Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Villás Lajos: Szégyent hoztál rám!
2008-09-09 08:35
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Villás Lajos: Szégyent hoztál rám!Az elmúlt időszakban ismét sok olyan esemény történt, amely a közvéleményben jogos felháborodást keltett. Második Olaszliszka, írják a lapok.Vajon kik ezek az emberek? Romák, akik nem akarnak beilleszkedni a közösség életébe. Róluk, nekik írtam... Még nincs késő, van lehetőség a magatartás megváltoztatására. Érdemes!

 

 

Roma Testvéreim!


Lehet, hogy most sokan elfordultok Tőlem, és mint egy renegát árulót fogtok kiközösíteni, a több százezer főt számláló családunkból. Hosszú-hosszú évek óta azon dolgozom, hogy a jogsértettek mellett kiállok, hangosan felemelem szavam az emberi jogokat megsértőkkel szemben.

 

A jogsértett, megalázott ember lehet fehér, lehet fekete, vagy sárga. Ez ugyan így igaz arra is, hogy aki mást megaláz, másnak jogait sérti, - bármely embertípushoz tartozik is, az én szememben nem más, mint egy megvetni való „gazember”.
Cigánybűnözésről cikkezik a magyar sajtó, ilyen jellegű kérdéssel zaklatja az egyszerű állampolgárt a kérdező-biztos, és ezzel máris olyan „ruhát” kaptunk, amelyet, magunkról egykönnyen levetni, lerázni nem lehet.

 

Mi, akik a magyar társadalom tisztességes, és többé-kevésbé hasznos tagjai vagyunk, el kell szenvednünk a köztörvényes bűnözők miatt, a lenézés, a megaláztatás, és a megkülönböztetés minden formáját.

 

Olaszliszka volt talán az, amikor a többségi társadalommal együtt mi is mélyen felháborodtunk, és ennek hangot is adtunk. Egy magáról megfeledkezett csoport brutálisan agyonverte Szöghi Lajos tanár urat, aki egy közlekedési baleset okozója, vagy részese volt. Ennek megítélése mindig a hatóságokra tartozik! Szöghi Lajost, gyermekei szeme láttára  …..
Akiben egy csepp emberi érzés van, azt, ez az eset nem hagyta hidegen, és nagyon természetes módon, a megtörtént cselekményt mélyen elítélte.

 

Aki arra számított, hogy Ti, Testvéreim, tanultatok az esetből, az alaposan tévedett…
Okkal, ok nélkül egyesek, vagy kisebb csoportok a tetteikkel annyi olajat öntöttek a parázsra, hogy most már a lángok az egeket nyaldossák.! Nincs füst, láng viszont van, mely hol itt, hol ott lángol fel az ország más-más részein.

 

Nálam, betelt a pohár!

 

Drávapiski polgármesterét, aki nagyon szigorúan, nagyon határozottan kiállt a legszegényebb szavazói mellett, az uzsorások életveszélyesen megfenyegették. A legkeményebb „maffia”-  módszerekkel előbb a „verbalitás”, majd a személye elleni támadás, és legutóbb, a kutyáját verték agyon, csak úgy az utolsó figyelmeztetés jeléül… Az olasz maffia, roma változata? Kell ezt nekünk tűrnünk? És Ti, akiket megzsaroltak? Miért tűritek?


Most, kérjétek az igazságszolgáltatást, hogy lépjenek fel a törvény teljes szigorával, védjenek meg benneteket, és Mali Zoltán polgármestert!

 

Ebben, ahol tudok, segítek! Segítenek mindazok, akik az emberi jogakat védik, és törvény- tisztelő polgárai ennek az országnak!

 

Haragszom, és dühös vagyok!

 

Ismét, egy embertelen támadás Mezőfalván. Az Isten tudja csak, hogy hol foglal helyet ebben a sorban.
Megint, egy mindennaposnak tűnő közlekedési baleset történt. Egy autó, balra kanyarodása közben, összeütközött, a vele szemben egyenes irányba haladó motorkerékpárral. A motorkerékpáron utazó személyek megsérültek, az utas, egy fiatal leány, később a kórházban életét vesztette.

 

A híradások szerint, a motorkerékpár vezetőjének, és utasának rokonsága, és azok barátai azonnali elégtételt akartak venni az autót vezető személyen, és a gépkocsiban ülő hozzátartozóin. Ütlegelni, bántalmazni kezdték Őket. A saját lakóházukból kiérkező rokonságot is bántalmazták, az autót megrongálták… Az olaszliszkai borzalom megismétlődését, a kiérkező rendőrjárőr, figyelmezető lövések alkalmazásával tudta csak megakadályozni.
Feldühödött tömeg? Miért? Ki ellen? Csak az autós a felelős? A problémát csak így lehet megoldani, kezelni?

 

Vajon miért nem vontátok felelősségre?

 

A motorkerékpárt vezető fiú szüleit, rokonait azért, mert a közúti közlekedésben jogosítvány nélkül vett részt?
Miért nem vontátok felelősségre azt, aki ennek a fiúnak motorkerékpárt vásárolt, vagy adott kölcsön?
Miért nem vontátok felelősségre azt, aki megengedte, hogy bukósisak nélkül motorozzanak a község területén?
Miért nem háborodtatok fel azon, hogy ezek a fiatalok egy sor törvényt, jogszabályt megszegtek? Vagy ez nálatok természetes?

Ezek után, milyen jogon bántalmaztátok, rémítettétek meg az ártatlan családtagokat? Ki jogosított fel benneteket arra, hogy önbíráskodást gyakoroljatok?

Remélem, hogy mindazok, akik ebben a brutalitásban részt vettek, tőlünk együttérzést vagy segítséget nem vártok. Én, legalábbis Veletek semmiféle közösséget nem vállalok!!!

Jászladány, cigány bál.

Mulatni, szórakozni, egymásnak örülni sem tudtok. Vélt, vagy valós sérelmeket nem az „öregeink” hagyományai szerint, békésen rendezitek, hanem párbeszéd helyett, a disznóölő késsel érveltek…
A szeretetre, az egymás megbecsülésére, millió példa van… Láthattátok Bangó Margit, Toldi Zsuzsi, Choli – Daróczi József, és L. L  .Junior egy héten át - tartó műsorát.
 Nem a fényűzésre, hanem a szeretetre, a másik megbecsülésére gondolok. Gyönyörű példája volt annak, hogy miként kellene egymást, és környezetünket megbecsülnünk.

Nektek, mikor lesz példaképetek, az a sok-sok cigányember, akik Magyarországnak és saját népüknek is annyi dicsőséget, sőt világhírnevet szereztek? Mondok néhány példát, a sok közül:
A 100 Tagú Cigányzenekar, a 100 Virtuóz Együttes, zenészek, énekesek.
Péli Tamás, festő, Lakatos Menyhért író, költő… Cziffra György zongoraművész, és még sokan mások, abból a bizonyos művész világból, - amit Ti, nem ismertek….

Szégyent hoztatok orvosainkra, jogászainkra, a munka világában évtizedek óta becsülettel helytállókra…
Megszégyenítitek gyermekeinket, akik még az iskolák padjait koptatják, az általánostól, a felső fokú tanintézetekig…

Nem tudom, hogy érdemes-e,?  - mégis megtettem, - szóltam hozzátok, akik csak az erőszakot, a durvaságot, meg a „ növer - vágást „ ismerik el, vitát megoldó végső érvként….

Testvérem! Szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy a Magyar Charta, nem más, mint kiállás az erőszak ellen. Az ránk, rátok is vonatkozik.!!! Mert ez csak így

„IGAZSÁGOS”!


Budapest, 2008. 09.08

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek