Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"Büdös cigány" - "Hol hagytad a hullazsákot?"
2008-06-28 20:56
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
"Büdös cigány" - "Hol hagytad a hullazsákot?"Nagy valószínűséggel hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és könnyű testi sértés miatt ügyészségi vizsgálat indul az ellen a három rendőr ellen, aki állítólag megverte a sajóládi roma önkormányzat elnökét - írja a Roma Sajtóközpont.

 

 

 A cigány vezető az orvosi látlelet szerint zúzódásos sérüléseket szenvedett. A miskolci rendőrkapitány a romákkal kapcsolatos "visszatérő tapasztalatra" hivatkozva tagadta, hogy a rendőrök bántották volna az egyébként félig vak, súlyos vesebeteg embert.

Hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és könnyű testi sértés miatt feljelentést tett a Borsod Megyei Főügyészségen a sajóládi roma önkormányzat elnöke három felsőzsolcai rendőr ellen. Ahogy arról Vas Csaba a Roma Sajtóközpontnak beszámolt: autóval tartott hazafelé, amikor megállította őt a három rendőr, igazoltatta, majd egyikőjük a csomagtartóban lévő egészségügyi doboz, pótkerék és az égőkészlet bemutatását kérte. 

A roma vezető azt állítja: ezután ez a rendőr megkérdezte tőle, hogy "hol hagytad a hullazsákot?" és többször ököllel az arcába vágott, míg másik társa "büdös cigánynak" nevezte és más, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal sértegette, a harmadik pedig tétlenül nézte mindezt. 

Az egyébként művese-kezelésre járó, egyik szemére vak férfi a Miskolci Megyei Kórház traumatológia osztályán kiállított látlelet szerint nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a verés miatt: zúzódásai vannak az arcán, a jobb fülén és a jobb karján. A verésnek egyébként három szemtanúja is van. A Borsod Megyei Főügyészséghez megérkeztek az üggyel kapcsolatos iratok - közölte a Roma Sajtóközponttal Martossy György, a főügyészség szóvivője, aki elmondta: a papírokat hivatalból küldte hozzájuk a Miskolci Városi Rendőr-kapitányság vezetője. 

A szóvivő úgy nyilatkozott: a főügyészség nagy valószínűséggel vizsgálatot indít a rendőrök ellen. A Miskolci Városi Rendőr-kapitányság szóvivője már kész tényként beszélt az ügyészi vizsgálatról és azt mondta: a rendőrkapitány annak lezárásig nem kíván nyilatkozni, mert nem akarja befolyásolni az eljárás eredményét. 

A rendőrkapitány azonban a Klubrádió Kontra című műsorában a romákkal kapcsolatos "visszatérő tapasztalatra" hivatkozva tagadta, hogy kollégái bántalmazták volna a roma vezetőt. Pásztor Albert azt mondta: "Én nem akarok az ő logikájuk szerint gondolkodni - de ugyanez történt Kesznyétenben is, ott is a cigány kisebbségi önkormányzat vezetője lett hamis vád miatt elmarasztalva." A rendőrkapitány azt is kijelentette: "nem függesztettem föl a kollégáimat, ha minden ilyen bejelentésre felfüggeszteném a rendőröket, a fél kapitányságom nem dolgozna".

 

C-PRESS - Hírszerző

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek