Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Gyurcsány-mentő pánikkeltés
2008-09-11 06:54
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Gyurcsány-mentő pánikkeltésA Kolompár-tüntetés káros a cigányságnak. Ahogyan a kormányfogantatású Magyar Demokratikus Charta is csak egy jól körülhatárolható politikai csoportosulást hoz lázba, úgy a chartatüntetés napjára szervezett „antirasszista” cigánydemonstráció pánikkeltő kitalálói is csak egy szegmensét képviselik az etnikum nevében politizálóknak.

 

 

 


Valóságos újabb vészkorszakot vízionált Kolompár Orbán, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) és az Országos Cigány Önkormányzat baloldali elnöke a hét elején, beharangozva azt a nagyszabásúnak szánt cigány demonstrációt, amelyet „véletlenül” a mély pozícióválságából kiutat kereső kormányfő által kezdeményezett Magyar Demokratikus Charta tüntetésének napjára időzített. Kolompár szerint reális veszély, hogy koncentrációs táborba vinnék a hazai legnépesebb kisebbséget.
 
– Gyurcsány Ferenc, hatalmának átmentési kísérlete részeként felhasználja a cigányság egyes vezetőit – állapította meg Varga József, a Fidesz országgyűlési képviselője, roma politikus. Mint mondta: nem volna meglepve, hogy ha a beharangozással ellentétben egyesítenék a két, egy napra eső demonstrációt. A jelenlegi miniszterelonöknek egyetlen kártyája maradt Varga József szerint: az etnikumok közötti gyűlöletszítás. „Nem értem az OCÖ vezetőit: ha ilyen szoros viszonyban vannak a kormányfővel, miért nem kérik számon rajta, hogy országlása alatt felére esett vissza a roma ösztöndíjakra és a telepfelszámolásra szánt pénz?” – vetette föl.
 
Gyurcsány-mentő pánikkeltés 
 
– Ezt a kampányakciót a fél lábbal a sírban lévő kormány mellett nem a magyarországi cigányság hiteles vezetői kezdeményezték, hanem az OCÖ elnöke, aki az MCF Roma Összefogás kampánypártjának pártelnöke is – szögezte le Csík Tamás, a C-Press Hírügynökség igazgatója. „Lehet, hogy hat kisegítővel nekem sem jutna egyéb az eszembe, mint hogy leképezzem a gyurcsányi látszatpolitikát, illetve még szorosabban kössem a romákat ahhoz a bukófélben lévő kormányhoz, amely hat éve becsapja ezt a réteget” – jegyezte meg Csík. Szerinte Kolompár Orbánnak akkor kellene az utcára mennie, ha azt jelenthetné be: elérte, hogy minden cigány európai színvonalú lakhatási foglalkoztatási körülmények között él. A roma hírügynökség vezetője azt is észrevételezte: mivel az OCÖ-elnök úgy is önálló roma gárdát akart összehozni, bizonyára szeptember 20-át toborzásra kívánja felhasználni.
 
Pusoma Jenő, a Lungo Drom Heves megyei elnöke arra hívta fel a köz figyelmét: Kolompár civilszervezete az MSZP nem hivatalos társszervezete. Elítélte a Lungo Drom-os vezető, hogy Kolompár politikai pánikkeltést is folytat, arról vizionálva, közel a cigányok vagonírozása. Szerinte ezzel aprópénzre váltja a roma holokauszt áldozatainak emlékét. A jobboldali roma politikusnak meggyőződése, hogy a hivatkozásul előrángatott szélsőséges cigányellenes mozzanatokat a hatalom holdudvarában lévő túlbuzgó erők szervezik a jobboldal lejáratására. Hozzátette: a cigány közösség maga is elítéli a soraiban lévő lumpen elemeket. Mindezek miatt – tette egyértelművé Pusoma – a Lungo Dromnak esze ágában sincs vonulgatni Kolompár Orbánnal és csatlósaival.
 
Joó István
(Magyar Nemzet, 2008. szeptember 10., 4.oldal)
 
C-PRESS
 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek