Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Tájkép Molotov-koktélozás után - az OCÖ békítene Pátkán
2008-06-16 04:49
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Tájkép Molotov-koktélozás után - az OCÖ békítene PátkánAz egyik cigány család elleni Molotov-koktélos támadásról elhíresült falu lakosai közül többen hangsúlyozták: nem általában a roma lakossággal, csupán annak normális együttélésre képtelen tagjaival vannak problémáik.

 

 

 

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) felajánlotta segítségét a Fejér megyei Pátka községben, egy Molotov-koktélos gyújtogatás nyomán kialakult feszültség oldásában - közölte ifj. Bogdán János szóvivő csütörtökön. 

Az OCÖ azt kéri, hogy az önkormányzat a törvényesség keretein belül maradva, a jó szándékú segítséget felajánló szervezetek bevonásával dolgozzon a helyi feszültség oldásáért - olvasható a közleményben.
 
Az OCÖ a településen élő roma és nem roma lakosság közötti társadalmi béke megőrzése érdekében fejezte ki készségét az együttműködésre. 

A közlemény kitért arra, hogy a polgármester kérésére az OCÖ visszalép a feszültséget kezelő kerekasztal péntekre tervezett összehívásától. A polgármester ugyanis azt mondta - áll a közleményben -, hogy helyben kezelni tudja a felmerülő konfliktusokat. 

Az OCÖ felkérte konfliktusmegelőző és válságkezelő bizottságának tagjait, hogy a helyszínen tájékozódjanak a kialakult helyzetről. 

"Bízunk benne, hogy a gyilkossági kísérletben eljáró hatóságok mindent megtesznek a bűnösök felelősségre vonása érdekében" - olvasható a kommünikében. 

Pátkán június 3-ára virradóra Molotov-koktélt dobtak három, romák által lakott házra. Senki nem sérült meg, de egy szobában - ahol gyerekek aludtak -, tűz keletkezett. A gyújtogatással három helybeli polgárőrt több emberen elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanújával előzetes letartóztatásba helyeztek, egyikük részletes vallomást tett

A történtek megbolygatták a falut: ötszázan írták alá azt a megyei rendőrfőkapitánynak már átadott petíciót, amelyben leszögezték: hisznek a polgárőrök ártatlanságában, mivel azt "megdönthetetlenül nem cáfolták meg", és kérik "a pártatlan, teljes körű igazságszolgáltatás lefolytatását". 

Múlt pénteken lakossági fórumot tartottak Pátkán, ahol többen hangsúlyozták: nem általában a roma lakossággal, csupán annak normális együttélésre képtelen tagjaival vannak problémáik. A fórumot követően mintegy 50-60 ember két rendőrautó kíséretében békés, de demonstratívnak szánt sétát tett a romák lakta falurészbe. A romák lakta utca elején néhány ott lakó - félreértve a helyzetet - botokkal, vasrudakkal, kaszával indult meg a sétálók felé. Őket saját társaik fékezték meg, akik visszafordították őket. Összetűzés nem történt, a rendőröknek sem kellett beavatkozniuk, a sétálók pedig végül békésen hazatértek.

 

C-PRESS - Hírszerző

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek