Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Bayer Zsolt: Az iszonyat térképe
2008-09-09 08:37
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Az iszonyat térképe Olaszliszka, Galgagyörk, Zámoly, Pátka… És most egy újabb magyar település neve került fel félelmeink, iszonyatunk, megalázottságunk, kétségbeesésünk, tehetetlenségünk, bánatunk, elhagyatottságunk és egyre növekvő haragunk térképére. A Fejér megyei Mezőfalva neve.

 

 

 

Baleset történt Mezőfalván. Balesetek szoktak történni. Naponta. Mezőfalván is történt egy. A baleset szereplői cigányok és nem cigányok. Nem tudom, ki volt a hibás – majd egyszer kiderül, ha kiderül. Amit tudunk: egy fiatalkorú cigány gyerek bukósisak és jogosítvány nélkül, a szemtanúk állítása szerint legalább 80 kilométeres óránkénti sebességgel belerohant egy autóba. A cigány gyerek – ahogy a helyiek mondják – gyakorta száguldozott imigyen a faluban. Csak most egy cigány lány is ült mögötte. És a cigány lány meghalt.

A baleset után az autóból kiszálló magyar sofőrt tíz-húsz fős cigány horda támadta meg. Összeverték őt, a lányát, a segítségére siető feleségét és a fiát. A magyar család nagy valószínűséggel azért maradt életben egyáltalán, mert az időközben kiérkező rendőr, a helyzetet látva, a levegőbe lőtt, mire a horda szétrebbent. Szétrebbent a horda, de a magyar sofőr és családja nem alhat nyugodtan. (Amúgy sem szokott az ember nyugodtan aludni, ha halálos baleset résztvevője, akár vétlen, akár vétkes.) De a magyar sofőr azért sem alhat nyugodtan, mert veszélyben az élete. Most még kommandósok vigyáznak rá, de egyszer el fognak menni. És akkor a horda újra összeáll majd, hogy bosszút álljon. Hogy vérét vegye… Akár vétkes, akár vétlen. A hordának mindegy. A horda már Olaszliszkán is ezt üvöltötte: "Öld meg a magyart!"

Olaszliszka után ezt írtam: "Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigány gyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba. Ha időközben körbeállják autónkat a cigányok, még inkább tapossunk bele a gázba. Akit még elütünk, annak pechje van. A lehető legnagyobb sebességgel továbbhajtva, autónkból hívjunk mentőt, és a legközelebbi rendőrőrsön álljunk csak meg, ahol adjuk fel magunkat. (Sajnos, tudom én, ez a helyzet nem fordulhat elő. Ha az ember elüt valakit, különösen, ha az illető gyerek, muszáj megállnia. Tehát meg fogunk állni ezután is. Valamit mégis tenni kell. Jó, ha indulás előtt beszerzünk egy lőfegyvert. Ha elütünk egy gyereket, álljunk meg. S ha gyülekezni kezdenek körülöttünk az állatok, használjuk nyugodtan fegyverünket…)"

Ezt írtam, és akkor ebből csak az első két mondatot idézték a sajtóban. És hónapokig arról cikkeztek, hogy náci vagyok és rasszista. De ez mindegy, ez legfeljebb nekem probléma. Most mégis megkérdezem, újra: ha ma vagy holnap ön, kedves olvasó, elüt egy cigányt, és azt látja, hogy sok-sok cigány rohan az autója felé, meg mer majd állni? Ki mer majd szállni, hogy az emberiesség és az örök isteni törvény parancsa szerint segítséget nyújtson? Nem, sem ön, sem én nem merünk majd megállni és engedelmeskedni a belénk nevelt, a magától értetődő örök parancsnak. Mert az önfenntartás ösztöne mindennél erősebb – majdnem… Hát ezért nem. És ez a tragédia. Az a tragédia, hogy a lincselő, és lincselni a jelek szerint egyre inkább kész, cigányokból hiányzik az örök isteni és emberi parancs.
Ez pedig lehetetlenné teszi az együttélést.

Ezért írtam nagyjából egy hónapja, hogy valami borzalom készülődik. És nem tudok eltekinteni ettől a megállapításomtól. S akkor most, Mezőfalva után, a liberális jogvédők kedvéért rögzítem a tényt: nem minden cigány lincselő, együttélésre alkalmatlan állat. De a lincselő, együttélésre alkalmatlan állatok itt élnek közöttünk, és teszik, amit tesznek. És ha a liberális jogvédők és a cigány polgárjogi aktivisták meg akarják őrizni hitelességüket és emberi arcukat, akkor most feladatuk van. Most oda kell menniük Mezőfalvára. Most van ideje, hogy Mohácsi Viktória hazaszedelőzködjön Brüsszelből, maga köré gyűjtsön egy tucat kivarrt, kigyúrt, kopasz cigány legényt, és odaálljon a mezőfalvai magyar kamionsofőr háza elé. És kijelentse, hogy ezt az embert bármi áron megvédi a lincselőktől. És ott kell állnia mellette Kolompár Orbánnak, Száva Vincének, Horváth Aladárnak és a Bächer Ivánnak. S ha ráér, hát az Andrassew Iván is odamehet. Meg az egész Demokratikus Charta.

S ha nem teszik meg, ha nem mennek oda, akkor egy szavuk sem lehet, ha majd a gárda áll a magyar család kapujában. Ugyanis ők mindig azt hangoztatják – amúgy helyesen –, hogy ebben az országban senkinek sem szabad félnie, aki ártatlan.

És egy magyar család most nem fél – de retteg. Hát ezért. Mutassátok meg, hogy emberek vagytok, nem pedig megélhetési jogvédők. Vagy fogjátok be a szátokat.

 

C-PRESS - Magyar hírlap

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek