Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A társadalmi békéért vonulnak a romák
2008-09-10 08:05
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A társadalmi békéért vonulnak a romák A cigányság történelmének legnagyobb szabású demonstrációjára készül a Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma és választási szövetségesei szeptember 20-án. Céljuk, hogy a Magyar Gárda és a szélsőjobboldali cigányellenes megnyilvánulások ellen tiltakozzanak.

 

 

 

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című reggeli műsorában azt mondta, hogy a társadalmi béke megőrzése miatt fontos a szeptember huszadikára tervezett demonstráció. Hangsúlyozta, hogy semmilyen formában nem céljuk az indulatok felkorbácsolása, a békemenet az ország társadalmi békéjének helyreállításáért vonul majd. A romavezető több száz, de akár ezer-kétezer emberre is számít, attól függően, hogy hogyan tudnak mozgósítani, ls hogy tudják elérni elérni a vidéken élő egyszerű roma embereket. Azért is fontos ez a rendezvény - mondja Kolompár -, mert a roma társadalom történelme során soha nem mozdult meg önmagáért. Most eljött az idő, hogy a cigányság felemelje a hangját és nemet mondjon az erőszakra.

- Mit vállal magára a cigányság, hogy ne legyenek konfliktusok?


Kolompár Orbán:
- A cigányság magára vállalná azt, hogy dolgozzon, hogy munkát kapjon, tartós megélhetést tudjon biztosítani önmagának, a családjának. A cigányság magára vállalja azt, hogy eddig a provokációkra nem válaszolt. A cigányság egy nyugodt, békés országban szeretne élni, de ezt úgy néz ki, ma már a rendelkezésre álló demokratikus keretek között nem lehet megtenni. Ezért meg kell tudjuk tenni mindazt, hogy a cigányság a felelős politikai elit felé üzenetet fogalmaz meg, és ezek az üzenetek bízom benne, eljutnak a megfelelő helyre és megteszik azokat a lépéseket, amelyek a szélsőséges csoportok visszaszorítását kell, hogy eredményezzék.

 

A társadalmi békéért vonulnak a romák

"Hej cigányok, gyertek hát velem..."


- A cigányság vállalná a munkát - ezt mondta az imént. De mit tesznek azért, hogy dolgozzanak, dolgozhassanak, találjanak munkát?

Kolompár Orbán:

- A cigányság zöme ma is dolgozik. Igaz, nem a fehérgazdaságban, hanem a feketegazdaságban. A cigányság ma is építi az ország küzműveit, építik az autópályákat, vizet, villanyt és mindent, ami ebben az országban földmunkával összeköthető. Ezt a feketemunkát kellene kifehéríteni, a romákat a szükséges szakképzés irányába elvinni. Elindítani azokat a szakképzéseket, amelyekkel a cigányság nem csak a munkafázisok legalsóbb szintjét, hanem a szakterületeket is meg tudja célozni, és ezzel nagyobb jövedelemhez jut és tartósabban tudja biztosítani saját és a családjának a megélhetését. El kell, hogy induljon mindamellett, hogy demonstrálunk, tiltakozunk, egy egészséges párbeszéd a politikai elit, illetve a cigányság vezetői között. Ez év végéig át kell - és át is fogják - alakítani, ha jól tudom a szociális ellátórendszert, ami az igazságosságra épül, illetve kidolgozzák azt a munkaprogramot, amely tényleg munkát biztosít az elesetteknek, a 16 éve tartós munkanélküli státusban lévőknek. Ez nyilván nemcsak a hazai cigányságot, hanem a társadalom bizonyos egyharmadát érinti, de azon belül is roma társadalom nagyon számban van sajnos jelen.

- A Lungo Drommal tárgyalnak, hogy csatlakozik-e a szeptember 20-i megmozdulásukhoz?

Kolompár Orbán
:
- A Lungo Drom megkapja a felhívást, a meghívót, de szervezetei közül több már tegnap csatlakozott a demonstrációhoz. Ez most az össz-cigányság ügye, amiért mindenki, minden józanul és tenni akaró roma ember ki kell, hogy álljon. Bízom benne, hogy Farkas Flórián, ahogy a választási kampányban mondta, a roma ügyet a pártérdekek fölé tudja helyezni és ott lesz ezen a rendezvényen és demonstrálja, hogy a roma ügy mindennél fontosabb.

 

C-PRESS - MR1-Kossuth

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek