Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Áthangolják a szociális rendszert
2008-06-17 16:06
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Áthangolják a szociális rendszertJó hangulatúnak, konstruktívnak jellemezte Gyurcsány Ferenc a tegnap véget ért dobogókői tanácskozást. A Népszabadság információi szerint érdemben csak az uniós fejlesztések kaptak belső kritikát. A segélyért munkát elvet nem fogadja el a kormányfő, de azt sem, hogy életformává váljék a segítségre várás.

 

Maratoni tanácskozást tartott a kormány és az MSZP vezetése Dobogókőn. A kétnapos kihelyezett ülést szigorú biztonsági intézkedések mellett tartották meg. Kedden Veres János pénzügy-, Bajnai Gordon nemzeti, fejlesztési és gazdasági, valamint Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter tartott beszámolót és meghallgatták az Oriens pénzügyi tanácsadó cég helyzetelemzését is. (Javaslataikat, ha nem is "söpörték le az asztalról", többségüket nem találták támogathatónak.)

 

Tegnap több mint harminc hozzászólóval folytatódott a szabad vita. Ezt követően a tárcavezetők beszámoltak szakpolitikai feladataikról és céljaikról. A Népszabadság értesülései szerint a tanácskozáson érdemi és általánosnak mondható kritika az uniós fejlesztéseket, ezen keresztül Bajnai Gordon tevékenységét érte. A felszólalók többsége a fejlesztési programok akadozásáról, hat-nyolc hónapos csúszásokról beszélt, hozzátéve: nincsenek jól érzékelhető eredmények, olyanok, amelyek meggyőzik az állampolgárokat. Sőt, mondták többen: a csúszások miatt fennáll a veszélye annak, hogy egy esetleges kormányváltás után a Fidesz arathatja le a szocialista kormány kemény munkájának gyümölcsét. Abban egyetértés volt, hogy a következő két évben nemcsak a megkezdett programok menedzselése, hanem továbbiak megkezdése is szükséges. Elsősorban adó- és járulékcsökkentésre van szükség, illetve a szociális rendszer átgondolására. Utóbbi kapcsán Csizmár Gábor volt szociális miniszter a monoki gyakorlatot (a településen csak az kaphat segélyt, aki közmunkát is végez) veszélyesnek minősítette, és felhívta a kormány figyelmét, hogy ez a baloldali értékek feladását jelenti.

 

Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatóján elmondta: a kormány az első két év feladatait (mély szerkezeti átalakítások) sikerrel végrehajtotta, a költségvetést egyensúlyi pályára hozta. A következő két év feladata viszont már a szociális biztonság megőrzése mellett a növekedés ösztönzése lesz. A kormányfő szerint a következő időszakban elérhetőek lesznek a maastrichti kritériumok, a hiány a GDP három százalékára vagy az alá csökkenthető. A munka- és beruházásösztönzés eszközei között az adó- és járulékcsökkentést, a szociális rendszer átalakítását, a szakképzési programok folytatását említette. Gyurcsány hangsúlyozta azonban, hogy ennek során a jóléti, szociális rendszer forrásai nem csökkenthetőek, a nyugdíjak kiszámításának módját meg kell tartani. Nem lehet visszalépni, és csak az infláció mértékével növelni a nyugdíjkifizetéseket. (Ez utóbbi Orbán Viktor elképzelése.) A szociális juttatásokat viszont célzottabban szeretnék utalni, ahogy fogalmazott: "a cél, hogy a segély csak átmeneti legyen". A miniszterelnök a monoki gyakorlatra utalva azt mondta, a munka nem lehet büntetés. A szociális rendszer áthangolásáról lehet csak szó, visszanyeséséről, komoly szigorításról nem.

 

Hogy honnan lesz mégis pénz az adó- és járulékcsökkentésre? A miniszterelnök a gazdaság további fehérítésében, az adózók körének kiszélesítésében, a költségvetési fegyelem megtartásában, a mentességek és kedvezmények rendszerének újragondolásában, illetve az adórendszer egyszerűsítésében lát lehetséges forrásokat. Azt leszögezték: ingatlanadó bevezetésére nem kerülhet sor.

 

Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy a most kialakított "közös álláspontot" a jövő héten az MSZP frakciója elé viszi, majd ismét megvitatja azt a "dobogókői körben", végül az MSZP választmánya tárgyal róla. A Népszabadság azon kérdésére, hogy az elképzelésekről mikor egyeztet az SZDSZ új elnökével, Fodor Gáborral, Gyurcsány Ferenc azt válaszolta: a mindenkori liberális pártelnökkel aktív és folyamatos a kapcsolata; Fodor Gáborral rövid időn belül tárgyalóasztalhoz ül.

 

"Pártlapos" pengeváltás

 

Kisebb incidens történt Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatóján. A Magyar Nemzet újságírójának kérdésére a miniszterelnök meglehetősen indulatos választ adott, amelyben az újságíró által képviselt Magyar Nemzetet "pártlapnak" minősítette. Az újságíró, Zsebők Csaba ezt kikérte magának, mondván értelmiségiként kérdezte a kormányfőt, az általa képviselt sajtóorgánum pedig nem pártlap. Erre Gyurcsány Ferenc azt kérte ki magának, hogy az újságíró indokolatlanul félbeszakította őt.

 

C-PRESS - NOL

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek