Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Összeférhetetlenség a roma önkormányzatban?
2008-08-05 18:31
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Összeférhetetlenség a roma önkormányzatban?Folytatódik a Békés Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzaton belüli harc. Legutóbbi a kilenctagú testület több képviselője megvonta a bizalmat az elnökként dolgozó Dógi Jánostól. Aki erre válaszul kedden nyilatkozatot juttatott el a Hír6.hu-hoz, amelyben a képviselői összeférhetetlenségről is nyilatkozatot kér a képviselőktől, másrészt újfent javaslatot tesz a megyei cigány önkormányzat feloszlatására.

 

Az üggyel kapcsolatban sajtónyilatkozatot adott ki Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, aki kiállt Dógi mellett, de nem kíván a Békés megyei harcba beavatkozni.

 

Dógi János hírportálunknak nyilatkozva a Békés Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzaton belül kialakult helyzet miatt azt látta a legcélszerűbb megoldásnak, ha feloszlik a testület. Erre a megyei testület több tagja megvonta a bizalmat Dógitól, másrészt szükségtelennek tartotta a Békés Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat önfeloszlatását.

 

Erre válaszul kedden nyilatkozatot küldött a Hír6.hu-nak Dógi, amelyben egyebek mellett úgy fogalmaz: „A Békés Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzatban kialakult helyzet csak nehezíti és rontja a Békés megyében élő cigányok életét és életkörülményeit. A képviselők nem arra tettek esküt, hogy saját érdekeik miatt egymással viaskodjanak, hanem arra, hogy képviseljék a megyében élő cigányok érdekeit, és életkörülményüket javítsák. Én, a testület elnökeként megállapítom, hogy az elmúlt időszakban megalakulásunk óta a fent említett célok helyett érdemi és eredményes munka nem történt".

 

Nyilatkozat az összeférhetetlenségről

 

Majd azt ecseteli a megyei cigány önkormányzat elnöke, hogy a „legutóbb kiadott közleményre válaszolva, a hiteles tájékoztatás érdekében a bizalommegvonásra nem a képviselőtársaknak van oka feléje, hanem neki feléjük. Írásban is és az újság hasábjain keresztül, minden képviselőt megkér, nyilatkozzon, hogy a képviselői mandátumával összeegyeztethetetlen tevékenységet nem folytat vagy folytatott az elmúlt időszakban".

 

Hírportálunk felvetésére Dógi elmondta, olyan információk állnak a rendelkezésére, amelyek felvetik az összeférhetetlenség kérdését is, ezért kér az ügyben mindenkit színvallásra.

 

„Amennyiben mégis folytat ilyen tevékenységet, akkor felszólítom azonnali hatállyal, mondjon le, vagy támogassa a felvetésemet: miszerint az elmúlt egy év eredménytelenségére hivatkozva oszlassuk fel közösen a megyei önkormányzatot. Adjunk teret és lehetőséget, azoknak a képviselőknek, akik akarnak és tudnak, hajlandóak együtt dolgozni, nem az egyéni érdekeiket tartva szem előtt, komolyan véve azt, amire felesküdtünk" - folytatódik a Dógi-nyilatkozat.

 

„Mindent nekem, másnak semmit"

 

Vélekedése szerint az önkormányzatban elindult „mindent nekem, másnak semmit gondolkodás" vezetett ehhez a helyzethez, ami tovább már nem tartható fenn!

 

Elmondása szerint „az előző években csak pozitívan jelentek meg az országos és helyi médiában, ezért most szégyelli magát, képviselőtársai helyében is".

 

„Kérem Békés megye cigány kisebbségi önkormányzatait, civil szervezeteit, közéleti szereplőit, a Békés megyében élő roma értelmiséget, a romaügy iránt érdeklődő és elkötelezett nem cigány lakosait, hogy működjünk együtt, ne egymással viaskodjunk, hanem alkossunk, hogy a régi megítélésünkhöz méltóan szolgáljuk a megyében élő cigány és nem cigány emberek érdekeit" - fejeződik be a nyilatkozat.

 

Kolompár Orbán nem kíván beavatkozni

 

Az ügyben megszólalt Kolompár Orbán, az Országos Roma Önkormányzat (OCÖ) elnöke is. Kolompár kifejtette, hogy semmilyen módon „nem kíván beavatkozni a Békés Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat ügyeibe". Ugyanakkor hitet tesz Dógi Jánossal, a megyei cigány önkormányzat elnökével, egyben az OCÖ általános elnökhelyettesével való együttműködésre, aki „maximális évezi az ő, valamint az Országos Cigány Önkormányzat vezetésének a bizalmát".

 

Ehhez Kolompár hozzáfűzte, nélküle a jövőben sem dönt semmilyen Békés megyei ügyről, végül megkér az érintett feleket, hogy vitás kérdéseiket ne a sajtó nyilvánossága előtt intézzék el.

 

A történetnek valószínűleg nem itt van vége.

 

C-PRESS - hir6.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek