Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A Hír TV szerint kábítószert akartak csempészni munkatársaik autójába
2008-08-02 09:07
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Hír TV szerint kábítószert akartak csempészni munkatársaik autójábaA Hír TV pénteki híradása szerint kábítószert akartak elrejteni két riporterük autójába; a bűncselekményre felbujtással hírbe hozott Helmeczy László ügyvéd az MTI-nek viszont azt mondta, a televízióban elhangzott állításokból egy szó sem igaz.

 

 

 

Helmeczy László - miután az MTI felolvasta neki a Hír TV oldalán látható, neki tulajdonított szöveget - azt közölte: a televízióban bejátszottakhoz hasonló beszélgetés ugyan a valóságban is elhangzott, de teljesen más összefüggések közé helyezte az elhangzottakat.

Hír TV péntek esti állítása szerint az akcióról Helmeczy László ügyvéd, az MLSZ alelnöke beszélgetett egy büntetett előéletű férfival, akit Veres János kampányfőnöke, Tóth Viktor ajánlott az ügyvéd figyelmébe.

Az ügy nyilvánosságra kerülése után Veres János pénzügyminiszter is közleményt adott ki: mint írta, a történtekkel kapcsolatban a Hír TV-ben előadott minden állítás "bizonyíthatóan kimeríti a hamis vád és a hatóság félrevezetésének kategóriáját"

A Hír TV közlése szerint Helmeczy "pénzt ígért a végrehajtásért", és vállalta, hogy értesíti a rendőrséget, ha a drogot már betették a Hír TV munkatársainak kocsijába. A hírtelevízió internetes oldalán is meghallgatható beszélgetés hangfelvétele szerint Helmeczy azt közli beszélgetőpartnerével, hogy "hétfő legyen az akciónak a napja".

Arra a kérdésre, hogy "hogyan tovább?", azt válaszolja: "Miki, most figyelj ide, ahogy ezeket megfogják, és már nekem visszajeleznek, én utána adom odafelé neked a lóvét".

Helmeczy László - miután az MTI felolvasta neki a Hír TV oldalán látható, neki tulajdonított szöveget - azt közölte: a televízióban bejátszottakhoz hasonló beszélgetés a valóságban is elhangzott. Mint kifejtette: ügyfelének, Tóth Viktornak felajánlkozott egy díler, aki azt állította, hogy rendszeresen szállít kábítószert a Hír Tv két munkatársának.

A díler azt állította, hogy az újságírók sok pénzzel tartoznak neki, és ha valaki kifizeti ezt a pénzt, ő hajlandó információt adni arról, hogy mikor adja át a következő kábítószeradagot az újságíróknak - tette hozzá.

"Én leültem ezzel az emberrel, és elmondtam neki, hogy ha valóban van ilyen információja, és az megbízható, és tényleg lebukik a két újságíró, akkor azért még fizetne is a megbízóm. Arról is tájékoztattam a dílert, hogy amit csinál, az bűncselekmény, és ha az újságírók elmondják, hogy tőle kapták a kábítószert, akkor ő is bajba kerülhet" - mondta.

Helmeczy László megjegyezte: az első beszélgetés után - ami még a parlament tavaszi ülésszaka alatt volt - javaslatára megbízója haladéktalanul feljelentést tett a rendőrségen kábítószerrel visszaélés miatt, és a feljelentés tényét a dílerrel is közölte.

A rendőrség mindvégig nyomon követte a történéseket - jelezte Helmeczy László, hozzátéve: a rendőrség az ügyben tanúként már meg is hallgatta őt.

A hírműsorban közölt hangfelvétellel kapcsolatban elmondta: a beszélgetés során nem arról volt szó, hogy a kábítószerdíler csempésszen kábítószert az autókba, hanem arról, hogy pénzt kaphat, ha a kábítószer átadásának időpontot és helyét megjelöli, s ha az állítólag kábítószert fogyasztó újságírók lebuknak.

Az ügyvéd hangsúlyozta: Veres János titkárát hamis váddal és hatóság félrevezetésével próbálják megvádolni, de bizonyítékai vannak arra, hogy ezeket a bűncselekményeket mások valósították meg, amit egy rendőrségi vizsgálat derít majd ki.

Megjegyezte: a Hír TV-ben bejátszott felvételt nem hallotta, de ha személyiségi jogait sértő színben tüntetik fel benne, akkor megteszi a jogi lépéseket az ügyben.

A Hír TV-ben pénteken este a Célpont című műsorban elhangzott: június 2-án a Hír TV székháza előtt sor került az átadásra. A felvételen a műsorban "Mikiként" emlegetett férfi beszállt egy autóba, amely a közlés szerint Kisberk Szabolcsé volt, majd a helyszínre érkező rendőrök rajtaütésszerűen elkapták őt.

A műsor közlése szerint a férfi ruházatából "a többi között egy csomag sütőpor, két csomag szalalkáli feliratú bontatlan papírtasak, átlátszó zacskók, DVD-lemezek és egy diktafon került elő".
A műsorban bemutatott igazságügyi vegyész szakértői vélemény szerint a lefoglalt porokból kábítószernek minősülő anyagok egyike sem volt kimutatható.

"Álláspontom szerint az eljárás tárgyát képező cselekmény a kábítószerrel visszaélés bűntettének megállapítására nem alkalmas, hiszen a cselekmény célja nem a kábítószer visszaélésszerű előállítása, megszerzése, tartása volt, hanem az, hogy olyan koholt bizonyítékot rejtsenek a Hír TV munkatársainak kocsijába, mely alapján velük szemben büntetőeljárás keretében kényszerintézkedést alkalmaznak illetve büntetést szabnak ki" - idézték a műsorban egy szakértő véleményét. Hozzátették: az ügyészségen hamis vád miatt nyomoznak az ügyben ismeretlen tettes ellen.

Szikszai Péter, a Hír TV hírigazgatója az MTI megkeresésére tudatta: visszautasítja Helmeczy "koholmányait", és jelezte: kollégái bármikor készek drogteszt elé állni.

Az üggyel kapcsolatban pénteken Veres János pénzügyminiszter is közleményt adott ki. Ebben azt írta: munkatársát hónapokkal ezelőtt megkereste egy Barát Miklósként bemutatkozó személy, és a találkozót követően Barát Miklóssal nem Tóth Viktor, hanem megbízásából egy ügyvéd tárgyalt.

"A Barát Miklós által tett ajánlat megismerése után az ügyben rendőrséghez fordultunk, hivatalos feljelentés történt. A rendőrség vizsgálatának eredménye mind ez ideig nem ismeretes" - tette hozzá. Mint írta, "minden állítás az üggyel kapcsolatban bizonyíthatóan kimeríti a hamis vád és a hatóság félrevezetésének kategóriáját".

Tóth Viktort, Veres János munkatársát hónapokkal ezelőtt megkereste Barát Miklósként bemutatkozó személy. A találkozót követően Barát Miklóssal nem Tóth Viktor, hanem megbízásából egy ügyvéd tárgyalt.

Barát Miklós által tett ajánlat megismerése után az ügyben rendőrséghez fordultunk, hivatalos feljelentés történt.

A rendőrség vizsgálatának eredménye mindezideig nem ismeretes. Minden állítás az üggyel kapcsolatban bizonyíthatóan kimeríti a hamis vád, és a hatóság félrevezetésének kategóriáját.

 

C-PRESS - HírExtra

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek