Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Villás Lajos: A libákat megtömik "ugye":
2008-09-06 15:07
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Villás Lajos: A libákat megtömik "ugye":Vélt természetkárosításra, álságos állatvédelmi okokra hivatkozva pártok, szervezetek okoznak kárt, és lépnek fel a reformokat támogató az országot felvirágoztatni akaró Dakoták népe ellen. A bajok okozói is Dakoták, de nem úgy….

 

 

 

Dakota földet is utolérte a modern világ szelleme. Asszonyaink közül többen az emancipáció útjára léptek, önmegvalósításról, egyenlő bánásmódról, női jogokról beszélnek, ami nagyon szép, és népünk előrehaladását is elősegíti.

Egyesek ezek közül, szembe fordulnak népünk legszebb hagyományával, a vadászattal, az állattenyésztéssel. Természet védőként aposztrofálják magukat. Ma már ott tartanak, hogy az állatokat, amelyekre vadászunk, vagy tenyésztünk többre értékelik, mint az emberi életet.

Népünk egyik nagy hagyománya, a liba tömése azért, hogy vágósúlyukat minél előbb érjék el, illetve a máját, amely szép nagyra nő, jó pénzért értékesíthessük.

A gazdagabb „indiánok” keményvalutával fizettek a szép, ízletes májért, mi magunk, a liba húsát fogyasztottuk, tollát, pedig párnában, paplanban használtuk fel.

 

A „Négy Mancs”  állatvédő szervezet harcot hirdetett a libák védelmére.

Embertelennek, erőszakosnak, durvának tartották azt a módszert, ahogyan eddig libáinkat tömtük, - etettük – évszázadok óta. Kiléptek a nemzetközi porondra, és láss csodát!

A nagyon gazdag felvásárlóink hirtelen beszüntették az importot, és vásárolni kezdtek azoktól, akik a „Négy Mancs” FEKETELISTÁJÁN nem szerepeltek, a KONKURENCIÁTÓL!!!  Minket most, az eddigi vásárlóink bojkottálnak! Egy árva dekagramm májat sem vesznek át kereskedőinktől.

Volt, „van” egy libafeldolgozó üzemecskénk, amelyben 1500 fő dolgozott, dolgozik. Most, egyik napról, a másikra 200 asszonyt bocsátanak el, mivel részükre munkát biztosítani már nem tudnak.

Asszonyok, anyák, leányok szeme tele van könnyel. A férj, a fiú, sok családban munkanélküli, nekik egyetlen jövedelmük a liba töméséből, illetve vágásából származott.

Gyermekeket iskolába küldeni, és ellátni, a közüzemi díjakat, - ami köztudottan Dakota földön is költséges dolog, - a jövő hónaptól már kifizetni nem tudják

Dakotában most, többszázezer libát nem tudnak értékesíteni a tenyésztők. A vágóhídon meg nagyon hirtelen, 200 fő lett felesleges munkaerő.

Sírnak az asszonyok, potyognak a könnyek, de ezt senki nem hallja, nem látja. Úgy tűnik, a „Négy Mancs” alapítványnál is teljes a közömbösség. Elveszik az a minimál bér, amelyért sokan hajnalban ébrednek, 50-80 kilométert utaztak, hogy a munkahelyre eljussanak, és még a vonat és autóbusz bérletet is maguknak kellett megvenni. A „Négy Mancs” nevű alapítvány pedig semmit nem tesz azért, hogy a Dakota asszonyok sorsán - saját közösségükön segítsen. Marad a  FEKETELISTA , a hulló könnyek, és gyűlhetnek a be nem fizetett csekkek.

A Dakota TV2. délelőtti műsorában a Tudományos Akadémia egyik szakértője - valahogy ilyenformán nyilatkozott:

…. A hízó libát az ember, szándékosan tenyésztette úgy, hogy vágósúlyát rövid idő alatt – akár töméssel is -  nagyon gyorsan érje el. Egyébként természetes körülmények között is képes a liba gyorsan hízni, és ezzel a szervezete kárt nem szenved. Maga a „tömés” pedig nem fájdalmas, az erre kidolgozott Dakota technika a saját állatvédő normáinknak megfelel.

A „Négy Mancs” képviselője, - vezetője- a kamera előtt, csak hímezett, hámozott. – Fő az állatok védelme- mondta. Csinos a hölgy, fiatal, agilis, öntudatos. Olyan, mint a legtöbb fiatal, aki demokratának mondja magát…

 

 

Kérdezni nem tudtam, pedig szerettem volna:

- Mikor tiltakoztak a bikák közösség előtti, az arénákban történő leölése ellen?

 

- Mikor tiltakoztak a Pamplona - i bikafuttatások ellen?

 

- Mikor tiltakoztak a cápák leölése ellen, hiszen annak csak az uszonyát vágják le, az állat maga, a tenger fenekére süllyed, és ott, iszonyatos kínok között pusztul el?

- Mikor tiltakoztak a delfinek leölése ellen?

 

Van egy olyan érzésem, hogy ezekre a kérdésekre, ez a szervezet soha nem fog választ adni.

Dakota asszonyaink, a libatenyésztők, vágóhídi munkások összebeszéltek, szövetkeztek.

Egykori munkáséletük emlékére egy kőfaragóval a vágóhíd elé, egy imádkozó angyalszobrot állítanak,

 

                             LIBASZÁRNYAKKAL!!!


Villás Lajos

Budapest, 2008-09-05

C-PRESS 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek