Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Válaszra várva - Nyílt levél Erdős Péter Bíborosnak
2008-08-14 07:41
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Válaszra várva - Nyílt levél Erdős Péter BíborosnakA fasiszta eszmeiséget időnként nyíltan felvállalják a keresztény egyházak egyes képviselői. Amennyiben csalárdságuk nyilvánosságra kerül, megtévesztéssel indokolják tettüket. Tényleg ez az igazság? Ezt szeretném megtudni dr. Erdő Péter Bíboros Úrtól, a magyarországi Katolikus Egyház vezetőjétől.

 

 

NYÍLT LEVÉL!

Prof. Dr. Erdő Péter  Bíboros Úrhoz!

Tisztelt  Erdő Péter Bíboros Atya !

Nem vagyok politikus, nem vagyok újságíró, és nem vagyok bigott hívő sem. Születésem után a Római Katolikus Egyház szertartásai szerint megkereszteltek, és bár szüleim sem voltak templomjáró emberek, mindig igyekeztek a tiszta erkölcsű nevelésre gondot fordítani. A Katolikus Egyházat, annak intézményeit, erkölcsét, és tanításait mindig szem előtt tartották, és gyermekeiket is erre nevelték. Gyermekemet Én is megkereszteltettem, és unokáimat is keresztvíz alá tartották, a Szent István Bazilikában. Jómagam, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog és Államtudományi karának voltam hallgatója 1996-2001 közti időben. Volt szerencsém gólyaként az Ön által tartott misén részt venni, és azoktól a professzoroktól tanulni, akik egész életükben a tiszta erkölcsöt, a katolikus hitet hirdették, és be is tartották. Ezekre az évekre mindig nagy tisztelettel gondolok. Magam is, az ott tanultakat igyekszem tovább adni, az emberi értékeket másoknak megmutatni, hittel, erkölccsel élni.

Egyszerű cigány származású ember vagyok, akinek feltett szándéka, hogy a hazánkban élő népeket egyszer – azzal a csekélyke munkával, amit végzek  - sikerül össze békíteni. Sajnos, keserű tapasztalataim vannak, még a keresztény hitűekkel kapcsolatban is. Nagyon sokan elfeledik, hogy a keresztény egyházak az ember tiszta erkölcsére, az isteni hitre, tisztességre, becsületre oktatnak. Ezeket az alap „téziseket” a magukat kereszténynek kikiáltó emberek, nap, mint nap megszegik, vétenek a hit, Jézus igéje ellen.

1990. évben, Angyalföldön néhány jó szándékú ember segítségével megalakítottuk a Kisebbségi Érdekvédelmi Testületet, a KÉT 13. at. Feladatunk, az újonnan felállt Önkormányzat vezetőségének segítése, a legnagyobb létszámú kisebbség érdekeinek képviselete volt. A hitet, a hitoktatást egy olyan személy vállalta, aki egykor maga is felszentelt pap volt addig, amíg házasságot nem kötött. Szerettünk volna az egyik igen patinás kerületi templomban tartani az istentiszteletet – magyarokkal együtt,- de az Isten házának ura ehhez nem kívánt hozzájárulni…. Így kerültünk a Béke téren lévő nagytemplomban, ahol végül igazi otthonra leltünk. Dr. Paskai László Bíboros Atyától kis közösségünk egy gyönyörű, Mária képet kapott,  amely azóta is a templomban van kiállítva.…  Azokban az időkben, sorstársaimnak az ilyen mérvű elutasítása fel sem tűnt, hiszen zavaros időket éltünk, tisztázatlan politikai, gazdasági helyzetben volt az ország…  Sokan úgy gondolták, hogy a Katolikus Egyház még nem találta meg a helyét, képviselője nem elutasít, hanem talán kétkedő álláspontot foglal el… Az atya is emberből van – mondtuk, tévedhet is… Ezzel, mi a témát lezártnak tekintettük, volt gondunk ezer más, amivel foglalkoznunk kellett…

Tizennyolc év telt el a rendszerváltás óta. Megalakult a Magyar Gárda, a "fasisztoid”  hangok egyre erősebbek. Nyílt teret kapott a rasszizmus, az antiszemitizmus, és most már nem csak verbális erőszakról beszélünk, hanem eljutottunk a nyílt erőszakig. Egyes csoportok már-már népirtásra készülnek, eljutottak arra, pontra, amikor ártatlan emberekre, nőkre, gyermekekre Molotov koktélt dobnak éjszaka, és két alkalommal emberölési kísérletet is elkövettek. Közben a Katolikus, és más keresztény egyházak képviselői nyíltan, kiállnak a terrorista eszmeiség mellett, nyíltan uszítanak embertársaik, bátran merem állítani híveik ellen. Teszik ezt politikai meggyőződésből, az Isten igéje mögé bújva.

Emlékszem még azokra az időkre, amikor az egyházakat a politikai rendszer megfigyelés alá vonta, és a papokat különböző indokok alapján beszervezték, és gyülekezetük, hittársaik árulójává tették. Most, 2008. évben ilyen nem fordulhat elő, és mégis, a Katolikus Egyház némelyik „megtévedt” képviselője, valamely hatalom mögé – politikai pártot védelmezve- egy
kisebbség megalázáshoz nyújt segítséget, sőt ehhez áldását is adja… Mindezt rendkívül okosan, fedve, rejtve, hogy a nyílt kiállás látszatát kerüljék, de magukat mégis megmutatva.

Tisztelt Bíboros Atya!

Kérem Önt, adjon választ arra, hogy a Római Katolikus Egyház, melynek magyarországi vezetését Ön látja el, milyen megfontolásból támogatja a szélső jobboldali pártokat, illetve a felkent egyházi személyek miért vesznek részt, ebben az embertelen politikai küzdelemben? Ön is tudja, ismeri azokat a híradásokat, amikor a Katolikus Egyház tagjai aktívan részt vettek a szélsőjobboldali pártok rendezvényein, ott, ahol fasiszta eszmeiséget hirdettek. Most, Újpesten, a Katolikus Egyház tulajdonát képező egyik intézményében, egy felkent pap engedélyével, vagy hozzájárulásával ismételten fasiszta eszméket kívánnak hirdetni.

Tisztelettel kérdezem: Ez a Katolikus Egyház tanaival összeegyeztethető?

Tisztelettel kérem dr, Erdő Péter Bíboros Atyát, hogy nyílt levelemre, kérdéseimre, a magyarországi cigányság egyik legnagyobb hírportálján, a www.c-press oldalain válaszolni szíveskedjen.

Megkövetem Önt, és az Egyházat azért, mert a „kötelező” megszólításokat, kapcsolat rendszereket nem ismerem.

Egyszerű, keresztény Magyar állampolgárként fordultam Önhöz, és remélem, megtisztel azzal, hogy a felvetett problémára válaszolni szíveskedik, vagy ezzel valamelyik munkatársát bízza meg.


B u d a p e s t, 2008. augusztus 13.
                                                                            
T i s z t e l e t t e l :

Villás Lajos
C-PRESS

Kapcsolódő anyag:
- A Gárda megoldása és a "cigány bűnözés"
 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek