Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Orbán: Az SZDSZ kezében van az előre hozott választás
2008-06-16 05:17
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Orbán: Az SZDSZ kezében van az előre hozott választásOrbán Viktor szerint az SZDSZ kezében van, lesz-e előre hozott választás; a Fidesz elnöke erről egy kereskedelmi televíziónak adott csütörtöki interjúban beszélt. Az ellenzéki vezetőt az SZDSZ új elnökének, Fodor Gábornak írt leveléről, illetve jövőbeli tárgyalásaikról kérdezték.

 

 

 

Orbán Viktor azt mondta, abban szeretne megállapodni az SZDSZ elnökével, hogy a parlament minél hamarabb oszlassa fel magát, és kínálják fel a köztársasági elnöknek a lehetőséget, hogy kiírhassa az előre hozott választást.

 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy bár közelebbi személyes kapcsolata nincsen Fodor Gáborral, de ennek nincs is jelentősége, mert nem személyes viszonyról, hanem arról van szó, hogy Magyarországot ki kell mozdítani a nehéz helyzetből. Arra a kérdésre, hogy mit ajánl majd a tárgyalásokon Fodor Gábornak, a Fidesz elnöke a TV2-ben kijelentette: nem akar „üzletelni” az SZDSZ-szel, de másokkal sem, mert most nem arról van szó, mi az SZDSZ és mi a Fidesz érdeke, hanem arról, hogy Magyarország tarthatatlan helyzetben van.

Arra a felvetésre, hogy Fodor Gábor szerint az SZDSZ csak akkor támogathatja az előre hozott választást, ha a pártok megállapodnak arról, a következő kormány nem módosíthatja az alkotmányt, a választási és az állampolgárságról szóló törvényeket, Orbán Viktor azt mondta, indokolatlannak tartja a kijelentés mögül kivillanó félelmeket, mert a „csoda esetét leszámítva” az ehhez szükséges kétharmados többséget egy párt egyedül nem tudja megszerezni. Orbán Viktor kizárta a Fidesz–SZDSZ-koalíció lehetőségét. Mint mondta, ez „fel sem merül benne, még a megfontolás világához sem tartozik”.

A pártelnök szerint az együttműködés elsőként arról szólhat, hogy oszlassák fel a parlamentet, majd a választást követően, miután az emberek kijelölték milyen irányba mozduljon el Magyarország, akkor tárgyi kérdésekben is lehet együttműködés a Fidesz és az SZDSZ között. Mint mondta, gazdasági kérdésekben, például az adócsökkentés ügyében úgy látja, vannak átfedések a két párt elképzelései között.

A pártelnök a Fidesz csütörtöki évadzárója után adott interjút, amelyben beszélt arról is, hogy összeállítanak egy csomagot, melyben javasolják a kormánynak, hogy tegye azt, amit korábban a Fidesz-kabinet. Mint mondta, amikor a polgári kormány időszaka alatt az akkori árszinthez képest váratlanul nagy emelkedés következett be, akkor megállapodást kötöttek a fuvarozókkal, hogy bizonyos olajárig, benzinárig az adók mértéke nem változik, illetve csökken.

Hozzátette: szerinte Magyarországnak azok táborát kell erősíteni az EU-ban, akik ezt a lehetőséget fontosnak érzik. Orbán Viktor a válságkezelő kormány miniszterelnökére vonatkozó kérdésre azt mondta, erről nem esett szó a Fideszben, de ez nem jelenti azt, hogy nem készülnek a kormányzásra, ezt a munkát Navracsics Tibor frakcióvezető és ő maga irányítja.

A Fidesz új egyezséget kötne az önkormányzatokkal

A Monokon bevezetett és nagy vihart kavart „közmunkáért segélyt” program kapcsán Orbán Viktor azt mondta: hasonló irányba tartó döntéseket a polgári kormány is hozott, amikor a gyerekek iskolába járásához kötötte a családi pótlék kifizetését. A Fidesz elnöke szerint ilyen ügyekben nem lehet Budapestről megmondani, jó-e vagy rossz, amiről Monokon döntöttek. Mint mondta, ha a Fidesz kormányra kerül, akkor új egyezséget akar kötni az önkormányzatokkal is. Amennyiben a többségük azt mondja, hogy jobban tudná felhasználni a szociális segélyre rendelkezésre álló pénzt, ha megkapná a döntési szabadságot, akkor ezt meg kell adni az önkormányzatoknak.

A Kéri László politológus által szervezett zártkörű rendezvényen mondott, majd kiszivárgott kijelentései kapcsán Orbán Viktor azt mondta: sokat gondolkodott azon, hogy Kéri László keze benne van-e kiszivárogtatásban, de szerinte nem. Mint mondta, ha elmegy egy ilyen rendezvényre, ahol a meghívó leteszi a nagyesküt, hogy soha semmi nem szivárog ki, ő akkor is „úgy él”, hogy amit mond, azt felveszik, lehallgatják és később felhasználhatják ellene. Ugyanakkor Orbán Viktor leszögezte: nem volt semmilyen „beszéd”, három órán keresztül beszélgettek.

Orbán Viktor a Hír Televízió Péntek 8 című műsorának vendége lesz pénteken.

 

C-PRESS - MNO

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek