Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kolompár Orbán kezdeményezése agressziót sugall
2008-09-11 07:01
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kolompár Orbán kezdeményezése agressziót sugallGyanúsítottként hallgatták ki a napokban a roma önvédelmi mozgalmat kezdeményező és a cigányellenes megnyilvánulások elleni demonstrációt hirdető Kolompár Orbánt. Az OCÖ-elnök kezdeményezése alkalmas a feszültségkeltésre, ráadásul agressziót sugall – állítják többen.

 

 

 

"Nem használhatja fel önös politikai ambíciói érdekében a cigányságot Kolompár Orbán" – mondta lapunknak Csík Tamás, a Roma Integrációs Szövetség elnöke az Országos Cigány Önkormányzat vezetőjének minap bejelentett kezdeményezéséről. A Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által kezdeményezett Magyar Demokratikus Charta megmozdulásával egy napon, azaz szeptember 20-án tartandó, a cigányellenes megnyilvánulások ellen tiltakozó demonstrációt jelentett be az ÖCO vezetője, Kolompár Orbán. A cigányság, ha kell, megvédi saját magát – mondta.

Csík Tamás szerint az OCÖ-elnök látszatpolitizálást folytat, amellyel csak újabb feszültségeket gerjeszt.
Mint mondta, nem erre, hanem a romák érdekeinek képviseletére kapott mandátumot, ezért inkább a kormánnyal szemben kellene kiállnia, ugyanis a Gyurcsány-kabinet szinte semmit sem tett a legnagyobb hazai kisebbség helyzetének javításáért. "Elérhető oktatást, munkahelyet, a mélyszegénység felszámolását követeli a roma társadalom, nem pedig a látványos, ám felesleges akciókat" – mondta Csík Tamás.


"Azzal, hogy önvédelmi mozgalmat hirdet, az OCÖ elnöke mesterségesen felerősíti a társadalomban meglévő feszültségeket, ráadásul agressziót sugall" – mondta lapunknak M. Bíró Liza kulturális antropológus. Hozzátette: az olaszliszkai és a hozzá hasonló tragédiák után egy ilyen megnyilvánulás a többségi társadalomban is növeli a fenyegetettség érzetét. Kolompár Orbán azon kijelentéséről, hogy a romák nem várják meg lehajtott fejjel, hogy vagonokba tereljék és koncentrációs táborokba hurcolják őket, a szakértő azt mondta: ez már a józan ész határain is túlmegy. "A társadalomban biztosan nincs ilyen szándék, ez is feszültségkeltés csupán." M. Bíró Liza szerint egy érdekvédőnek sokkal inkább a vélemények egymáshoz közelítésével kellene javítania az állapotokon, nem pedig ennek ellenkezőjén kell munkálkodnia.

Az OCÖ-elnök hitelességét nyilvánvalóan az a hír sem javította, hogy gyanúsítottként hallgatta ki a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Nyomozó Hivatala jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt. A Magyar Nemzet értesülését Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyészhelyettes megerősítette lapunknak. Kolompárt, feleségét és rokonát is kihallgatták az Országos Foglalkoztatási Alap feljelentése nyomán, amely szerint a Kolompár vezette, kiskunmajsai Roma Kisebbségi Érdek-képviseleti Szervezet nem tudott elszámolni 13 millió forintnyi, munkahelyteremtésre felvett állami támogatással. Úgy tudjuk, a nyomozás várhatóan egy hónapon belül lezárul. Kolompár Orbán közleményben utasította vissza a szerinte valótlan vádakat, ám ennek kapcsán nem említette, hogy jogi lépéseket is tesz az ügyben. Az OCÖ-elnök lapunknak azt mondta, hogy ennek lehetőségét a szervezet jogászai még vizsgálják.

Kérdésünkre, hogy a kormány elégtelen cigánypolitikájával szemben miért nem emelik fel a hangjukat, azt mondta: amikor szükséges, leteszik javaslataikat a kabinet asztalára.

 

C-PRESS - Magyar Hírlap

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.december 14-től 20-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-12-14
  Ma a családi kapcsolatok, rokonlátogatás napja van. Könnyen ráhangolódunk a meghitt beszélgetésekre, közös programokra, de egy kellemes ebéd is alkalom a családi együttlétre. Adjuk meg a módját a gyerekekkel való foglalkozásnak is! Ma nagy lépést tehetünk a mellápolásban. Ha megereszkedtek a melleink, akkor először próbáljuk ki a természetes módszereket, hiszen a műtét túl radikális megoldás. Használjunk mellfeszesítő krémet, vagy zselét, melyet jól masszírozzunk be a bőrbe.
 • Luca nap A boszorkányok napjának mitológiai háttere
  December 13. napjához számos népi szokás, babona kötődik. Kevesen tudják, hogy ezeknek nagyon mély mitológiai háttere van. Grace lerántja a leplet a titkokról.
  image
 • Péntek 13. - babonanap varázstippekkel
  Összeszedtük azokat a népi és mágikus varázstippeket, melyektől garantáltan szerencsés lesz ez a nap minden HarmoNet olovasó számára! Varázsolj pénzt, szerelmet, vagy jósolj ma jövendőt! A hatás erősebb lesz, mint bármikor!
  image
 • Heti szexhoroszkóp 2019.december 13-tól 19-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek