkezőjén kell munkálkodnia.

Az OCÖ-elnök hitelességét nyilvánvalóan az a hír sem javította, hogy gyanúsítottként hallgatta ki a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Nyomozó Hivatala jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt. A Magyar Nemzet értesülését Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyészhelyettes megerősítette lapunknak. Kolompárt, feleségét és rokonát is kihallgatták az Országos Foglalkoztatási Alap feljelentése nyomán, amely szerint a Kolompár vezette, kiskunmajsai Roma Kisebbségi Érdek-képviseleti Szervezet nem tudott elszámolni 13 millió forintnyi, munkahelyteremtésre felvett állami támogatással. Úgy tudjuk, a nyomozás várhatóan egy hónapon belül lezárul. Kolompár Orbán közleményben utasította vissza a szerinte valótlan vádakat, ám ennek kapcsán nem említette, hogy jogi lépéseket is tesz az ügyben. Az OCÖ-elnök lapunknak azt mondta, hogy ennek lehetőségét a szervezet jogászai még vizsgálják.

Kérdésünkre, hogy a kormány elégtelen cigánypolitikájával szemben miért nem emelik fel a hangjukat, azt mondta: amikor szükséges, leteszik javaslataikat a kabinet asztalára.

 

C-PRESS - Magyar Hírlap

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek