Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Ferencváros folytatja a romák kitelepítését?
2008-09-04 09:58
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Ferencváros folytatja a romák kitelepítését?A ferencvárosi önkormányzat folytatja a városrehabilitáció árnyékában elkezdett kitelepítéseket, így hamarosan újabb öt csepeli lakásba költöztethetnek ferencvárosi, jó eséllyel roma származású bérlőket. Gegesy Ferenc polgármester a Csepp TV-nek adott nyilatkozatában azt állította, hogy kerületében nem lehet hasonló lakásokat, hasonló feltételek mellett megvásárolni, ezért választják a szomszédos kerületeket. A Csepel.info utánanézett: a polgármester nem mondott igazat.

 

 

Egy 17 fős ferencvárosi roma család XXI. kerületbe, 52 m2-es lakásba történő kitelepítésére a Csepel.info hívta fel a figyelmet még augusztus 6-án. A csepeli önkormányzat ez után már nem tudta elhallgatni a kitelepítések tényét, pedig úgy tűnik igyekezett. Tóth Mihály polgármester ugyanis nem csak a sajtót, de még a csepeli önkormányzat képviselőit és az önkormányzat lakásügyi bizottságát sem értesítette a problémáról. (Csepelen ez sajnos bevett gyakorlat, a közelmúltban egy Duna öböl egymillió köbméter sittel való feltöltését hallgatta el az MSZP-s vezetés a képviselők és a lakosok elől.)

A romák otthonukba, Ferencvárosba való visszaköltözését a fővárosi MSZP és az SZDSZ megakadályozta. A Németh Szilárd által előterjesztett, a Fővárosi Közgyűlés ülésén is tárgyalt javaslat elutasítása egyetlen szavazaton múlott. Így gyakorlatilag Horváth Gyula fővárosi képviselő - aki korántsem mellékesen csepeli alpolgármester - voksa döntött a kérdésben, aki tartózkodott a szavazásnál. John Emese képviselőasszony még erre is rátett egy lapáttal, amikor gyakorlatilag lerasszistázta Németh Szilárdot, az előterjesztés benyújtóját. Az SZDSZ-es képviselőnőt ebben még az sem zavartatta, hogy Németh Szilárd javaslatát nemcsak a kitelepített roma család, de Makai István, a Fővárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetője is támogatta.

Újabb öt csepeli lakás következik


Tavaly egyet, idén pedig eddig újabb öt lakást vásárolt a ferencvárosi önkormányzat Csepelen, ahová a városrehabilitáció során bérlakás nélkül maradókat költöztetik - árulta el újságírói kérdésre Gegesy Ferenc a Csepp TV-nek. A XXI. kerületi televízió szeptember 1-jei Szigetelő című adásában adta le a polgármesterrel készült riportot. (Az interjú a Szigetelő adásának 12. percénél kezdődik.)

Mi Ferencvároshoz közel veszünk lakásokat, mert a ferencvárosiak nem szeretnének messzire költözni - monda el az interjúban Gegesy Ferenc, aki hangsúlyozta: csak olyan ingatlanokat vásárolnak, amelyeknek kisebb lakások esetén 260, a nagyobbaknál 250 ezer forint alatt van a négyzetméteráruk. Ha tud ilyen lakásokat a IX. kerületben, akkor örömmel veszem a javaslatait - adta fel a magas labdát Vida Istvánnak, a Csepp TV riporterének arra a felvetésre, miért nem a kerületen belül talál új otthont a városrehabilitáció miatt otthon nélkül maradó szegényebb ferencvárosi családoknak az önkormányzat.

Arra a kérdésre, mi történik, ha a kitelepített családok összeférhetetlen módon viselkednek, Gegesy elmondta, hogy az önkormányzatuk az ilyen esetekben felszólítja őket a megfelelő viselkedésre. Ha ennek nincs hatása, bírósági szakaszba kerülhet az ügy. Jelenleg két ilyen per is folyik a XIII. és a VIII. kerületben, mindkettőt megnyerte már a ferencvárosi önkormányzat, így csak pár hónap kell, hogy a végrehajtási eljárásnak is vége legyen - nyugtatgatta a csepeli nézőket - talán leendő szomszédokat - az SZDSZ-es polgármester.

Tavaly egy lakást, május végéig öt lakást vásárolt a ferencvárosi önkormányzat Csepelen, összességében pedig hatvan családot költöztettek a kerületen kívülre, attól függően, hogy hol találtak olcsóbb ingatlanokat. Ez a folyamat azonban 15 éve tart, a legtöbb lakást pedig a VII. kerületben vásárolták - hangsúlyozta Gegesy Ferenc.

Ha esetleg tudunk Ferencvárosban hasonló alapterületű, komfortfokozatú és négyzetméterárú lakást, jelezhetjük a hivatalnak? - kérdezte végül Vida István, a Csepp TV riportere. Gegesy Ferenc erre azt válaszolta, hogy tavaly hatvan lakást vettek más kerületekben, a saját kerületükben pedig ezen felül ötöt, ezért szükségük van még további ingatlanokra.

A Csepp TV az interjú után arra kérte az adás nézőit, hogy ha tudnak a Gegesy Ferenc által elmondottaknak megfelelő ferencvárosi lakásokról - 260 ezer forintos négyzetméterár alatti, eladó lakásokról van szó - értesítsék arról a televízió szerkesztőit a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen, hogy ezzel is segíteni tudjanak a ferencvárosi polgármester ingatlanproblémáin. (A Csepel.info utánanézett, és nem is kellett sokáig keresgélnünk az ilyen ferencvárosi ingatlanok után. Olvasóink is megtehetik, érdemes a gázfűtéses lakások árait a négyzetméterrel osztani: Gegesy bőven találhatna a saját kerületében is megfelelő lakásokat. Ajánljuk például ezt az internetes keresőt, ahol kerületenként válogathatunk az eladó lakások között.)

Csillagtelep, végállomás?


A Csepel.info olvasói jelzés után ment ki ahhoz a csillagtelepi, Szabadság utcai ingatlanhoz, amelyet információink szerint szintén a ferencvárosi önkormányzat vásárolt meg A földszinti garzonlakást már felújították, de érdeklődésünkre az ott lakók azt is elmondták, hogy a házban ezen kívül még két további lakást is eladtak a közelmúltban, melyeket szintén most újítanak fel. Azt, hogy a második emeleti két lakást is a ferencvárosi önkormányzat vette-e meg, nem tudtuk kideríteni.

Egyáltalán nem biztos azonban, hogy csak Csillagtelepet szemelte ki a ferencvárosi önkormányzat az újabb kitelepítésekre. Az első, botrányt kavaró eset ugyanis a Szent László utcai lakótelepen volt, azaz csak azt lehet biztosan megmondani, hogy most elsősorban a téglaépítésű, gázfűtéses társasházi lakásokat keresi a ferencvárosi önkormányzat, amelyekből Csepelen is meglehetősen sok van, nem csak a Szent László úton vagy Csillagtelepen, hanem - többek között - az Erdősor utcánál és a sétányoknál is.

Németh Szilárd újabb lépéseket tesz


Németh Szilárd fővárosi képviselő, a Fidesz-KDNP csepeli frakcióvezetője a Csepel.info-nak elmondta: felháborítónak és elfogadhatatlannak tarja azt az etnikai színezetű kitelepítési gyakorlatot, amit Ferencváros SZDSZ-es polgármestere és MSZP-s alpolgármestere folytat, most már úgy látszik, hogy a csepeli vezetők tudtával és csendes beleegyezésével. "Felszólítom a ferencvárosi polgármester urat, hogy fejezze be a kerület szociális feszültségének Csepelre exportálását." - fogalmazott.

Miután az MSZP és az SZDSZ megakadályozta az akaratuk ellenére Csepelre kitelepített roma család hazaköltöztetését, jogászokat kértem fel, hogy vizsgálják meg, milyen lépéseket tehetünk az ügyben. Az általam vezetett fővárosi bizottság következő ülésén a cigány kisebbségi önkormányzat elnökével közösen vizsgálóbizottság felállítását fogjuk kezdeményezni. Ennek a bizottságnak a feladata lesz, hogy megvizsgálja a ferencvárosi intergrált városfejlesztési stratégia kisebbségi és esélyegyenlőségi fejezeteit.

Csepeli képviselőként nem fogom engedni, hogy a kerületünk lakosai bármilyen sérelmet és kárt szenvedjenek az ilyen típusú, rasszista színezetű és intoleráns döntések miatt. A ferencvárosi kitelepítések nagyon kényes kérdéseket vetettek fel. Úgy gondolom, hogy meg kell védeni azokat a cigány családokat is, akiket pusztán szociális problémáik miatt száműznek más kerületekbe.

A Szent László utcai eset is ilyen, hiszen az már bebizonyosodott, hogy egy dolgos, tiszta, minden tekintetben rendes családról van szó, akiknek talán egyetlen bűnük a szegénységük, és a sok gyerek lehetett. Ők, és a hozzájuk hasonló családok számíthatnak a segítségemre, amennyiben kénytelenek elszenvedni, hogy egyik napról a másikra megszokott környezetüktől kiszakítják őket - jelentette ki Németh Szilárd.

 

C-PRESS - fidesz.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek