Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Egy gyógykezelés volt a tét
2008-06-17 16:16
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Egy gyógykezelés volt a tétJászteleken példaértékű összefogással jótékonysági futballmérkőzést szervezetek a 29 éves Mile Dániel gyógykezelésére, aki egy baleset során lebénult. A rangadón a helyi focicsapat és a Magyar Cigány Válogatott mérte össze tudását. Egy meccs, amelynek az eredmény helyett egy gyógykezelés volt a tétje.

 

 

- A helyi cigány kisebbségi önkormányzat összefogást keresett és talált a település önkormányzatával. Hónapokkal ezelőtt elhatároztuk, hogy segítünk a balesetben lebénult Mile Dánielnek – mondja Illés Tibor, a cigány kisebbségi önkormányzat elnöke. Sajnos Dani nem láthatta a mérkőzést, mert belázasodott.

 

– Jelenleg a fiam állapota nem mondható túl jónak.– mondja Mile Ferenc, Dani édesapja. – A szörnyű baleset másfél évvel ezelőtt történt, amikor Dani leesett a gesztenyefáról. Hat-hét méter magasságból zuhant a földre, nyakára esett és három csigolyája eltört. Borzalmas volt, három hónapig lélegeztető-gép tartotta életben. Reménykedtünk, hogy fel fog  épülni. Egy idő múlva regenerálódni kezdett, ma már újra tud ülni.

 

— Sajnos a fiam állapota visszaesett, vinni akarjuk idegkezelésekre és más gyógykezelésre is, mert soha nem szabad feladni – meséli Mile Ferenc. – Szép kezdeményezés, hogy a helyiek megszervezték a mérkőzést Dani megsegítésére. Sok anyagi és lelki támogatással segített már a falu nekünk. Az országban vasutasok fogtak össze és kupakgyűjtéssel támogatták a fiam gyógykezelését – meséli az édesapa.


A rendezvényre érkezőket elsősorban a segíteni akarás vezérelte a sportpályára, ugyanakkor a meccs értékelésénél a sportszellem is megmutatkozott.

 

– Részt vettem a szervezésben – mondja a jászteleki Illés István. – Csodálatos, hogy romák és nem romák összefogtak Daniért. A mai mérkőzés eredménye eltörpül a nemes cél mellett. A meccsről röviden annyit mondanék, hogy jó volt, de több gólt vártam – vélekedik a fiatalember.

 

— Szerintem nagyon jó volt a meccs, mindkét csapat szimpatikus volt – mondja Oláh Róbert, aki Szolnokról érkezett családjával Jásztelekre. – Természetesen Dani megsegítése ösztönzött arra, hogy megnézzük a mérkőzést. Reméljük, hogy a gyógykezelések javítani fognak Dani állapotán és meggyógyul – bizakodik Róbert. – Szeretem a focit, de a mai mérkőzés nem az erőpróbáról szól, hanem Daniról – mondja a jászteleki Szűcs Tibor.

 

S hogy mi is történt magán a mérkőzésen? Nos, a rangadó a Magyar Cigány Válogatott 2:1-es győzelmével ért véget. A válogatott az első félidőben tizenegyessel szerezte meg a vezetést, majd a második félidőben újabb gólt szereztek. Végül a jászteleki csapat szépített.

 

Örömmel mondtak igent a felkérésre


Mint azt Mezei István, a Magyar Cigány Válogatott vezetője elmondta, három hónappal ezelőtt kérte fel őket a jászteleki cigány kisebbségi önkormányzat a jótékonysági mérkőzésre.

 

– Örömmel igent mondtunk a felkérésre, mert a rendezvénnyel egy beteg emberen tudunk segíteni. A kilencvenes években azért hoztuk létre a válogatottat, hogy olyan közösséget teremtsünk, ahol jól érzik magukat a játékosok. Külföldön is sikeresen szerepelünk. Az első európai kisebbségi tornán harmadik helyezést ért el a válogatott – mondja Mezei István.

 

C-PRESS - szoljon.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.június 6-tól 12-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-06
  Ma jellemző lesz ránk a jókedv és az optimizmus. Erőnk teljében leszünk, nem rettenünk vissza a máskor nehéznek tűnő feladatoktól sem. Talán csak a türelemnek leszünk híján: nem kedveljük az aprólékos teendőket. Ma májunk kerül előtérbe, egészségünk szempontjából. Májunkat sokáig tudjuk gyilkolni, anélkül, hogy bármilyen látható jele lenne a károsodásnak. Statisztikai adatok szerint évente átlagosan 4 kg! méreganyagot, színezőanyagot viszünk be a szervezetünkbe.
 • Mi van ma, mi van ma? Piros pünkösd napja!
  Mit ünneplünk pünkösdkor? A keresztény hagyomány szerint Jézus a feltámadása utáni negyvenedik napon tért vissza a mennybe. Az apostolokat kérte, hogy maradjanak együtt, és várják a Szentlelket, Isten küldöttjét, mert el fog jönni. A feltámadás után ötven nappal eljött a Szentlélek, az apostolok a nép elé álltak, és Krisztust hirdették.
  image
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek