Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Megalakult a cigány önkormányzat
2008-06-12 19:17
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Megalakult a cigány önkormányzatAlakuló ülését tartotta szerdán a megyeszékhelyen a Veszprém Megyei Cigányok Kisebbségi Önkormányzata; a június 1-jén lezajlott időközi választás alapján a kilenctagú testületben öt képviselője van a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetségének (MCFÉSZ), négy pedig a Lungo Dromnak.

 

A veszprémi megyeházán tartott alakuló ülésen a pápai ifj. Kozák Jánost, a MCFÉSZ országos alelnökét választották meg a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökének, helyettese pedig az ugyancsak pápai Holdosiné Bánhegyi Ildikó lett. Az alakuló ülésen megválasztották a pénzügyi bizottság elnökét és négy tagját is.

Ifj. Kozák János, az ismét megválasztott elnök hangsúlyozta: csak összefogással nyílhat lehetőség a cigányság felemelkedésére, s szerinte különösen a szociális és oktatási területen szükséges az együttműködés, s a jó programok kidolgozása. Az elnök összefogást ajánlott a Lungo Drom képviselőinek, s közölte, hogy együttműködési megállapodást kötnek a megye 36 kisebbségi önkormányzatával.

Babai János, a Lungo Drom megyei szervezetének elnöke az ülésen hangsúlyozta: a cél érdekében "konstruktívak és együttműködők" lesznek, de egyéni érdekeket nem fognak támogatni. Mint mondta: három szavazattal maradtak csak alul az időközi választáson, ami azt jelzi: komoly támogatottságuk van nekik is, s számolni kell velük.

Az újjáalakult kisebbségi megyei testület szavazott a 2008. évi költségvetése módosításáról is; a feladatalapú állami támogatás 867 ezer forintról 1 millió 29 ezer forintra nőtt.

Ifj. Kozák János az MTI-nek elmondta: azért kellett a megyében időközi választást tartani, mert a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat - a Lungo Drom egyik képviselőjének javaslatára - február elején feloszlatta magát. A testület akkor 5-4 arányban döntött a feloszlatása mellett. Emlékeztetett arra, hogy az időközi választást - amelyet a feloszlatást követő négy hónapon belül kell kiírni -, június 1-jén tartották meg; ezen a voksoláson a 36 települési kisebbségi önkormányzat 170 cigány képviselője közül 162 adta le a szavazatát.

A Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetségére 82-en, a Lungo Dromra 79-en szavaztak, egy voks érvénytelen volt. Ifj. Kozák János szerint a Lungo Drom által kezdeményezett "választási hercehurca" csak kidobott pénz volt, ám szerinte ismét bebizonyosodott, hogy az MCFÉSZ-nek van a nagyobb támogatottsága a megyében.

 

C-PRESS - HírExtra

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek